Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Křepelka k obědu a granáty pro Pompeovou. Monika provedla ministrovu ženu po Karlově mostě

Autor: sova, ČTK - 
12. srpna 2020
17:25

Premiér Andrej Babiš (ANO) přivítal v Kramářově vile amerického ministra zahraničí Mikea Pompea. Jednali o obchodní spolupráci obou zemí, boji proti koronaviru nebo vlivu Ruska a Číny. Pracovního oběda se zúčastnil také ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček a ministr obrany Lubomír Metnar (oba za ANO). Po jednání Babiš a Pompeo vystoupili na tiskové konferenci ve Strakově akademii a poté americký šéf diplomacie zamířil do Senátu a na Pražský Hrad za prezidentem Zemanem. Manželky státníků měly separátní program. Monika Babišová provedla Susan Pompeovou po Karlově mostě.

Když americký šéf diplomacie Mike Pompeo s manželkou Susan ve středu ráno přijížděl ke Kramářově vile na pražských Hradčanech, čekal na ně český premiérský pár už několik minut. U připraveného červeného koberce se kromě novinářů pohybovala i ochranka vládních představitelů obou zemí. Z jedné strany svítilo slunce tak silně, že si Monika Babišová, choť českého předsedy vlády, nasadila černé sluneční brýle. Zraky některých přítomných se ale spíše v souvislosti s manželkou premiéra skláněly k zemi.

Stejné luxusní lodičky matky a dcery

Na nohou měla totiž stejný model bot, ve kterých přišla její dcera Vivien loni 12. července na recepci na francouzskou ambasádu. Již před rokem Blesk Zprávy informovaly, že pestrobarevné lodičky v odstínech růžové, oranžové až žluté jsou z dílny módního návrháře Christiana Louboutina a jejich cena se pohybuje kolem 14 tisíc korun. Ostatně už na francouzské ambasádě se tehdy ukázalo, že Monika i její dcera Vivien mají na oblečení podobný vkus.

Video  Příjezd Mikea Pompea za premiérem Babišem  - Blesk: Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

Choť premiéra na významné setkání zvolila letní šaty v šedomodrém odstínu. Její dcera v červenci minulého roku na francouzské ambasádě stejné boty doplnila neonově růžovými šaty a černou koženou bundou. Manželka amerického ministra zahraničí Susan Pompeová ve středu dorazila ve střídmém kostýmku s šedou halenkou košilového střihu a černými kalhotami.

Obě dámy se později přezuly do pohodlnějších bot, když vyrazily na procházku po Karlově mostě.

Dary a oběd se sladkou tečkou

Podobně jako od ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD) a jeho manželky Ivy dostali americký šéf diplomacie i jeho choť od premiérského páru symbolické dary. Susan Pompeová dostala od předsedy vlády Andreje Babiše (ANO) sadu šperků z českého granátu, ministra zahraničí USA Babišovi obdarovali skleněnou sadou značky Moser.

Návštěva Mikea Pompea v Praze: Andrej Babiš (ANO) a Monika Babišová (12. 8.2020) Návštěva Mikea Pompea v Praze: Andrej Babiš (ANO) a Monika Babišová (12. 8.2020) | Blesk - Tonda Tran

Jak zjistil reportér Blesk Zpráv, obě dámy si velmi rozumí a během dne vyrazily na prohlídku Karlova mostu v Praze. Ještě předtím ale poobědvaly na zahradě Kramářovy vily. Jako předkrm se podávala šunka z černého prasete s ostružinami, bílou hořčicí a křenem. Hlavním chodem pak byla křepelka bez kosti s bílými hříbky, husími játry a celerem v popelu. Oběd končil sladkou tečkou: meruňkovým sorbetem.

Video  Pompeo s Babišem odmítli posilování Ruska a Číny. Američané touží dostavět Dukovany.  - abl
Video se připravuje ...

Propisovacka ( 12. srpna 2020 22:20 )

SOUHLAS.

marmat ( 12. srpna 2020 21:54 )

Klíčová návštěva z MNOHA důvodů jedinečná a zcela otevřená,
měla punc uvolněnosti, kterou AB s manželkou Monikou dlouhodobě ničí
představu o křečovitých akcích podobného charakteru v podání předchozích premiérů....
Gratulace.....je příjemné zažít opět pýchu na premiéra i jeho ženu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa