Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Husák má nový flek: Po skandálu na nelegální party kmotra Bendy bude ředitelem policejní školy

Autor: ČTK - 
31. prosince 2021
14:10

Bývalý policejní prezident Vladislav Husák získal nové ředitelské místo. Bude řídit Vyšší policejní školu a Střední policejní školu Ministerstva vnitra v Praze. Uvedl to Český rozhlas Radiožurnál (ČRo), kterému to potvrdila mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) uvedl, že jde o rozhodnutí jeho předchůdce Jana Hamáčka (ČSSD). Rakušan na místo ředitele školy chystá výběrové řízení. Husák musel v únoru odejít z čela policie v Libereckém kraji kvůli účasti na zakázaném večírku v Teplicích v hotelu tamního kmotra Petra Bendy, který odhalil deník Blesk.

„Mohu potvrdit, že jsme obdrželi z ministerstva vnitra informaci o tom, že pan plukovník Husák přechází dnem 3. ledna 2022 do personální pravomoci ministra vnitra a má být pověřen řízením Střední policejní školy v Praze Hrdlořezích,“ uvedla Rendlová. Mluvčí nechtěla věc dál komentovat, protože škola není součástí policie a spadá pod ministerstvo vnitra.

Podle Rakušana vedením školy Hamáček Husáka pověřil. „Má reakce je, že chci okamžitě vypsat výběrové řízení, kde bude potřeba splnit kvalifikační předpoklady, kterými je, mimo jiné, pedagogické vzdělání nebo alespoň pedagogické minimum. To podle mých informací pan Husák nemá,“ uvedl ministr.

Video  Mejdan v hotelu Petra Bendy: Dorazil i expremiér Paroubek  - reportéři Blesku
Video se připravuje ...

Padesátiny v teplickém hotelu nerespektovala vládní opatření

Husák byl letos koncem ledna na oslavě 50. narozenin podnikatele Petra Bendy v hotelu v Teplicích v době, kdy musely být hotely kvůli epidemii koronaviru až na výjimky uzavřené. V reakci uvedl, že v hotelu měl pracovní schůzku, o oslavě se dozvěděl až na místě a v hotelu zůstal přes noc kvůli únavě a pozdní hodině.

Kritice Husák čelil za přítomnost v hotelu i za to, že coby vysoký policejní funkcionář nezasáhl. Z funkce policejního ředitele v Libereckém kraji odešel v únoru po výzvách od Hamáčka a policejního prezidenta Jana Švejdara. Od té doby pracoval jako metodik Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy. Za účast na zakázané akci mu byl snížen plat podle informací Radiožurnálu zhruba o 10 000 korun.

Před působením v Liberci Husák nemohl pokračovat v čele policejní ochranné služby kvůli chybějící bezpečnostní prověrce. Z funkce policejního prezidenta v roce 2007 odešel mimo jiné v souvislosti s prověřováním své role v korupční kauze biolíh, píše iROZHLAS. Jako policejního prezidenta Husáka novináři přistihli při výrazném překračování rychlosti na dálnici.

miroslava13 ( 1. ledna 2022 11:21 )

to je na celé věci to nejsmutnější. Papalášství jako za komančů. normálním lidem by to neprošlo, těmhle se v podstatě nic nestane. dostanou další teplé místečko????? Hnus.

kurna1 ( 1. ledna 2022 09:25 )

Neboj se on si to hodí a brzo se zhoupne a bude od něj pokoj

buban ( 31. prosince 2021 21:08 )

Njn,halt ta nová vláda současnou situaci vyřeší během pár hodin.

a777 ( 31. prosince 2021 20:34 )

Pamatuje si ještě někdo, že býval policejním prezidentem a za rychlou jízdu i po městě a zapírání, ho odvolali? Je to průserář a nepříjemný *** non plus ultra, měl jsem tu čest ho potkat na golfu.
Vůbec nechápu, že ho policie nevyrazí! Možná ochranku v obchoďáku by zvládal bez průserů, ale na to z minulých dob ví hodně na politiky, i když ti tam snad už teď konečně nejsou.

Tomasj ( 31. prosince 2021 16:48 )

Jakšuv gestapák a komunistický fuezl si žije jako prase v žitě ti co ho na těch postech drží jsou horší jak totalitní elita z KSČ. ČSSD=KSČ

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa