Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Novotný se Zdechovským „přechází“ do Trikolóry a nová Rodičofka i pokuty za pivo

Autor: Jakub Veinlich - 
1. dubna 2021
14:00

První duben je plný překvapení. Politický přestup roku obstarali europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) i „protekční spratek“ z ODS Pavel Novotný. Rodiče navíc musejí naklusat do školy, rozjíždí se nový program „rodičofka“ a za pivo na předzahrádce desetitisícové pokuty. Člověka uklidní až pohled na datum v kalendáři.

Do školy nenastoupí dětí. Ale vystřídat je mají v lavici rodiče a další dospělí. Novinka, která začíná platit v Česku od 1. dubna. Přichystal ji poslanec ODS Vojtěch Munzar. Reaguje tak zřejmě na stížnosti rodičů, že nestíhají distanční výuku se svými dětmi.  

„Jak na kvalitní vzdělávání dětí? Nový program 'Rodičofka'. Již od 1.dubna.....,“ informoval poslanec a člen hospodářského výboru a přidal ilustrační snímek z filmu Marečku, podejte mi pero! 

O největší překvapení se ale na začátku dubna postarali dva výrazní čeští politici. Poté, co starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný oznámil, že po volbách skoncuje s ODS a nechce už být členem žádné strany, svůj slib nedokázal dodržet ani pár týdnů. Vzal totiž do ruky tužku a vyplnil přihlášku do hnutí Trikolóra, které opouští zakladatel hnutí Václav Klaus ml. 

Spolu s Novotným udělal politický kotrmelec také výrazný europoslanec Tomáš Zdechovský. V KDU-ČSL působí 15 let, od roku 2020 je jejím místopředsedou. I on podepsal přihlášku do Trikolóry. 

„Když jsem se dozvěděl o rezignaci Václava Klause ml. z pozice předsedy hnutí, zavolal jsem Pavlovi Novotnému, úspěšnému starostovi Řeporyjí, a nadhodil mu bláznivou myšlenku dostat se do čela Trikolóry, která teď postrádá významnější osobnosti. Pavel se toho chytnul a už jsme na tom začali pracovat,“ informoval Zdechovský v první tiskové zprávě vydané prvního dubna letošního roku. Sám má podle svých slov ambice stát se předsedou Trikolóry. 

„Je čas na návrat Mirka Topolánka a Miroslava Kalouska,“ doplnil pak na svém twitterovém účtu. Hned po vstupu do hnutí se chce navíc Zdechovský prý zasadit o zjednodušení přihlášek do hnutí. 

„Víte, kolik už na to mám reakcí?“ reagoval europoslanec pro Blesk Zprávy na svůj kousek.

„Nyní to můžu konečně naplno říct. Chci se stát významnou součástí strany, kde budu mít výrazný vliv na její další směřování. Autoritářský styl, který předseda Klaus nastolil, mi je blízký. Tímto směrem chceme s Tomášem sebevědomě vést také Trikolóru,“ komentoval přestup Novotný, který chce být v Trikolóře 1. místopředsedou.

Video  Jak se vidí Novotný: Rychlošípák, kometa z Řeporyjí a zdatný marketér. Kam zamíří po rozchodu s ODS?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Na oznámený politický krok žertem reagovala také předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Zdechovský ji vyzval, aby poslala přihlášku, protože budou potřebovat „kvalitní političku“.

Trikolóra z přihlášky Novotného a Zdechovského příliš radost nemá. Oba politici tak zřejmě její dres neobléknou. 

„Obáváme se ale, že jejich zájmu nebude možné vyhovět. Mezi nepsaná pravidla členství v Trikolóře totiž patří nosit na veřejnosti kalhoty a nemodlit se pětkrát denně směrem k Bruselu,“ reagovalo hnutí na twitteru. 

„Pokud bude někdo přistižen na předzahrádce ve skupině popíjet pivo, tak policie jim rozdá desetitisícové pokuty v blokovém řízení a je po problému,“ rozhýbala internet také první slova na 1. dubna od ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD). 

I když se v poslední době mluví o tom, že se lidé shlukují především ve městech a nedodržují ani nošení roušek, Hamáček tento svůj výrok odmítl. „Jediný problém je, že je to fake,“ ohradil se Hamáček na twitterovém účtu. 

Redakce Blesk Zpráv připomíná, že dnes je apríl. 

 

 

hejhej ( 2. dubna 2021 08:28 )

Díky P. Novotnému Trikolora propadne. Kdo by volil stranu, ve které je odporný hulvát Novotný ????

krapotkin ( 1. dubna 2021 23:02 )

Vláda si hraje s národem na Apríla již řes rok.

LuCo ( 1. dubna 2021 20:54 )

Myslete, je 1. duben..... Takoví pitomci jsou zabetonovaní ve svých stranách.....

panda82 ( 1. dubna 2021 17:15 )

To je jasné už si rozdělili funkce, a odpadlíci už jedeme, je jasno, je odvoleno

vilda69 ( 1. dubna 2021 16:53 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa