Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Babiše pustili z nemocnice. Trápila ho neprůchodnost střev, za lékaři bude docházet dál

Aktualizováno -
17. března 2022
14:47
Autor: Darina Jíchová, tsv, ČTK - 
11. března 2022
16:30

Bývalého premiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše v pátek 11. března sanitka převezla do pražské nemocnice IKEM poté, co nakrátko ztratil vědomí. Měl částečnou neprůchodnost střev. V péči lékařů nakonec expremiér skončil týden, z nemocnice byl propuštěn 18. března. Babiš ze zdravotních důvodů už dříve zrušil svůj program, původně se měl minulý víkend zúčastnit i televizní debaty s předsedou vlády Petrem Fialou (ODS).

„V pátek po obědě, kdy jsem měl velký hlad a hltal rychle jídlo, se mi udělalo velice špatně, měl jsem ´synkopu´, což je slovo, které jsem slyšel v nemocnici poprvé. Znamená ztrátu vědomí. Trvala necelou minutu, kolegové mi naštěstí poskytli první pomoc,“ napsal ke své hospitalizaci sám Babiš. Zavolali mu také sanitku, která ho převezla do IKEM.

„Mám částečnou střevní neprůchodnost, která může mít víc důvodů, a můj stav se zlepšuje. Vyšetření budou pokračovat,“ doplnil šéf ANO.

Hospitalizace se nakonec protáhla déle, než se původně čekalo. Babiš zůstal v nemocnici do pátku 18. března, tedy celý týden. „Dnes mě pustili z nemocnice, ale ještě budu chodit na další vyšetření. V nejbližších týdnech hospitalizace už ale není nutná. Péče v IKEMu byla skvělá, příjemné sestřičky, kompetentní doktoři. Všichni byli moc příjemní. Děkuju všem, co mi psali, za podporu a přání. Moc děkuji,“ uvedl expremiér pro CNN Prima News.

Kvůli hospitalizaci zrušil debatu s premiérem

„Zatím mě vyšetřují, CT, rentgeny atd. Nejsem po žádném zákroku. Uvidíme, jak to dopadne,“ napsal Babiš už dřív rádiu Frekvence 1.

Babiš se z IKEMu ozval sám již v sobotu 12. března. „Zdravím vás všechny. Jak už asi víte, jsem v IKEMu, starají se tady o mě moc hezky, děkuju. Zítra nebudu v Partii, tak jestli jste se těšili, moc se omlouvám,“ napsal na svém facebooku.

Fiala v sobotu na twitteru Babišovi popřál, aby mu bylo brzy lépe. „V televizní debatě se potkáme jindy, zdraví je přednější,“ dodal předseda vlády, který se nyní vrátil z dramatické a hrdinné cesty do ostřelovaného Kyjeva, kde se sešel s prezidentem Zelenským.

Babiš řešil zdravotní trable již dříve - loni v červnu musel na vyšetření kvůli vysokému tlaku, rušil kvůli tomu i svou účast na konferenci v Bratislavě. S vysokým tlakem má potíže dlouhodobě, už v roce 2018 uvedl, že právě kvůli této obtíži praskla žilka v oku.

Video  Rozloučení Andreje Babiše (ANO) s jeho kabinetem  - ČTK
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 18. března 2022 15:28 )

Moje babicka rikala Mas li bolest o posmech se nestarej...

venusema ( 18. března 2022 00:49 )

Nedělej nováčka, přihlouplý tvore. Víš že jsi u Babiše a jen jdeš plivat naschvál zase mást s tvou hloupou češtinou.

moro ( 17. března 2022 17:34 )

Máte pravdu nejhorší a nehloupejsi vláda co jsme kdy měli. Kam se na nás hrabe nějaká rozvojová země! Nabízet ruským vojákům ať utečou k nám to už může jen šílenec!

venusema ( 17. března 2022 16:53 )

Vpravo ta fotka, La.vrov. Brr.

venusema ( 17. března 2022 16:51 )

Kyjov, dobré fórky na IE, Fiala je normální, ten se nad vtipy směje. Sms od Hamáčka, to je vydařený fór.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa