Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mynářová skončila na Hradě. Práci pro Zemana dala vale kvůli „nejpřísnějším měřítkům“

Aktualizováno -
26. ledna 2021
15:10
Autor: kal, ČTK - 
26. ledna 2021
12:50

Dva a půl roku se s lidmi dělila o krásy Pražského hradu a všeho, co s ním souvisí. Teď je tomu ale konec. Žena hradního kancléře Alexandra Mynářová (37) oznámila ukončení spolupráce s prezidentskou kanceláří, pro kterou točila videa na sociální sítě. Důvod? Nová práce v Českém rozhlase, pro který od prosince natáčí pořad Slavné dvojice. Mynářová chce prý dostát „nejpřísnějším měřítkům“ pro takovou práci.

„Ráda bych tímto oznámila konec spolupráce s Pražským hradem - Kanceláří prezidenta republiky! Děkuji za tuto skvělou zkušenost - podařilo se nám natočit desítky reportáží, rozhovorů a prohlídek zajímavých míst,“ uvedla na facebooku Mynářová, která má s kancléřem syny Vratislava a Viktora.

„Chci moc poděkovat všem, kteří se za těch dva a půl roku účastnili natáčení - členům hradní stráže, floristkám, pracovníkům protokolu, archivu a spoustě dalším. Děkuji za Vaši profesionalitu a oddanost své práci,“ rozepsala se Mynářová, jež se rovnou zařekla, že pro Hrad už ani v budoucnu nebude nic moderovat.

Mynářová podle Víta Nováka z tiskového oddělení Pražského hradu natočila od října 2018 přes 50 reportáží či rozhovorů z prostoru Hradu, lánského zámku či kasáren Hradní stráže. „S formátem videoreportáží nekončíme, ale budeme je tvořit formou sestřihů a provázením zajímavými místy,“ poznamenal. Nebudou v nich již vystupovat žádní moderátoři, protože Mynářová podle něj „nasadila laťku velmi vysoko“.

Uvedl, že videa Mynářové mají celkem na facebooku přes 500.000 zhlédnutí. „Reportáže se stanou navždy součástí tisícileté historie Pražského hradu a byl to ten nejpůvabnější způsob, jak dění v sídle prezidenta republiky zachytit,“ napsal Novák.

Touha po návratu do známého prostředí

Svůj krok žena hradního kancléře zdůvodnila právě návratem do Českého rozhlasu. „Nepovažuji za vhodné pracovat - byť bez nároku na honorář - pro úřad hlavy státu. Velmi ráda na sebe dobrovolně uplatním ta nejpřísnější měřítka,“ vysvětlila. Už předtím se těšila z toho, že má stále stejného a „skvělého“ šéfa jako v letech, kdy v rozhlase ještě za svobodna působila.

Alex Mynářová pokračovala z rozhlasu do České televize, odkud odešla po svatbě s Mynářem kvůli možnému střetu zájmů. Pak navázala spolupráci s TV Barrandov, ale i ta je už minulostí. Před návratem do Českého rozhlasu ji tak diváci mohli nejčastěji vídat právě ve videích na youtubovém kanálu Pražského hradu.

„Český rozhlas jsem oslovila já. Zatoužila jsem se po mateřské vrátit do práce. V rozhlase jsem začínala ještě jako Nosková a strávila jsem v něm několik let. Takže jsem se vracela do prostředí, které dobře znám,“ vzkázala Blesku Mynářová už loni na podzim.

Pořad Slavné dvojice je rozhovorem s „osobnostmi, které pojí rodinné, přátelské nebo pracovní vazby“. Prostor v něm mají herci, zpěváci, lékaři, vědci, sportovci a jejich partneři, rodiče, sourozenci nebo spolupracovníci. Politici ale ne.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Michal Snobl ( 26. ledna 2021 21:19 )

A kdo bude ta slavná dvojice jako první? Hrabě Zeman,komoří Minář,podkoní Ovčák,úřední fakturant Kokeš,ponocný hlídač Hamáček,noční tanečník Paroubek nebo jakýsi udatný a férový špórtóvec, nebo která česká éjelita. Vybarvují se všichni stejně jen to chce čas do-by-tek.

Marevil ( 26. ledna 2021 20:33 )

Nad Tebou ANO voliči

user ( 26. ledna 2021 19:12 )

Vy máte důkazy, které soud přijme? V opačném případě se dopouštíte trestného činu pomluvy.

user ( 26. ledna 2021 19:11 )

Závist a hloupost místních Pirátů je doslova nakažlivá. Jsem zvědavý nad čím si budu honit po volbách.

alenotakno ( 26. ledna 2021 18:46 )

To nemyslíš vážně. Že ne. Takový inteligent s vysokou školou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa