Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chvilkař Minář má nový spolek Pro ČR. Bude se ptát lidí, jestli ho chtějí

Aktualizováno -
26. října 2020
15:23
Autor: ČTK - 
26. října 2020
14:20

Bývalý předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář vytvořil spolek Pro ČR. Spolek si klade za cíl vytvořit svobodnou, spravedlivou a bezpečnou zemi a chce vytvořit sílu, která změní Česko k lepšímu, uvádí dokumenty zveřejněné ve veřejném rejstříku. Minář počátkem října uvedl, že půjde příští rok do sněmovních voleb s novým politickým projektem, chce je vyhrát společně se současnou opozicí. Na dotaz ČTK, jak vytvoření spolku souvisí s jeho politickými ambicemi, Minář neodpověděl.

„Účelem Spolku je spojovat a podporovat lidi a iniciativy odhodlané dělat PRO ČR to nejlepší, co bude v jejich silách, především: zajímat se o lidi a svět okolo sebe, přemýšlet o problémech naší země a o jejich příčinách, diskutovat veřejně i v soukromí o možných řešeních, vytvářet vize žádoucí změny, angažovat se v jejich prosazování, rozvíjet vzdělávací a osvětovou činnost a jinak všestranně podporovat a kultivovat chuť žít,“ uvádí se ve veřejném rejstříku.

„Sníme o zemi s kvalitními politiky i aktivními občany. Sníme o zemi rozkvétající: svobodné i zodpovědné, spravedlivé i bezpečné, o zemi, kde se na nikoho nezapomíná. Věříme, že pokud se v tomto úsilí o pozitivní proměnu naší země spojí lidé, kteří to vidí stejně, vytvoří společně sílu, která promění Českou republiku k lepšímu,“ konstatují dokumenty.

Minář: Budeme se ptát lidí, jestli to chtějí

„Spolek slouží k přípravě nového politického projektu. Než začne doopravdy fungovat, zeptáme se lidí, jestli to chtějí. Půjdeme do politiky jen tehdy, když nás do ní jako své zástupce pošlou lidé z celé země,“ uvedl Mikuláš Minář.

Zveřejnění dalších podrobností plánuje v následujících týdnech, přesné datum neuvedl.

Minář byl jako předseda spolku zapsán do rejstříku 16. října. Spolek byl vytvořen o měsíc dříve, v zakládacích dokumentech figuroval jako předseda a zároveň jediný člen Pavel Hošek, který působí ve vedení Nadace Světový Étos - Centrum Prokopios. V rejstříku politických stran a hnutí, který vede ministerstvo vnitra, zatím žádné hnutí stejného jména uvedeno není.

Minář počátkem října uvedl, že chce s dalšími osobnostmi vytvořit projekt, jenž změní dynamiku hry a osloví voliče, které nynější opozice oslovit nedokáže. Hodlá k tomu přispět tím, že bude spojovat, mobilizovat, nabíjet lidi a dodávat jim naději. S tisíci dobrovolníků chce připravit „největší kontaktní kampaň v dějinách ČR“.

Minář z vedení Milionu chvilek odešel koncem září, vystoupil z něj 5. října. Jeho nástupce Benjamin Roll oznámil, že spolek je bytostně občanská iniciativa rostoucí zdola a jako taková nikdy nebude kandidovat ve volbách. Podle politologů by nová Minářova politická strana oslabila opozici.

Milion chvilek vznikl po sněmovních volbách v roce 2017, které vyhrálo ANO. Spolek pořádá demonstrace, při nichž kritizuje Babiše mimo jiné za střet zájmů a nedodržování volebních slibů. Loni v červnu na pražské Letné se největší demonstrace Milionu chvilek zúčastnilo podle organizátorů až 250 000 lidí.

marmat ( 28. října 2020 18:48 )

TITULEK : Transparentní, ale jen naoko. Milion chvilek si rozdává odměny, o kterých se nesmí vůbec mluvit !!!

marmat ( 28. října 2020 18:45 )

Petr Večeřa
12. ledna 2020 23:30
Je mu šestadvacet let a v rozhovorech o sobě mluví jako o zahradníkovi, který si vzal za úkol kultivovat demokratickou zahradu v České republice. Podle Mikuláše Mináře už to však není možné provádět zadarmo, a tak si jako předseda a zakladatel spolku Milion chvilek určil mzdu, stejně jako dalším zaměstnancům. Problém ovšem nastává, když se novináři zeptají na částku, kterou si Minář vyplácí z neveřejného účtu.

marmat ( 28. října 2020 18:35 )

Rozfrcat za REVOLUCI jen z viditelného účtu 4 melouny je min."zajímavé"

marmat ( 28. října 2020 18:34 )

Číslo účtu: 20201117 / 2010
Majitel účtu: Milion Chvilek, z. s.
Název účtu: Milion Chvilek, z. s.
Co hledáte?
Stav k: 28.10.2019
5 273 582,99 CZK

marmat ( 28. října 2020 18:30 )

Ale těch ovcí, které nevědí, že skončil a jejich platební příkaz jede dál !!!
***************
01.10.2020 1 000,00 CZK Okamžitá příchozí platba Sedlmajerová Dana 0000 Sedlmajerová Dana
01.10.2020 200,00 CZK Bezhotovostní příjem ZUZANA MORÁVKOVÁ
NA DLOUHOU TRAŤ TRVALÝM PŘÍKAZEM
ZUZANA MORÁVKOVÁ
01.10.2020 500,00 CZK Bezhotovostní příjem Pavel Krčál
****­******­******­******­***

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa