Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Demisi,“ bouřily proti Babišovi tisíce lidí napříč Českem. Protesty „chvilkařů“ nekončí

Autor: sova, ČTK - 
19. prosince 2019
19:43

S transparenty a českými vlajkami ve čtvrtek tisíce lidí po celé České republice s výjimkou Prahy protestovaly proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Jeho demisi žádali lidé v Ostravě, v Olomouci, ve Zlíně, v Liberci, v Karlových Varech, v Jihlavě, v Pardubicích, v Hradci Králové i v Ústí nad Labem. Předák spolku Milion chvilek Mikuláš Minář navíc promluvil na demonstraci konané v Brně na Malinovského náměstí.

Zakladatel spolku Mikuláš Minář v proslovu shrnul důvody, proč se demonstrace v těchto dnech pořádají, připomněl výsledky auditu EU a poděkoval lidem za ochotu se pět dní před Vánoci na demonstraci sejít.

Čtvrteční demonstrace byla součástí celostátních akcí pořádaných spolkem Milion chvilek pro demokracii. Podle organizátorů v posledních měsících přišlo požadavky podpořit už asi milion lidí.

Protestní akce za odstoupení premiéra Andreje Babiše (ANO) v Ústí nad Labem (19. 12. 2019) Protestní akce za odstoupení premiéra Andreje Babiše (ANO) v Ústí nad Labem (19. 12. 2019) | ČTK/Hájek Ondřej

Milion chvilek: Příští rok budeme v protestech pokračovat

Spolek Milion chvilek a jeho příznivci požadují na demonstracích a formou petic Babišovu demisi a zastavení státních zakázek a dotací pro holding Agrofert už několik měsíců. Tvrdí, že česká vláda nemá mít v čele politika, který je ve střetu zájmů a čelí trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo.

Chtějí také hájit nezávislost justice i médií. Milion chvilek z tohoto důvodu uspořádal i dvě největší veřejná shromáždění po listopadu 1989 na pražské Letné. Letos v červnu i v listopadu se tam pokaždé sešlo odhadem na čtvrt milionu lidí.

V úterý zástupci spolku v závěru pražské demonstrace uvedli, že příští rok budou v protestech pokračovat. Babiš v reakci na demonstrace uvedl, že respektuje právo lidí demonstrovat, odstoupit ale nehodlá.

marmat ( 26. prosince 2019 22:25 )

ROUPY blahobytu v přímém přenosu !!!
Není jich tolik, aby všichni v klidu neemi­grova­li/ne­nase­dli do vlaků směr
Země nedaleké - zaslíbené.... jako třeba Rumunsko, Albánie.......

dobryclovek ( 20. prosince 2019 12:47 )

anonym zajdi na nadraží!

dobryclovek ( 20. prosince 2019 09:37 )

v Karlových varech bylo 18 protestujicích stoho 4bezdomovci!! tak že novinářská ulhaná učelová prasata Babiš je nejlepší i když napíšete že na náměstí bylo tisíce koko.u!!

snehulak ( 20. prosince 2019 08:53 )

Tisíce lidí napříč Českem je ten správný bulvární titulek. V krajských městech Pardubice a Hradec Králové byla manifestovat sotva stovka, v Plzni do dvou set (a to ještě podle údajů Milionářů). V součtu mohlo těch poblázněných možná tisíc opravdu být. Budem stále naslouchat tomu procentu našeho národa?
.

hejhej ( 20. prosince 2019 08:44 )

Minář potřebuje peníze. Jeho "zaměstnání" je organizování šaškáren.
On a ti jeho podporovatelé jsou chudáci, jim nedochází, že těmi šaškárnami zvedají preference panu Babišovi.
Pan Babiš, na rozdíl od opožumpy pracuje ve prospěch nás všech.
Chvilkaři jsou vítači muslimských násilníků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa