Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Novotný pařil na večírku Pirátů. A uklízel „bordel“ před pohoštěním Kalouska

Autor: vei, simao - 
13. prosince 2019
14:14

Pavel Novotný (ODS) je v poslední době v jednom kole. Hájí nápad na památník padlým vlasovcům a vede svou vlastní „válku s Rusy“. Našel si však čas i na zábavu a vyrazil na pozvání Dominika Feriho na vánoční večírek TOP 09 do Sněmovny, odkud byl „unesen“ mezi Piráty. Večer se tak fotil i s Jakubem Michálkem, zatímco v pátek přijal v Řeporyjích Miroslava Kalouska (TOP 09), se kterým je Michálek v při.  

K zajímavé schůzce dnes došlo v pražských Řeporyjích. Za „prostořekým“ starostou Pavlem Novotným z ODS zamířil bývalý ministr financí a neméně výbušný politik Miroslav Kalousek (TOP 09).

Dnes se tváří v tvář viděli vůbec poprvé. Ostřílený politik Kalousek přitom chválí „protekčního spratka“ za jeho vystoupení v ruské televizi, kde čelil notné dávce ruské propagandy a také vulgarit.

Novotný s rivaly

V kanceláři regionálního starosty z ODS se přitom dveře netrhnou. Zatímco tu byl nedávno jeho partajní šéf Petr Fiala, dnes přijel do centrály městské části Prahy 5 předseda klubu o sedmi poslancích z TOP 09 Miroslav Kalousek. „Mám tady Kalouska za chvíli, pozval jsem ho na oficiální návštěvu Řeporyjí,“ potvrdil Novotný v pátek dopoledne Blesk Zprávám.

Že k Novotnému přijede návštěva z TOP 09, na to upozorňoval Novotný i na svém twitteru. „Musím uklízet kancelář, zítra přijede na státní návštěvu pan Kalousek a mám tu bordel a za hodinu mám být na mejdanu s Dominikem Ferim,“ hlásil Novotný. 

Později se však svěřil, že nejen za Ferim vyrazil do Sněmovny na vánoční večírek. „Mejdan Topky byl zajímavý a děsně fajn. Na co ale nezapomenu do smrti, byl můj únos útrobami budovy na mejdan pirátský. Doufám, že to, co se stane tam, zůstane tam. Bylo to... intenzivní a nezapomenutelné. A všechno popřu. Každopádně děkuju za únos i přijetí,“ poděkoval Novotný Pirátům.

A přidal fotku s místopředsedou Sněmovny Vojtěchem Pikalem a šéfem poslaneckého klubu Jakubem Michálkem, který se do přestřelky dostal v poslední době právě s Kalouskem.

Michálek kontra Kalousek

Právě Michálek totiž o TOP 09 uvedl, že by měla zaniknout a uvolnit tak de facto pole působnosti ve Sněmovně jiným. Pobouřil tím Kalouska. A to tak, že značně.

„Myslím si, že TOP 09 by měla zaniknout a uvolnit potenciál pro další subjekty,“ řekl Michálek Aktuálně.cz. „Omlouvám se Pirátské straně, že se nám nechce zaniknout,“ reagoval Kalousek na veřejnosti a označil Michálka za tupce.

Tváří v tvář však prý byl podstatně ostřejší. „Pan Kalousek o mně řekl, že jsem k*kot, tupec, neomarxista a několik dalších výrazů,“ tvrdí Michálek.

Novotný: Piráti jsou mimozemšťané

I proto je pikantní, že Novotný se setkal jeden den s jednou stranou sporu, druhý den s druhou.

„Nakonec sjednotí opozici Pavel Novotný, k*rva to by byl sitcom,“ napsal pod fotku Novotného s Piráty jeden z diskutujících. 

„Já si o Pirátech myslím, že to jsou mimozemšťané, kteří když, tak neumí vládnout. S*rou mě občas i v mé koalici, ale oceňuji na nich obecně, že jsou chytří a nekradou. Jsou to slušní lidé prostě, cítil jsem se mezi nimi velmi dobře,“ reagoval Novotný na twitteru.

Kalousek „spratka“ podporuje

Kalouska pak pozval Novotný do Řeporyjí písemnou pozvánkou. „A když mě někdo pozve, tak většinou pozvání přijímám. Těším se, že se poznáme. Rád mu vyjádřím sympatie a podporu, protože si vážím lidí, kteří si dokážou veřejně stát za svým názorem, i když ví, že potlesk nebude jedinou odpovědí,“ reagoval Kalousek pro Blesk Zprávy.

Video  Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) a jeho vzkaz Rusku k pomníku vlasovcům. 
Video se připravuje ...

Novotný svým vystoupením v místní televizi Rusy doslova vykolejil. Když obhajoval stavbu pomníku, nebral si servítky a hosty ve studiu včetně moderátorů vytáčel doběla. Svým chováním a vystupováním dával najevo, jak ho rozhovor nebaví. Jednoho z účastníků debaty dokonce označil za opilého či zfetovaného.

Moderátorka pak rozhovor, který točil kameraman u Novotného v kanceláři na mobil, rázně ukončila. Novotného výstup někteří však hodnotili i tak, že pomohl ruské propagandě v Česku. Komentátory a Kalouska ovšem nadchl a šéf klubu Topky starostu podpořil ve snaze postavit v Řeporyjích pomník.

„Jeho vystoupení v hlavním kanále ruské propagandy bylo zcela na místě a rovněž se domnívám, že tři sta životů, které byly položeny při osvobozování Prahy, si pomník zaslouží,“ míní Kalousek.

Rusy Novotného nápad na pomník pořádně namíchl, ostře se ozvalo i ruské ministerstvo zahraničí.

Video  Politolog Šír: Rusko ohýbá fakta, Novotný v ruské TV jednal adekvátně  - Bohuslav Štěpánek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

„Rusové vyhrožují Řeporyjím. Jestli na nás zaútočí, zaútočíme my na jejich Karlovy Vary!“ reagoval svérázně Novotný, který v multikáře přivezl na ruskou ambasádu v Praze dopis Vladimiru Putinovi.

Záměr zřídit kontroverzní pomník nakonec na zasedání zastupitelstva Novotný toto úterý prosadil. Řeporyjské zastupitelstvo pro něj zvedlo 10 rukou, nikdo nebyl proti, byť v třeskuté diskuzi Novotný čelil i kritice, že zastupitele svými argumenty zmanipuloval a že chce nechat postavit pomník kolaborantům a zrádcům, kteří bojovali po boku nacistického Německa.

Video  Novotný hájil vlasovce: Pro Stalina zrádci, pro Hitlera podlidi. Řeporyjím pomohli, pomník si padlí vojáci zaslouží  - Aleš Brunclík, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

A v ruské televizi měli opět o náplň pořadu na státní Rossija 1 postaráno. „Jestli dneska Češi staví památník Vlasovovi, tak by to měla být šibenice. Šibenice, na které v roce 1945 oběsili Vlasova a Buňačenka. Ve skutečnosti jsou zrádci vlasti, kteří si zachraňovali svou kůži, kteří v roce 1945, přestože přísahali i Hitlerovi, zradili i Hitlera,“ vystoupil ostře proti plánům Novotného ředitel pro vědu ruské vojensko-historické společnosti Michail Mjagkov.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

verasum ( 9. ledna 2020 11:18 )

Bože už podle fotky jeden větší kretén než druhý doufám,že po volbách potáhnou do.....🤮

Kazin ( 16. prosince 2019 12:04 )

BĚŽTE TADY Z TĚMA VAŠIMA PŘÍSPĚVKY DO ***E. VŠICHNI PLNOU HUBU KOMOUŠU A TIHLE KRETENI SI S VAS DELAJ SRANDU. ČESKÝ NÁROD BYL A VŽDY BUDE NÁROD BLBCŮ. 🤮

pindal ( 14. prosince 2019 19:30 )

Krom toho,když to takhle půjde dál,budeme mít komunisti za vzor dobrého života pro všechny.

pindal ( 14. prosince 2019 19:25 )

Protože ještě tahali kačera.Tito?Budou asi všeho schopni.Mimo řízení státu.Babiš je třída a kde byl není důležitý,svobodný člověk může být kde chce.Záleží,co tam dělá.Někteří gestapáci zachraňovali lidi,Ježíš sedával s pohanima a říkal,že nepotřebuje zdravý lékaře.Působil přímo mezi nimi.Dělit lidi jenom podle toho,kdo kde byl je směšné a svědší to o něčí hlouposti.

pindal ( 14. prosince 2019 18:39 )

Těmto lidem na obrázku,zcela určitě nejde o světový mír.Takovýchto kreatůr je všude plno.Proto nebrat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa