Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dopadne „protekční spratek“ Novotný stejně jako Klaus? ODS hrozí starostovi vyloučením

Autor: Jakub Veinlich - 
26. listopadu 2020
05:40

Předseda ODS Petr Fiala má Pavla Novotného dost. Pomyslný pohár trpělivosti vedení občanských demokratů přetekl poté, co starosta pražských Řeporyjí nazval ministryni financí Alenu Schillerovou (za ANO) „ubohou k*rvičkou“. Fialovi je po těchto slovech trapně, Novotný prý jen provokuje. Starosta si ale za výroky stojí.

Alena Schillerová, poslouchej, ty ubohá ku*vičko estébákovo, OKAMŽITĚ po volbách zvedneme DPD a začneme škrtat provozní výdaje, DPH se projeví okamžitě, tedy výpadek je jen na rok,“ rozepsal se Novotný na svém facebookovém účtu poté, co Sněmovnou prošel i za pomoci hlasů ODS daňový balíček, který ruší superhrubou mzdu, podle návrhu poslance a premiéra Andreje Babiše.  

„Ne, já u toho nebudu, protože Zahradil a ODS mi nedovolí kandidovat, ale budu pořád říkat, jak jsme super a tak, víš jak, prostě loajalita, asi jako ty, estébáka kurvičko,“ pokračoval ve svém „řádění“ Novotný. Starostovi vadí, že kvůli přijatému balíčku mají obce, města i kraje přijít o peníze, a i někteří ekonomové a zástupci samospráv upozorňují, že budou muset omezit investice.

„Ku*vička snad není nadávka, ne?,“ obhajoval pak mimo jiné své vyjadřování Novotný v dalších příspěvcích.

Výroky jsou podle předsedy ODS Petra Fialy za hranou a Novotný by měl podle něj zvážit setrvání ve straně, za kterou byl zvolen starostou. „Co říkám na další nehoráznost Pavla Novotného? A proč bych měl něco říkat? Pavel Novotný nemluví za ODS. Jeho to baví, nemůže si pomoci, jiné to nebude. Je to dospělý chlap. Jeho urážky jsou za všemi hranicemi a slušnému člověku je z toho trapně. Jeho provokace mě nebaví a nezajímají, nechci je dokola komentovat," reagoval Fiala na Novotného vyjadřování v rozhovoru pro Právo.

Video  Projev Pavla Novotného na kongresu ODS: Chtěl jsem vás zje**t!  - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Směrem ke kontroverznímu starostovi, který uráží často také samotné členy ODS a chválí veřejně největší konkurenty, tedy pirátskou stranu, už prý „letěla“ také výzva, aby zvážil odchod ze strany.

Výzva k odchodu ze strany

„Petr má stále plnou podporu MS ODS Praha Řeporyje,“ reagoval pak stroze na slova Fialy Novotný.

„Nepřeceňujme ho, nemá stranickou funkci, jsou zde orgány, které mohou konat. Nebudu vykládat každý jeho výrok na internetu, nejsem jeho mluvčí. V posledních dnech jsem se intenzivně věnoval nižším daním a dobrému řešení pandemie, tedy důležitým tématům, a toto za důležité nepovažuji. To, že provokuje a doslova řádí na sociálních sítích, víme všichni,“ doplnil Fiala, který se chce stát příštím premiérem a podobné excesy uvnitř strany by mohly oslabit jeho i tvořící se volební koalici ODS, TOP 09 a KDU-ČSL.

Novotný se totiž netají ambicemi kandidovat příští rok do Sněmovny, i když prý tuší, že mu to spolustraníci v primárkách neumožní. A to i kvůli čerstvě přijatému usnesení Výkonné rady ODS, tedy že všichni uchazeči o post poslance musejí mít nejen negativní lustrační osvědčení, ale také čistý trestní rejstřík a to Novotný nemá. Právě Výkonná rada může rozhodnout o vyloučení Novotného.

Naposledy žehlila ODS prostořekost Novotného letos v září. Tehdy se komunální politik vyjádřil, v neformálně vedeném rozhovoru pro Info.cz, že by České republice prospěla smrt premiéra Babiše, tak i prezidenta Miloše Zemana.

„V zájmu České republiky je, aby Babiš prostě zmizel, umřel a aby Zeman taky umřel a odešel do věčných lovišť a abych já byl poslanec,“ uvedl tehdy. Novotný přiznal, že přestřelil a výrok žehlil přímo u stranického šéfa.

Video  Pavel Novotný sestřih 
Video se připravuje ...

O pár týdnů později Novotný „zasáhl“ ale také do světové politiky. To když poslal Číně dopis, ve kterém požadoval „fofrem“ omluvu za slova, kterými její představitelé útočili na předsedu českého Senátu Miloše Vystrčila za jeho návštěvu Tchaj-wanu. Prestižní magazín Foreign Policy Novotného dopis označil za dokument týdne.

Naposledy ODS vyloučila Václava Klause mladšího

Loni v březnu došla občanským demokratům trpělivost s poslancem Václavem Klausem mladším. Výkonná rada své rozhodnutí v tiskovém prohlášení tento krok strana zdůvodnila mimo jiné tím, že Klaus mladší otevřeně podporoval v rozporu s programem ODS vystoupení České republiky z Evropské unie, že zpochybňoval účast českých vojáků na zahraničních vojenských misích nebo se účastnil akcí pořádaných problematickými organizacemi.

„V. Klause ml. jsem přivedl k ODS já, i přes výhrady některých mých kolegů. To, že poté nebyl loajální ke mně, bych bez problému přešel. Že však není loajální k ODS, k jejímu programu, hodnotám a principům však nadále přecházet nelze. I proto mu dnes VR ODS zrušila členství v ODS,“ napsal tehdy na svůj twitterový účet Fiala.

Klaus si krátce nato založil hnutí Trikolora, do kterého „přeběhla“ také další dlouholetá členka ODS, poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková. Klaus je předsedou hnutí, Majerová je místopředsedkyní.

Video  Pavel Novotný se vyjadřuje k nálezu podezřelé obálky na svém úřadě.  - David Malík
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hejhej ( 28. listopadu 2020 16:23 )

opr. idiot !!!

hejhej ( 28. listopadu 2020 16:22 )

Novotný nejen svým chováním dokazuje, jaký je vulgární buran, ale i vzhledem viz foto,vypadá jako idot.
Novotný buran ODS, kterého se zastává Fiala.

hejhej ( 27. listopadu 2020 08:25 )

e.lesanova: Ušišlaný hulvát Novotný je zakomplexovaný duševní ubožák, ale oblíbenec v ODS.

hejhej ( 26. listopadu 2020 22:26 )

Ty žvásty od Fialy, že hulvát Novotný jenom provokuje jsou trapné. Vulgárním vyjádřováním se mnohdy prezentují, nebo také provokují puberťáci. Novotný, než začal vystupovat veřejně měl nejdříve navštívit logopeda, pak neurologa a hlavně psychiatra !!!! Je nejenom hloupý, vulgární, ale také ušišlaný. Novotný - představitel zkorumpovoné strany ODS.

e.lesanova ( 26. listopadu 2020 20:28 )

Řeporyjský lůzr je ostudou své rodiny, své obce, své strany, naší země

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa