Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Arenberger se rozloučil na tiskovce: Udělal jsem chybu. A stihl mě lynč

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
25. května 2021
13:25
Autor: ČTK, simao - 
25. května 2021
10:59

Petr Arenberger (za ANO) se rozhodl rezignovat na post ministra zdravotnictví. Postěžoval si na mediální lynč, omluvil se za chybu, kterou udělal se svým majetkovým přiznáním. Přesto je rád, že do této výzvy, vést resort v nelehké době, šel. Svému předpokládanému nástupci Adamu Vojtěchovi (za ANO) popřál hodně sil do další práce. Ve 14:00 okomentuje Arenbergerův konec ve studiu Blesku politolog Jan Kubáček.

„Jsem rád, že jsem vyhověl nabídce pana prezidenta a premiéra a mohl být jako ministr zdravotnictví v této medicínsky intenzivní době přímo u zdroje. Jak jsem deklaroval při svém nástupu, bylo mi jasné, že vést aktuálně nejexponovanější ministerstvo a ještě navíc půl roku před volbami je skutečnou výzvou. Já mám výzvy rád,“ uvedl na tiskovce Petr Arenberger (za ANO).

„Panu premiérovi jsem dnes ráno do Bruselu oznámil svou rezignaci. Jsem přesvědčen, že změna v této fázi nebude mít vliv na další úspěšné řešení pandemie, ani na strategické kroky resortu. Jsem o tom přesvědčen o to víc, že jsem se teď dozvěděl z mediálních kruhů, že by měl být mým nástupcem zkušený zdravotnický matador pan magistr Adam Vojtěch,“ podotkl Arenberger.

„To co jsem ale zažil poslední týden, připomínalo spíš mediální lynč, než seriózní zpravodajství od některých médií. Média na mně vytahovala různé kauzy, které i v momentě, kdy se prokazatelně ukázaly jako nepravdivé, tak se za ně nikdo z novinářů ani neomluvil,“ podotkl Arenberger s tím, že potkal ale i řadu slušných novinářů, kterým poděkoval.

Tlak na rodinu bral nejprve jako daň za to, že se rozhodl funkci přijmout. „Vtípkům, že mám nemovitosti na Marsu, nebo že jsem zprivatizoval tady tu budovu ministerstva, jsem společně se s autory docela zasmál,“ podotkl.

„Vím, jak a kde léčím svoje pacienty a těžko mě může někdo vysvětlovat, že je to jinak,“ dodal Arenberger s tím, že šel dělat ministra z přesvědčení, že chce jít pomoct státu.

Připomněl dotaz novináře, zda byl u StB. „Když má člověk nejen čisté svědomí, ale také čisté lustrační osědčení, tak je přeci všem jasné, že je všechno v pořádku. Také daně platím poctivě, daňová přiznání mám v pořádku. Bohužel jsem nesprávně vyplnil majetková přiznání a vytvořil tak prostor ke kreativním spekulacím. Za tuto chybu v podobě přestupku jsem se už omluvil a i tady to zopakuji. A to je také to jediné, co jsem provedl,“ podotkl.

jajas ( 25. května 2021 20:31 )

Kalousek a kníže si vychovali docela hustýho následníka!

strejda777 ( 25. května 2021 20:29 )

A ty je všechny znáš, protože jsi tam byla taky, viď.....

konas3 ( 25. května 2021 20:20 )

Finanční kontrola určitě nic neodhalí. Na to mají tihle frajeři svoje lidi.
Ti hrají trochu jiný level než my známe.

konas3 ( 25. května 2021 20:18 )

Tady? U nás? Budeme rádi když mu nebudeme muset něco doplatit.

muccy ( 25. května 2021 20:12 )

... a teď ta slibovaná kontrola z berňáku ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa