Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Senátor Fischer se obává o Zemanovo zdraví kvůli Sputniku. A znovu zabojuje o Hrad

Autor: sova - 
11. března 2021
19:30

Musíme mít obavy o prezidentovo duševní zdraví, prohlásil v pořadu 360° Pavlíny Wolfové na CNN Prima News senátor a bývalý kandidát na prezidenta Pavel Fischer. Důvodem je podle něj chování a poslední vyjádření hlavy státu, která vyjádřila přání kvůli negativnímu postoji k ruské proticovidové vakcíně Sputnik V odvolat ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) a šéfa české diplomacie Tomáše Petříčka (ČSSD). Hostem televize byl i hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Podle Fischera se Zeman nechová jako státník a tím, že se snaží rozhodovat, kdo bude členem vlády, překračuje své pravomoce.

„Chová se jako autokrat a měli bychom být na pozoru. Musíme si položit otázku, jestli je prezident schopen jasného úsudku. Vidíme ústavního činitele, který začíná jednat nezávisle,“ řekl Fischer ve studiu.

„23. února vydali prezident a další ústavní činitelé stanovisko, kde říkají, abychom očkovali jen vakcínami schválenými Evropskou unií. Prezident ale najednou otočil o 180 stupňů. Nemám pro to vysvětlení, musíme mít obavy o jeho duševní zdraví,“ myslí si senátor.

Podle Ovčáčka nyní nemá Česko čas na výroky proti Rusku. „Ochrana lidského života nezná ideologii ani geopolitického soupeření,“ prohlásil. Prezident Zeman se podle něj snaží zajistit dodávky Sputniku V, neboť se zásilky západních vakcín zpožďují. 

EMA Sputnik teprve posuzuje

Mezi vakcíny schválené evropskou lékovou agenturou EMA totiž nepatří ruský Sputnik V ani čínský Sinopharm, což jsou očkovací látky, které by Zeman v Česku uvítal.

Fischer zároveň zmínil Zemanovu snahu zasahovat do rozhodnutí Ústavního soudu, na základě jehož rozhodnutí nyní ve sněmovně vzniká novela volebního zákona.

Fischerova kandidatura

Podle senátora je zdravotnickou prioritou Česka něco úplně jiného než otázka Sputniku. „Měli bychom řešit, že vakcíny leží ladem a vláda by měla začít jednat. Musíme začít rychleji očkovat se schválenými vakcínami,“ myslí si Fischer, který ve vysílání přidal i důležitou zprávu.

Stanici CNN Prima News senátor potvrdil, že v roce 2023 bude opět kandidovat v prezidentské přímé volbě. „Chci být připraven, aby se mnou mohli lidé počítat. Budu kandidovat,“ řekl k tomu senátor.

Video  Blatný čelil kvůli ruskému Sputniku zlobě komunistů: Dokud budu ministr, budu si stát za svým, vzkázal  - PSP ČR
Video se připravuje ...

 

CAVESMAN ( 19. března 2021 19:43 )

Měli bychom řešit, že vakcíny leží ladem - NO PROTOŽE TY AMERICKÉ *** se sputniku nemůžou rovnat . a tak je to i s Fischerem-jak by mohl být prezident ,když neví , nebo nechce vědět kdo je úhlavní nepřítel Evropy zabalený v beránčím rouše . Potřebujme presidenta , který spojí Evropu a Asii. proti americkému zlu

Johny44 ( 13. března 2021 15:40 )

Podle to co jste napsal byste v tom ochranném léčení měl být spíše vy.

Johny44 ( 13. března 2021 15:39 )

Prezident Zeman je naprosto zdráv jak je vidět na rozdíl od pana Fischera, je vidět, že pan Fischer toho v hlavě moc nemá.

marmat ( 12. března 2021 16:10 )

wenzel trousil: Stačí "autocenzura" a sebekontrola !!!
Tady ve 12.15 je to velkej a mimořádnej horror !!!

marmat ( 12. března 2021 14:34 )

wenzel trousil :Jste opravdu až zrůdně POSEDLÝ !!!
A hysterický (viz 20% Caps Lock)
A už se absolutně zapomínáte ovládat !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa