Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemana nakazil jeho „blonďatý anděl“? Tajemná žena se pohybuje poblíž prezidenta už asi rok

Autor: trm, ČTK - 
26. listopadu 2021
16:27

Prezidenta Miloše Zemana nakazila koronavirem ošetřovatelka, která se v jeho blízkosti objevuje zhruba poslední rok. Informaci přinesl Deník N a také psychiatrička Džamila Stehlíková. Blonďatá žena se v prezidentově blízkosti objevuje zhruba poslední rok, doprovázela ho i na letní dovolené na Vysočině. Kamera ji zachytila i v Ústřední vojenské nemocnici, když Zeman podepisoval ještě na jednotce intenzivní péče dokument ke svolání nové Sněmovny.

Deník N se odkazuje na tři zdroje, podle kterých nakazila covidem hlavu státu právě ošetřovatelka. „Bohužel, je to ona. Zjistila, že má koronavirus, otestovala se a pak byl testován prezident,“ uvedl pro server jeden z nich.

„Prý Zemana nakazila pracovnice kanceláře, tedy dáma v žlutém svetru. Tajemná blondýna není ošetřovatelka, nýbrž kuchařka. Tráví u prezidenta nejvíce času a tlumočí mu přání a rozkazy svého vedoucího, šéfa KPR Mynáře,“ napsala Stehlíková.

Stejná žena byla u Zemana i ve chvíli, kdy podepisoval dokument ke svolání sněmovny. Na JIP u něj tehdy byli minimálně čtyři lidé, včetně tehdy končícího šéfa Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (ANO). Nikdo z nich neměl ochranný oblek ani respirátor.

Hypotézu, že by se prezident nutně musel nakazit od zaměstnance své kanceláře ale vyvrací Boris Šťastný z vedení Senior Home Care, která nákazu v Lánech odhalila. „Pokládám za zničující pro společnost, aby bez jasných indicií a explicitního vytrasování nákazy byl někdo obviňován,“ řekl. Vzhledem k rozsahu virové nálože ve společnosti mohl být podle něj zdrojem nákazy někdo z dalších návštěv prezidenta nebo kontaminovaný předmět. „Prezident se mohl nakazit od dané osoby nebo se ona osoba mohla nakazit od prezidenta nebo se každý mohl nakazit zvlášť. Chtěl bych požádat o zastavení šíření spekulací,“ poznamenal.

Blonďatá žena se v Zemanově okolí pohybuje zhruba rok. Prezidenta doprovázela i na letní dovolené na Vysočině. Když se vypravil plavit na svůj oblíbený nafukovací člun, přikrývala mu nohy ručníkem. Její konkrétní náplň práce ale Hrad nekomentuje. „Když má na sobě někdo něco bílého, tak to neznamená, že je to ošetřovatelka,“ konstatoval napřed Ovčáček a pak upřesnil: „Jde o paní, která pracuje na zámku v Lánech a má na starosti běžný každodenní provoz,“ řekl tehdy Blesku mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Zeman byl do nemocnice po čtvrtečním ranním propuštění opět přivezen ve čtvrtek večer kvůli nákaze koronavirem. „Byly mu podány protilátky, což proběhlo bez komplikací. Pan prezident aktuálně nevykazuje příznaky virového onemocnění a je v plánu, nedojde-li k neočekávatelnému vývoji, propuštění v nejbližších dnech,“ uvedla nemocnice. Zeman je podle ní v souladu s platnými hygienicko-protiepidemickými opatřeními v izolaci.

Video  Mynář ukázal veřejnosti Zemana v nemocnici na videu, podepsal Vondráčkovi dokument  - Blesk - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

vlajo ( 28. listopadu 2021 15:02 )

kazatel hezky kecáte nikdo nikdy neřek že se po očkování nenakazíte,pouze nebudete mít těžký průběh. Přestaňte lhát.

oldedek ( 28. listopadu 2021 13:26 )

No podívejte se na dědka - Ivana je už na něj příliš těžká, tak mu pro "zábavu" našel kancléř lehčí kousek ...

mmmate ( 28. listopadu 2021 09:11 )

Bodejť by ho nenakazili,je tak nemocný a oni k němu chodí jak procesí a bez roušek a ještě k tomu v nemocnici.Nebylo by to na pokutu?

sekebo ( 28. listopadu 2021 09:10 )

To si ti čučkaři nemohli nasadit náhubek ani v nemocnici před skomírajícím šéfem?

snehulak ( 27. listopadu 2021 13:16 )

To tedy PRESStitutům, ani lékařům z UVN nežeru. Virus inkubuje za 14dnů. V lánech se Zeman ohřál asi 7hodin. Pokud se opravdu nakazil, tak jednoznačně v nemocnici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa