Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Babiš má Brna plné zuby. Navrhl zrušit místní ANO a novou volbu vedení v Jihomoravském kraji

Autor: ČTK - 
11. června 2020
21:15

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš navrhne předsednictvu zrušení brněnské organizace hnutí a její nové vytvoření. Řekl to ve čtvrtek novinářům v Brně po jednání s brněnskými členy hnutí. Babiš nechce v hnutí lidi, kteří mohou být napojeni na pochybné kauzy.

Loni po razii policie na radnici v Brně-středu skončil kvůli podezření z korupce ve vazbě bývalý místostarosta Jiří Švachula (zvolen za ANO). Podle Babiše by měl být i mimořádný krajský sněm, který si zvolí nové krajské předsednictvo.

Babiš uvedl, že se předsednictvo ANO sejde v úterý příští týden. Doplnil, že si v Brně poslechl různé názory. Kdy by měl být mimořádný krajský sněm, ale neřekl, chce ho co nejdříve. Nyní vede krajskou organizaci poslankyně Taťána Malá. Její vyjádření ČTK zjišťuje. Brněnská předsedkyně Karin Karasová uvedla, že situace je na pováženou. „V tomto momentě se ale nepřikláním k ničemu, musíme si utřídit myšlenky,“ uvedla Karasová.

Brněnské hnutí ANO řešilo v posledních týdnech velké spory. V březnu navrhl tehdejší místopředseda hnutí a bývalý brněnský primátor Petr Vokřál zrušení tří brněnských organizací kvůli tomu, že někteří lidé mohli mít souvislost s kauzami spojenými se Švachulou. Původně byly buňky zrušeny, potom ale předsednictvo rozhodnutí změnilo. Vokřál se minulý týden rozhodl z hnutí vystoupit.

marmat ( 12. června 2020 18:47 )

Děti, já vím.......máte to velmi těžký !!!
Každou glosu otočit obratem na ANTI-Babiš.......
Ale to chce jiný IQ aby to nebylo směšný a zoufalý.....
FAKT....korunu (asi 1,-) tomu dala filozofka anna
Vysvětlila nám že není možné, aby vše stihnul JEDEN !!!

anna1234 ( 12. června 2020 13:56 )

.. vítězství nad covidem není vítězství jednoho člověka. Celá vláda přijímala doporučení epidemiologů, hygieniků, lékařů atd. a to byly hlavní!!!! osoby. A v neposlední řadě jsou vítězi i obyčejní lidé, kteří byli ve většině disciplinovaní, solidární a pracovali mnohdy do padnutí. Není jeden vítěz nad covidem!

marmat ( 12. června 2020 12:41 )

xiioma: tváří se pořád stejně...ale je opravdu skutečným VÍTĚZEM nad covidem
Provedl a provází náš národ těžkým obdobím viru i ekonomiky....
Jeho předchůdce, ani jeho Opozici si v té samé roli neumí NIKDO představit

marmat ( 12. června 2020 11:37 )

xiioma: Naděje a sny jsou privátní vymoženost....na TO ani nepotřebujete FAKTA !!!
Tak hurá do bezvědomí

xiioma ( 12. června 2020 10:39 )

Babiš se teď tváří jako vítěz nad koronavirem, ale až během následujícího roku na jeho voliče naplno dopadne krize, tak už ty dnešní procenta mít nebude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa