Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Z očí Pekarové čiší zlo, míní Klaus. „Zlá, nepěkná slovíčka,“ reagovala šéfka Topky

Autor: simao - 
31. října 2021
15:15

Exprezident Václav Klaus se opřel do šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové (TOP 09). Podle něj z ní čiší zlo - z její tváře a očí. Pekarová to označila za "zlá, nepěkná slovíčka". Předseda ODS a kandidát Spolu na premiéra Petr Fiala se k tomu vyjádřil v nedělní Partii.

Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) by se mohla stát novou šéfkou Poslanecké sněmovny. O svém záměru promluvila i v rozhovoru pro Blesk.

„Ten největší úkol vidím ve spolupráci s vládou. Zároveň je to i navrácení k určité úrovni a důstojnosti po období, kdy je Radek Vondráček se svými extempore s kytarou spíše snížil. Raději bych navázala na Miroslavu Němcovou,“ uvedla pro Blesk Pekarová k cílů v čele Sněmovny a mluvila rovněž o otevření Sněmovny více směrem k lidem.

Sněmovnu svého času vedl i exprezident Václav Klaus - předsedal jí od července 1998 do června 2002. Jak by dle něj zvládla tuto roli šéfka Topky. 

„Ona byla vždycky můj kůň a já myslím, že si v této funkci povede velmi zdárně. Protože z ní – z jejích očí a tváře – čiší zlo. Myslím, že je tam kondenzované. Věřím, že bude toto schopna uplatňovat, když se budou bavit poslanci, nevěnovat dostatečnou pozornost projednávání, svačit ve Sněmovně, telefonovat, nenosit roušky. Tak bude mít šanci, aby své skutečné já uplatnila. Abych se přiznal, nikdy jsem ji fyzicky neviděl, mám ji pouze zprostředkovanou z médií, přes kamery. Asi jí vždy publikují nějaké nepříznivé fotografie. A tím jsem, bohužel, nešťastně ovlivněn,“ uvedl Klaus v rozhovoru pro MF Dnes.

Řadu lidí tím popudil. „Václav Klaus? A to je kdo? Tohle jsou zlá, nepěkná slovíčka, která si budu muset podtrhnout nesouhlasnou vlnovkou,“ reagovala samotná Pekarová Adamová.

Lídr Spolu a tedy koaliční partner Pekarové Petr Fiala (ODS) na dotaz v nedělní Partii na CNN Prima News, zda se chce šéfky TOP 09 zastat, reagoval slovy: „To snad ani není potřeba, já nevím, kdo by toto mohl brát vážně. Paní předsedkyně Pekarová Adamová je zkušená poslankyně, politička. Prokázala mnohokrát, že je schopná takovouto funkci zastávat a komentovat takovéto výroky?“

Bylo patrné, že Klausův výrok se současnému předsedovi občanských demokratů příliš nepozdává. „Mně to je až trapné. Já myslím, že všichni bychom měli, ať už se nám někdo líbí, a nebo nelíbí, zachovávat určitá pravidla slušnosti, úcty k druhému člověku a tady já to bohužel nevidím. Jsem si skoro jistý, že nemá smysl komentovat tento typ výroku. Neztrácejme tím čas,“ dodal v Partii Fiala.

Video  Veselí ve štábu SPOLU: Už je to tady! Petr do Strakovky! A pusa Pekarové a jejího muže  - Blesk - Jaroslav Šimáček
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 8. listopadu 2021 09:06 )

po novu tunelářská garda ods?

Jirik-ta ( 8. listopadu 2021 09:05 )

já tam žádné zlo nevidím, ale v jeho očích je lichva

hejhej ( 2. listopadu 2021 15:55 )

pindokulin:
Čekám, kdy se proti estebákovi Fialkovi ozvou profesionální demonstranti v čele s chvilkařem

hejhej ( 2. listopadu 2021 15:52 )

karlos1234: ... a zrušení Benešových dekretů na žádost především Němců

hejhej ( 2. listopadu 2021 15:51 )

borka30:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa