Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Klaus křtil novou knihu s „věrnými“ i Bémem. A přidal „sametové“ varování

Autor: jko - 
12. listopadu 2019
20:01

Bývalý prezident Václav Klaus rozšířil své portfolio čítající více než tři desítky knih a publikací a pět dní před výročím sametové revoluce pokřtil nejnovější knihu Třicet let cesty ke svobodě. Ale i zpět. Knížku napsal „narychlo“ letos v létě. Na křtu se objevili jeho nejbližší „letití spojenci“, bývalý kancléř Jiří Weigl, Ladislav Jakl, mezi pozvanými byl i někdejší pražský primátor Pavel Bém.

Nová kniha je podle bývalého prezidenta jiná než ty předcházející, už jen proto, že vznikla poměrně „narychlo“. „Tato moje úzká knížka vznikla letos v létě jako pokus utřídit si myšlenky,“ řekl Klaus a doplnil, že vyšla po určitých peripetiích.

Na křtu se objevili Klausovi „nejbližší“. Diskusi ke knize moderoval jeho bývalý hradní kancléř Jiří Weigl, který se živě bavil s někdejším kolegou z Hradu Ladislavem Jaklem, mezi hosty nechyběl ani ekonom Miroslav Ševčík. Do Obecního domu „zaskočil“ i někdejší primátor Pavel Bém. 

Klaus si pochvaloval změny, kterými Československo a později Česká republika po sametové revoluci prošly. „Cílem 90. let byla systémová změna, která se u nás bez vší pochybnosti podařila,“ tvrdí exprezident, který na konci října dostal od svého nástupce Miloše Zemana nejvyšší státní vyznamenání, Řád bílého lva.

K výročí 30 let svobody ale bývalý prezident úplně optimistický není. „Chtěl bych zdůraznit, že v těchto dnech máme co slavit, ale máme i před čím varovat,“ řekl Klaus.

Video  Klaus v Blesku: O „zeleném“ Havlovi, 50 letech hádek se Zemanem a 17. listopadu  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cezar8 ( 13. listopadu 2019 09:54 )

V tom má Klaus pravdu. Milion chvilek se snaží rozvrátit demokratické fungování státu a nastolit diktaturu lidu stejně jak to provedli komunisté v roce 1948. Zmanipulované stádo řvounů je stejně nebezpečné jako teroristé....

Tajfun ( 13. listopadu 2019 08:24 )

Rovný rovného si hledá

Panteon ( 13. listopadu 2019 07:42 )

Souhlas!

jarda304 ( 12. listopadu 2019 23:47 )

Klaus jako vždycky výborný. A po Hudeckovi s Hribovi je jasný, že Bém byl hodně dobrý primátor.

Altingerka ( 12. listopadu 2019 21:46 )

Nepovedlo se vůbec nic Klausi. Někdo si zkrátka životní omyly nepřizná nikdy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa