Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exšéf ČSSD našel po prohraných volbách nový flek: Hamáček pracuje pro české zbrojaře

Autor: jt - 
25. dubna 2022
05:00

Po říjnových sněmovních volbách se po něm slehla zem. Exšéf ČSSD Jan Hamáček (43, ČSSD) už ale má novou práci. Bude kopat za české zbrojaře!

Bývalý politik tak našel »flek« u Hospodářské komory v Sekci obranného průmyslu. „V oblasti tuzemského obranného průmyslu bychom rádi využili jeho profesní zkušenosti, které nabyl jako první místopředseda vlády, ministr vnitra a zahraničních věcí,“ sdělil ČTK mluvčí Hospodářské komory Miroslav Diro.

Podle něj ve funkci nahradil diplomata Tomáše Pojara (48), který se stal náměstkem ministra pro evropské záležitosti Mikuláše Beka (58, STAN).

Své působení potvrdil Právu i sám Hamáček, který uvedl, že bude mít na starosti podporu českých zbrojařů. A možná právě kvůli tomu si exministr založil v únoru konzultační firmu GH Consulting.

Video  Volební lídři 2021: Jan Hamáček (ČSSD)  - Videohub
Video se připravuje ...

horaIysa ( 26. dubna 2022 08:21 )

Psanému textu rozumím. Kalousek byl zvolen na post místopředsedy správní rady hlasováním, nikoli "dosazením" Válkem. Místopředseda Kalousek bere paušál 12 500,-Kč, nikoli tedy 20 000,-Kč jak uvádíš. Peníze VZP nepocházejí z daní občanů, ale ze zdravotního pojištění. O Kalouskově druhém zaměstnání se mi nepodařilo dohledat jakoukoli zmínku. Proto by mně zajímalo, jak jsi na to přišel.

1pravda1 ( 25. dubna 2022 18:01 )

Nerozumíš snad psanému textu? Kalousek byl dosazen ministrem Válkem do správní rady VZP a pobírá za to 20 tisíc měsíčně z daní občanů! a k tomu pracuje jinde v soukromé firmě.... takže pokud chce pracovat někde tajně tak k tomu nemůže pracovat ve VZP a brát peníze státu.

sarina ( 25. dubna 2022 16:41 )

Jaryn, jenže Hamáček už svou kariéru ve vládě ukončil a pokud by byl VLASTIZRÁDCE MUSEL BY UŽ BÝT NEJEN PŘED SOUDEM, ALE I VE VĚZENÍ! Prezident nemá důvod být u soudu všechno co dělá, dělá proto že jako prezident má na to právo!!!

horaIysa ( 25. dubna 2022 16:12 )

Nic na bedra Babiše házet nehodlám. Vláda není jen Babiš, ale ani Hamáček. Pouhé konstatování faktu, že má vláda možnost zavést zákaz vycházení neznamená, že jeho zavedení má na svědomí on. Mohl to říct kdokoli.

horaIysa ( 25. dubna 2022 16:08 )

A proč tě zajímá kde a za kolik pracuje občan Kalousek, který politiku opustil v lednu loňského roku opustil? S tím souvisí otázka, v jakém střetu zájmů tedy může být. Občan Kalousek má právo si najít jakékoli zaměstnání, jako kdokoli jiný a nemusí nikde trousit o co se jedná a za kolik to dělá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa