Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Havlíček půjde do voleb za ANO: Jsem viditelný člen vlády, chci si nechat vystavit účet

Autor: ČTK, simao - 
28. března 2021
23:03

Ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček bude v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny kandidovat za hnutí ANO jako nestraník. Řekl to dnes v České televizi (ČT).

Karel Havlíček v rozhovoru pro ČT uvedl, že patří k viditelným tvářím vlády a měl by před voliči skládat účty ze své činnosti.

„S největší pravděpodobností ano, jsme takhle domluveni. Myslím si, že je to i z mé strany férové, abych šel v uvozovkách do toho boje, protože jsem, to je prostě pravda, jedním z těch viditelných v rámci vlády a myslím, že bych si měl nechat vystavit účet. A není nic spravedlivějšího, než si nechat vystavit účet od voličů. Pokud někdo dospěje k názoru, že se to dělalo špatně, ať mě nevolí,“ uvedl v pořadu Týden v politice.

Do ANO vstupovat nebude. „Toto není na stole. ANO není naštěstí typická politický strana, kde by se rozhodovalo čistě jenom podle stranické příslušnosti ve smyslu výběru osobností. Rozhoduje se podle výkonnosti, podle odbornosti, rozhoduje se podle nasazení,“ podotkl Havlíček.

Pokud to orgány ANO schválí, měl by se stát lídrem nejsilnějšího vládního hnutí v Jihočeském kraji. „I to je ve hře. V podstatě si myslím, že to pro mně není v tuhle chvíli nejdůležitější. Podstatné pro mně je, že chci hnutí ANO pomoct,“ dodal vicepremiér.

Havlíček je jedním z ministrů ANO v koaličním kabinetu Andreje Babiše. V dubnu 2019 se stal ministrem průmyslu a obchodu a vicepremiérem pro hospodářství, loni v lednu převzal i řízení ministerstva dopravy.

Před vstupem do politiky podnikal, působil v akademické sféře, stál v čele Asociace malých a středních podniků a živnostníků. Byl členem a nyní je místopředsedou vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace.

Video  Havlíček: „Ano, udělali jsme to blbě“ O chybách vlády, potížích s rozvolněním i mrtvém „psovi“  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

krapotkin ( 29. března 2021 12:09 )

Účet ti vystaví lidi u voleb. nechceš do basy za dnešní zlodějny, tak volíš imunitu.

Matos7 ( 29. března 2021 11:10 )

Vivat BABIŠ

Matos7 ( 29. března 2021 07:41 )

Havlíček ministr VŠEHO ,na všechny ministerstva by stačil sám. Ještě vláda jedna a Havlíček už na chodbě vykládá co a jak a odkdy bude. Druhý den se musí vse odvolávat a měnit. Příšerný povaha, proto je tak viditelný jak si myslí

MichalM ( 29. března 2021 04:49 )

Ať už táhne tahle neschopná banda. Ve vašem zájmu pane Havlíček radši bez vysvětlení to dostatečně dostanete jak skončíte ve funkcích od policie a soudů.

Michal Snobl ( 28. března 2021 23:20 )

Havlíčka může volit jenom🐮a🐷

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa