Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

VYSÍLALI JSME: Kalousek v Blesku: O válce s Babišem, rodině a odchodu do ústraní

Aktualizováno -
17. července 2020
11:38
Autor: red - 
16. července 2020
13:26

Miroslav Kalousek (TOP 09) v neděli oznámil, že ve volbách 2021 už kandidovat do Sněmovny nebude. 59letý politik tím mnohé překvapil. V pátek 17. července Kalousek přijal pozvání do studia Blesku.

„Každý autoritativní režim potřebuje svého spasitele a svého arciďábla. A to, že si Babišova propaganda vybrala jako arciďábla mě, můžu považovat za vyznamenání, že mě brali jako tak nebezpečného soupeře,“ uvedl nyní Kalousek v rozhovoru pro server g.cz. Postěžoval si však i na šíření „sprostých pomluv“ o něm, ke kterému docházelo.

V neděli v Otázkách Václava Moravce přitom Kalousek oznámil, že znovu kandidovat nebude. V pondělí pak potvrdil ten samý záměr druhý ze zakladatelů TOP 09 Karel Schwarzenberg. Topka pod vedením Markéty Pekarové Adamové tak přišla rázem o dvě hlavní tváře ze své nabídky poslanců voličům.

„Odchod ze Sněmovny beru jako další krok v životě. Ostatně jen málo lidí dělá od školy až do důchodu tu samou práci. Já jsem nevstupoval do politiky ze školy, přišel jsem z úřadu a do úřadu jsem nastupoval z fabriky. Přiznám se, že vám teď neřeknu, co budu dělat za rok, ale nebojím se, že bych se neuživil. A navíc, šedesát není žádný věk,“ poznamenal nyní Kalousek.

Kalousek, který vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze, pracoval do roku 1990 v podniku Mitas Praha. Státním úředníkem se stal v únoru 1990, kdy nastoupil do odborného útvaru místopředsedy vlády. Od července 1992 působil v Úřadu vlády ČSFR jako ředitel odboru poradců místopředsedy vlády, od ledna 1993 do ledna 1998 pak byl ekonomickým náměstkem ministra obrany.

Rozvedený harcovník se dvěma dětmi a Topkou

Kalousek podotýká, že sice nebude ve Sněmovně, ale nadále zůstane ve straně. Stejně jako Schwarzenberg. „TOPka je naše dítě a skromně předpokládám, že náš hlas bude v budoucnu minimálně zvažován,“ doufá zkušený politický harcovník Kalousek.

Sám Kalousek má dvě dospělé děti Petra a Radku. S bývalou manželkou Radkou se rozvedli v únoru 2012.

To už byla Topka na světě - se Schwarzenbergem zakládali TOP 09 v roce 2009. Do té doby byl Kalousek členem KDU-ČSL. Lidovce dokonce nějaký čas vedl. Předsedou byl od listopadu 2003 do srpna 2006. V červnu od nich však odešel. Topku vedl Kalousek po Schwarzenbergovi od listopadu 2017. V čele ho nahradil europoslanec Jiří Pospíšil.

Video  Kalousek dostal na Národce pusu. Klause mladšího drsně vypískali, v náručí chránil dceru před davem  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

 

Klecal ( 17. července 2020 17:52 )

Fakt jo? A že na něj nic nemaj - takze buď někdo hodně kecá anebo je prostě geniální- na rozdíl od Ratha a Babise

Klecal ( 17. července 2020 17:49 )

No hlavně ať ten zaoceánskej parník zaplatí jen ty, co ho volili

Klecal ( 17. července 2020 17:00 )

A měl pravdu

Klecal ( 17. července 2020 16:52 )

Jestli jsou takhle chytrý všichni za ANO a vypadá to že jo, máme se ještě na co těšit

Klecal ( 17. července 2020 16:50 )

A co by se vám teda líbilo víc? Kdyby řekl že neodchází? To byste tu plkal úplně stejne - vám se jeden nezavdeci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa