Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva dny naděje! Stav prezidenta Zeman se zlepšil: Komplexní léčba zabrala, hlásí nemocnice

Autor: ČTK - 
22. října 2021
22:15

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana se díky léčbě v posledních dvou dnech mírně zlepšil, oznámila dnes Ústřední vojenská nemocnice (ÚVN). Sdělení zveřejnila s jeho svolením, uvedla na svém webu. Zeman je hospitalizován od neděle 10. října, podle jeho ošetřujícího lékaře a ředitele ÚVN Miroslava Zavorala jsou důvodem komplikace provázející jeho chronické onemocnění.

„Se svolením prezidenta republiky pana Miloše Zemana s opatrným optimismem sdělujeme, že díky komplexní léčbě specialistů ÚVN došlo během čtvrtka a pátku k mírnému zlepšení jeho zdravotního stavu,“ uvedla na webu nemocnice její mluvčí Jitka Zinke.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) v pondělí na základě informací z ÚVN oznámil, že Zeman nyní ze zdravotních důvodů není schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti. Dlouhodobá prognóza jeho zdravotního stavu je navíc krajně nejistá, a tím i možnost návratu k výkonu pracovních povinností v následujících týdnech, dodal. Politici proto začali řešit možný přesun pravomocí hlavy státu na premiéra a předsedu Sněmovny podle článku 66 ústavy.

Nemocnice dosud s výjimkou Zavoralova oznámení informace o prezidentově stavu nezveřejňovala. Odůvodňovala to tím, že k tomu nemá svolení pacienta. Se stejným vysvětlením informace o Zemanově zdravotním stavu neposkytuje ani Pražský hrad. Prezidentská kancelář kvůli způsobu informování o prezidentově zdraví čelí kritice opozičních i vládních politiků.

Zemana dnes v ÚVN navštívil jeho předchůdce v prezidentské funkci Václav Klaus. Mluvili spolu asi 50 minut. Blesku řekl, že prezidenta nemoc oslabila a posunula jeho priority a témata, kterými se zabývá. „Více mluvil o svém zdraví než o svých politických protivnících. Ale toho, kdo jsou jeho političtí protivníci, si je velmi dobře vědom,“ podotkl Klaus.

Video  Mynář ukázal veřejnosti Zemana v nemocnici na videu, podepsal Vondráčkovi dokument.  - Blesk - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ANO-travim-psy ( 23. října 2021 20:06 )

Strach z čl.66 uzdravuje

Ksel ( 23. října 2021 19:49 )

Že by šlo o nový marketingově-politicko-reklamní tah hradní partičky Zeman & comp. ?

clovekdobry ( 23. října 2021 17:29 )

Estábáků tam bylo dost.

clovekdobry ( 23. října 2021 17:28 )

Už zase skáče přes kaluže.

fido2 ( 23. října 2021 17:10 )

No a za chvíli budeš taky v haj-zlu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa