Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

U Vojtěcha skončila Arenbergerova blonďatá mluvčí. A Schillerová se pohádala s předchůdkyní

Aktualizováno -
27. května 2021
16:00
Autor: sova, trm - 
27. května 2021
11:41

Spolu s ministrem Petrem Arenbergerem (za ANO) končí na ministerstvu zdravotnictví také mluvčí, kterou si profesor na resort přivedl. Bývalou reportérku CNN Prima News a současnou šéfku komunikace Janu Schillerovou nahradí Gabriela Štěpanyová, která se tak na ministerstvo po několikaměsíční pauze spolu s Adamem Vojtěchem (za ANO) vrátí. Schillerová svůj odchod potvrdila Blesk Zprávám s tím, že jde o její rozhodnutí. Na twitteru se navíc dostala do vyhrocené diskuze se svou předchůdkyní Barborou Peterovou. A nejde o jedinou personální změnu, od června jich přijde víc.

Jak už to tak bývá, s příchodem nového ministra přichází i nová mluvčí. Můj cíl byl dát komunikaci na úřadě do pořádku. Za 6 týdnů se mi podařilo personálně posílit tiskové oddělení,“ řekla Blesk Zprávám Schillerová s tím, že nové mluvčí přeje hodně sil. Sama se teprve rozhodne, co bude dělat dál. „Dám si dlouhé volno, chci se věnovat rodině, která mě prakticky neviděla, a pak se rozhodnu, co dál,“ doplnila.

Staronovou mluvčí bude Gabriela Štěpanyová, která už na ministerstvu pracovala při Vojtěchově prvním působení. Poslední měsíce působila jako PR manažerka České asociace farmaceutických firem. Nastoupí k 1. červnu.

Štěpanyová, Peterová, Schillerová, Štěpanyová...

Před Schillerovou na ministerstvu za úřadování Jana Blatného ještě působila Barbora Peterová, která přišla z Úřadu vlády.

S Vojtěchem se vrací i další jeho dřívější spolupracovníci. Pozici vedoucího kabinetu ministra bude zastávat Petr Jarema, který stejně jako Štěpanyová na ministerstvu už dřív působil. „Co se týče případných dalších personálních změn, pan ministr se nyní seznamuje se situací na ministerstvu a probíhají jednání s jednotlivými náměstky,“ doplnila Schillerová.

Video  Tisková konference nově jmenovaného ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) a premiéra Andreje Babiše (ANO) (26. 5. 2021)  - abl
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 27. května 2021 21:21 )

Erare humanum est /Cicero dicit/...Propter vos eritis quod nos sumus...

Covid_19 ( 27. května 2021 19:26 )

mám v náplni práce sledovat i média, to jsem si jako šéf nařídil. Po pracovní době mám času dost, ale raději zajdu do Emauzů s problémem než do Vinohradské nemocnice k Arenbergerovi, naštěstí mám kožní znaménka vyřešená, takže mám pár let klid. Někdy je lepší si to zaplatit přímo u specialisty než čekat v pořadníku na pojišťovnu

sasajebedokopce ( 27. května 2021 19:04 )

Ale ty neumíš napsat jednu větu bez chyby, BL-BE!!!

doktormediciny ( 27. května 2021 18:04 )

Ja si myslim, ze svym vzhledem dustojne representovala ministrstfvo zdravomtnictvi, kavu snad uvarit umi a sem tam, neco m prohodit do televize by snad taky umela..

sorgedoktor ( 27. května 2021 18:03 )

No, Otiku....Takova kocka a ten ministr zdravotnictvi ji vyhodi...Kdyby to byla pravda/ co tady pisete/ nikdy by k tomu nedoslo..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa