Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš během afghánské krize: Nejdřív vítal letadlo, pak dostal plato vajíček od odpůrce

Autor: lac, jko - 
16. srpna 2021
16:40

Premiér Andrej Babiš (ANO) v neděli vystoupil na sítích s příspěvkem k Afghánistánu, následně odmítl prozradit další detaily záchranné akce s ohledem na její úspěch. V pondělí již vítal spolu s ministrem Jakubem Kulhánkem (ČSSD) dle zjištění redaktora Blesku první evakuované navrátilce z Kábulu. A pak? Šéf ANO pokračuje v kampani před volbami – na severu Čech hrozil přitom další vajíčkový útok, celé to ale nakonec skončilo jinak, byť vejce hrála roli i tentokrát.

Trochu groteskně vyznělo svolávání odpůrců Andreje Babiše po sociálních sítích před jeho autogramiádou knihy v Chomutově. Měli se sejít v půl deváté před OC Chomutovka a dát najevo svůj názor pomocí vajíček, nejlépe z akce. Jeden s vajíčky přišel, ale předal je politikovi přes stůl, kde podepisoval svoji knihu Sdílejte, než to zakážou!

Křiklouni ovšem zůstali nejspíš u počítače a Babiš odjel z Chomutova do Jirkova v čistém obleku bez poskvrny rozteklým vejcem. V Jirkově čekali dva titíž nejviditelnější odpůrci.

Vajíčkář a hlasitý muž, který v Chomutově řval své názory na frontu čekající na podpis a vše si nahrával. I v menším severočeském městě odpůrci Babiše zůstali nejspíš u počítačů.

Po razantním upozornění, aby ‚vajíčkář‘ nedělal ve městě ‚bordel‘ výlepem svých plakátů na lavičku na náměstí, se jedna paní naštvala a většinu plakátků strhala a zmačkala. Zbytek mlčky uklidil důchodce. Pan křikloun z Chomutova si své „komenty“ už raději nahrával o poznání tišeji jen na svůj mobil. 

Babiš o Afghánistánu: Byla chyba odejít

Babiš v kampani pokračuje i v době, kdy rovněž Česko řeší svízelnou situaci – evakuace z Kábulu. V Afghánistánu se moci ujali radikálové z Tálibánu, zahraniční diplomaté a jejich spolupracovníci se i se začátkem nového týdne snaží co nejrychleji prchnout.

Armádní letoun dopravil do Prahy-Kbel v pondělí ráno první část Čechů a místních spolupracovníků včetně jejich rodin. „Omlouvám se, že nejsme konkrétnější. Až do skončení záchranné akce nebudeme poskytovat žádné podrobné informace,“ uváděl Babiš, když informoval o novince na twitteru. „Více zveřejníme, až budou v bezpečí všichni, kterých se záchranná akce týká,“ podotkl.

V nedělním videu přitom upozornil na to, že odcházet z Afghánistánu dle něj byla chyba. „Tato akce je v režimu, nemůžu sdělit detaily. Samozřejmě opozice vykládá tradičně nesmysly a spíš ohrožuje tu situaci těchto lidí, takže prosím vás, my děláme maximum. Jako vždy. My jsme solidární a ta situace v Afghánistánu není dobrá, ukázalo se, že je zásadní chyba, že jsme opustili Afghánistán. I naši spojenci. A ty deklarace o afghánské armádě, jakou má výbavu a jak je schopná čelit Tálibánu, se bohužel ukázaly jako nesprávné,“ uvedl Babiš, načež sklidil kritiku za to, že se během svých slov o situaci v Kábulu pustil opět do opozice.

Video  Babiš: Cizáky nechceme! Premiér se v Průhonicích omlouval za svá slova, prý se přeřekl.  - Facebook - A. Babiš
Video se připravuje ...

sarina ( 16. srpna 2021 20:42 )

Máš pravdu z toho hulení je úplně vyhulený, proto píše takové bláboly, kdyby nefetoval, psal by normálně a nebyl by ani taKOVÝ PSYCHICKÝ DEMmenT.

sarina ( 16. srpna 2021 20:38 )

Chudáček mladíček z Bukurešti který pracuje přes ukrajinskou agenturu, když si tedy tak stěžuje na práci s kuřaty a jak málo si vydělá, to tam musí pracovat, nemůže se na kuřata vykašlat a jít zpět domů, nebo si najít jinou práci? Copak tam musí pracovat, je tam přikovaný???

sarina ( 16. srpna 2021 17:30 )

Odpůrce si myslel jak Babiše poženou a zatím utřel nos a ještě přišel o plato vajec.

sarina ( 16. srpna 2021 17:27 )

To udělal odpůrce dobře když Babišovi předal plato vajec aspoň premiér nemusí vejce shánět a jestli byly domácí tím tuplem, to je v Praze určitě vzácnost. Nakonec zůstal odpůrce sám, ostatní se na něj vykašlali a raději zůstali doma, NO TRHL SI OSTUDU a ti další budou určitě volit ANO, jen ten odpůrce určitě feťáky a ti mu třeba dají šňupnout za ty vejce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa