Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Šmejděníčko“ u důchodkyně Klausové. Junior ukázal naklizenou ložnici bývalé první dámy

Autor: Nikola Forejtová, vei - 
23. října 2019
05:15

Byt jako ze škatulky a radost z vnoučat, tak vypadá stáří důchodkyně a bývalé první dámy Livie Klausové (75). „Šmejděníčko, šmejdění“ u ní doma obstaral nejstarší syn Václav Klaus ml. (Trikolóra), když na sociálních sítích sdílel fotky naklizené ložnice a obývacího pokoje. Blesk Zprávám následně uvedl, že se jeho maminka těší pevnému zdraví a užívá si i zvelebování chalupy. Livia Klausová si penze začala užívat naplno letos v dubnu, když skončila na postu české velvyslankyně na Slovensku.

Post ambasadorky na Slovensku Livii Klausové zajistil prezident Miloš Zeman, kterého podpořila v první přímé prezidentské volbě proti Karlu Schwarzenbergovi (TOP 09). Práce se slovenská rodačka vzdala letos i proto, aby se věnovala sedmi vnoučatům a odpočinula si.

„Maminka je teď zdravotně v pohodě. Užívá si vnoučata, ty starší za ní každou středu jezdí na večeři. Nic ji netrápí,“ zmínil Klaus mladší pro Blesk Zprávy a řekl, že s dcerou jezdí za Livií Klausovou každé pondělí.

„Vozím Elinku na atletiku a stavíme se tak u babičky na šťávičku, koláček a čokoládičku, aby se tak nějak dokrmila. Naše pondělní klasika,“ zmínil Klaus ml. 

Právě z poslední pondělní návštěvy vznikly i fotografie bytu v pražských Kobylisích bývalé první dámy. „Maminka má ráda naklizeno, ale teď to bylo opravdu tak, že vyklidila naskladněné věci, tak jsem jí říkal, že je to jako v klícce a z nějakého magazínu,“ doplnil Klaus ml. s úsměvem.

Naklizeným bytem své maminky Livie Klausové se pochlubil Václav Klaus ml. na sociální síti. Naklizeným bytem své maminky Livie Klausové se pochlubil Václav Klaus ml. na sociální síti. | Facebook/ Václav Klaus mladší

Při důkladném čtení vzkazu Klause ml. na jeho účtu na sociální síti a při pohledu na ložnici jeho maminky vytane na mysl otázka, zda bývalá dáma bydlí sama. Pochybnosti o oddělené domácnosti Klausových ale na dotaz Blesk Zpráv zapálený cyklista a poslanec rozptýlil. 

„Žije s otcem, ale ten nebyl doma,“ reagoval. Bývalý prezident totiž bývá v týdnu ve své pracovně na Hanspaulce, kde sídlí Institut Václava Klause. „Taky myslím, otec na tom úklidu nemá moc zásluhu,“ zavtipkoval Klaus ml. pro Blesk Zprávy na adresu svého otce. 

Klaus ml. o matce: Zvelebila i Lány

Junior se při slovech o své matce až rozněžnil. „Svítilo tam sluníčko a jí si opravdu říkal, že je to jak z nějakého časopisu. Máti tohle má ráda. V jižních Čechách vybudovala chalupu, kam příští týden pojede i s mými děti, aby jí pomohli ji zazimovat. Měla vždycky vztah k přírodě, asi i proto, že jsme byli dlouho v paneláku,“ uvedl.

A přidal jednu pochvalu na závěr o zámku v Lánech, kterého si teď dosytosti užívá prezident Miloš Zeman. „Ten zámek hodně prokoukl, dokonce i vydali knížku. Tohle jde za ní,“ dodal Klaus ml.

Zámek v Lánech Zámek v Lánech | Foto Blesk - Karel Kopáč, archiv Blesku

 

 

monpetitloup ( 2. prosince 2019 20:35 )

http­s://ww­w.li­dovky­.cz/do­mov/kl­ausuv-tchan-pracoval-u-tajne-policie-fasistickeho-sloven­ska.A1­30208_­180718­_ln_do­mov_sk

kinki ( 24. října 2019 05:39 )

To aky bordel musi mat bezne doma, ked stoji za zverejnenie v mediach to, ze ma upratane????

tomlk007 ( 23. října 2019 19:49 )

Drahé obrazy a šuplíky plné per(čornutých)

majojo ( 23. října 2019 19:25 )

Naklizeno možná má, ale i přeplácáno. Nelíbí.

dama_s_kosou ( 23. října 2019 17:01 )

Klausova Tricolora: Klaus - Okamura - Ferry

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa