Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Za Vojtěcha se stydím.“ Úředník zrušil ministrovi trvalé bydliště ve Včelné, ten se diví

Autor: ula - 
8. července 2021
17:45

Referent Obecního úřadu Včelná zrušil ministrovi zdravotnictví Adamovi Vojtěchovi (za ANO) trvalý pobyt v této obci. Úředník František Mareš dodal, že rodná vesnice se za „občana Adama Vojtěcha“ stydí. Zprávu přinesl portál CNN Prima News. Svůj krok vysvětlil tak, že chtěl ministrovi ukázat, jaké to je být v pozici občana. Dokonce počítá i s trestem. Vojtěcha tento krok zaskočil, považuje ho za porušení zákona.

„Správní orgán konstatuje, že vesnice Včelná se za svého občana Adama Vojtěcha stydí,“ napsal referent Obecního úřadu Včelná František Mareš CNN Prima NEWS navíc sdělil, že to není krok obce, ale jeho vlastní iniciativa. Dodal, že s plným vědomím obešel starostku obce, která je na dovolená a zároveň očekává, že za „tento krok bude náležitě potrestán“.

Důvody pro zrušení trvalého pobytu uvedl v dokumentu, kde zdůrazňuje, že mu vadí protiprávní opatření ministerstva zdravotnictví, které správní soud nakonec zruší. František Mareš to dle svých slov chápe jako volání Ústavního soudu a Nejvyššího správního soudu o pomoc.

„Mám pravomoc rušit pobyty občanům za podmínek daných zákonem. Pan Vojtěch je z naší vesnice, tak jsem si myslel, že by bylo vhodné mu dát ochutnat jeho vlastní medicínu, kdy někdo zasáhne do jeho práv, i když ví, že na to nemá úplně nárok, ale nutí toho chudáka občana se proti tomu bránit soudními prostředky a platit advokáty,“ uvedl Mareš.

Vojtěch: Jedná se o porušení zákona

Jak řekl Adam Vojtěch CNN Prima NEWS, i když má podle něj úředník právo na svůj názor, jedná se o porušení zákona, konkrétně zneužití pravomocí úřední osoby. Mareš podle nej napsal své názory na hlavičkový papír s úředním razítkem.

„Využil svůj přístup k mým osobním údajům a navíc dopis poskytl médiím. Jednoznačně tady došlo k nezákonnému postupu i překročení všech hranic profesionálního chování. Věřím, že vedení obce tuto skutečnost prověří. Odvolávat se neplánuji, protože celý dokument je zcela nezákonný,“ sdělil Vojtěch CNN Prima NEWS.

Starostka Včelné se domnívá, že jde o recesi, protože bydliště nejde zrušit ze dne na den. S úředníkem hodlá promluvit, až se vrátí z dovolené.

Video  Tisková konference nově jmenovaného ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) a premiéra Andreje Babiše (ANO) (26. 5. 2021)  - abl
Video se připravuje ...

 

denisz ( 13. července 2021 01:43 )

Neuvěřitelné. Balda se obával postupné islamizace Evropy, chtěl dostat lidi z letargie a dal na koleje kmen. Úředník prosťáček zfanatizovaný opoziční brutální mnohdy nepravdivou dehonestaci vlády a hnutí ANO, odebral ministrovi trvalé bydliště jen proto, že je v Babišově vládě. Šílený svět, který opozice rozdělila. Jinak nevím jak se dá právně posoudit ochrana zdraví občanů při epidemii. Soudy v tom nemohou být objektivní. Jinak Vojtěch je pracovitý odborník na svém místě.

sorgedoktor ( 10. července 2021 11:47 )

As Brugal Jste si tak jist,ze to domaci paleni je k dnesnimum dni proti­zakon­ne..­..Ne­vim.­..Jed­nou jsem takhle sedelve St.Smokovci a jen jsem tak naznacil slovenskemu obcanu ze by se nemel chluvbit kolik napali. Mel mne za pomatence a tak tak ze jsem nedostal par facxek/ je to 20 let/..

grafty8 ( 9. července 2021 15:49 )

CO VOJTĚCHU TOTO ?
http­s://ww­w.sez­namzpr­avy.cz­/cla­nek/kam-se-podelo-30-miliard-vojtech-to-schillerove-nevysvetlil-1693­04#dop­_ab_va­rian­t=0&do­p_sou­rce_zo­ne_na­me=zpr­avy.sz­nhp.bo­x&dop_­req_id­=DIn­D3eP­XdYt-2021­070913­25&dop­_id=16­9304&s­ource­=hp&se­q_no=1­&utm_c­ampa­ign=&­utm_m­edium=z-boxi­ku&ut­m_sou­rce=ww­w.sez­nam.cz

borka30 ( 9. července 2021 15:35 )

Když to vyšetřuje Policie, tak přece nebude ˇUP podávat novinářům informace.

borka30 ( 9. července 2021 15:33 )

Okamžitě bych s ním ukončila pracovní poměr.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa