Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

„I ministr má právo na štěstí.“ Hamáček poprvé promluvil o své tajné svatbě

Autor: ula, ČTK - 
1. srpna 2020
12:24

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (41, ČSSD) pojal za choť bývalou pražskou zastupitelku Gabrielu Kloudovou (38). Pár svatbu dlouho tajil, zmínky o obřadu unikly na veřejnost krátce před obřadem. Nyní jeden z předních mužů boje proti koronaviru v Česku, jehož červený svetr se stal jakýmsi symbolem pandemie, konečně promluvil o svém sňatku. A těm, kteří se pozastavovali nad tím, že se žení příliš brzo po rozvodu, poslal vzkaz.

Hamáček o svém soukromí notoricky mluvit nechce a otázkám na svůj možný vztah se dlouho vyhýbal. Něco málo poodhalil až v červnu, kdy přiznal, že možná přijde druhá vlna koronaviru, a tak se svatbami není radno otálet. A zároveň potvrdil, že nežije sám. 

Že do toho znovu „praští“, se ukázalo až tento týden. V té chvíli už byly přípravy na obřad v plném proudu. Až na stvrzení informace od samotného ministra, že se skutečně opět stane ženatým mužem, ale nic známo nebylo. Kromě toho, že s předchozí ženou se rozvedl zhruba před dvěma měsíci.

Hamáček: Příběh plný klišé

Den po obřadu se konečně šéf ČSSD vyjádřil na svém facebookovém profilu. „Tak jsem se včera (v pátek) oženil. Náš příběh možná obsahuje spoustu klišé, ale jsou věci, které neovlivníte, každý to jistě znáte. S Gábinou jsme se potkali při práci, zamilovali jsme se a dneska jsme se vzali,“ napsal Hamáček.

„Byl bych strašně rád, kdybyste z toho měli alespoň poloviční radost jako my dva. I ministr má přece právo na štěstí, no ne?“ vzkazuje ministr těm, kteří se podivovali nad sňatkem tak brzy po rozvodu.

O blízkém vztahu místopředsedy vlády s Kloudovou se v politických kuloárech hovořilo delší dobu. Na veřejnosti se Kloudová v minulých letech objevila také po boku vlivného sociálního demokrata Karla Březiny (ČSSD), byla manželkou někdejšího náměstka pražského primátora Jiřího Vávry (tehdy za TOP 09).

Kloudová byla v době vlády Mirka Topolánka (ODS) považována za jeho klíčovou spolupracovnici. Jako členka občanských demokratů následně v letech 2010 až 2014 působila v zastupitelstvu hlavního města. Z ODS později odešla a ve sněmovních volbách v roce 2013 kandidovala za blok Hlavu vzhůru blízký exprezidentu Václavu Klausovi. Projekt vedený Janou Bobošíkovou však ve volbách propadl. V roce 2014 pak Kloudová nastoupila do úřadu místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL).

Hamáček je předsedou ČSSD od února 2018. Do Sněmovny byl poprvé zvolen v roce 2006, od prosince 2012 byl jejím místopředsedou a po celé funkční období 2013 až 2017 předsedou. Od června 2018 je ministrem vnitra, v minulosti byl zastupitelem Mladé Boleslavi. Při letošní koronavirové krizi plnil roli šéfa Ústředního krizového štábu.

Video  Jan Hamáček o červeném svetru, Prymulovi a vztazích ve vládě  - Jakub Tomek, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

jajas ( 2. srpna 2020 12:51 )

„I ministr má právo na štěstí.“ ....no jestli si Hamajda myslí, že právě toto je jeho štěstí, tak ho u toho nech­áme.­....­.uvi­díme, jak dlouho bude šťastnej!

BoziMilda ( 2. srpna 2020 10:18 )

No jen aby brzo nekoukal jako Paroubek, že je ta jeho inteligentní až moc.

BoziMilda ( 2. srpna 2020 10:16 )

I ministr má právo pořídit si dobře zajetou mašinu.

Jan Toth ( 1. srpna 2020 22:49 )

...tá už udělala šťastnými tolik chlapů😂

jajas ( 1. srpna 2020 21:23 )

Že by další socan se "sexy" mozkem???????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa