Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Primátor ukázal nahou ženu, opustil Babiše a v čele Jablonce ho střídá muž z ODS

Aktualizováno -
18. září 2019
16:10
Autor: ČTK, trm, tva - 
18. září 2019
14:01

Zastupitelstvo v Jablonci nad Nisou ve středu odvolalo primátora Milana Kroupu zvoleného za ANO. Pro jeho odvolání bylo v tajném hlasování 18 z 29 přítomných zastupitelů. Novým primátorem Jablonce nad Nisou je Jiří Čeřovský z ODS, v tajné volbě pro něj hlasovalo 20 z 28 zastupitelů. Premiér Andrej Babiš (ANO) už dal od Kroupy, který na sebe předtím upozornil nahými fotkami své ženy i vypnutím kamer ve městě, ruce pryč.

Návrh na doplnění programu středečního jednání podal Štěpán Matek z dříve koaličního uskupení Společně pro Jablonec. Kroupa nechtěl rozhodnutí zastupitelstva komentovat.

V čele Jablonce stála od loňského podzimu koalice tvořená ANO, Piráty, hnutím Společně pro Jablonec a jedním zastupitelem zvoleným za Novou budoucnost pro Jablonec. Dohromady měla v zastupitelstvu 17 mandátů ze 30. Rozpadla se v polovině srpna kvůli vnitřním neshodám.

Důvodem konce koalice byl také střet zájmů primátora. Ten jako jednatel firmy GREPA Networks vymáhá po Jablonci zaplacení dvou milionů korun za provoz městského kamerového systému v letech 2016 až 2018 a žádá odpuštění věcných břemen pro kabely položené v městských pozemcích.

Kroupa v minulých dnech opustil ANO. Hlavním důvodem je podle něj rozpad koalice, který považuje za své osobní selhání. K odchodu ho vedla také snaha nepoškozovat ANO, řekl v úterý ČTK Kroupa.

„Takové lidi určitě nechceme,“ vyjádřil se Babiš

Premiér Andrej Babiš (ANO) při středeční návštěvě Ústeckého kraje jeho rozhodnutí přivítal. „Takové lidi určitě nechceme, jsem rád, že se tak rozhodl,“ uvedl. Případné odvolání Kroupy je podle Babiše na komunálních politicích

„Pro mě je to neuvěřitelný příběh. Já vůbec nechápu, jak k tomu mohlo dojít. Ale já samozřejmě nemůžu znát všechny naše komunální politiky, je to otázka krajské organizace, ale pokud se tak rozhodl, je to pro nás jedině dobrá zpráva,“ řekl Babiš.

V Jablonci vyhrála loni na podzim ODS, která poslední dvě volební období ve městě vládla. Přestože v 30členném zastupitelstvu získala osm mandátů, skončila v opozici. Koalici se tehdy podařilo sestavit druhému hnutí ANO, které ve volbách získalo sedm míst v zastupitelstvu. Třetí skončili Piráti, kteří mají pět zastupitelů, čtyři získalo Společně pro Jablonec. V zastupitelstvu jsou také tři zástupci uskupení Starostové pro Liberecký kraj, dva za Novou budoucnost pro Jablonec a jeden z SPD. Sociální demokraté ani komunisté se do zastupitelstva nedostali.

bohdan ( 19. září 2019 15:44 )

bohdan ( 19. září 2019 15:42 )

Moc kecáš a málo píšeš domů.

Nezadat ( 18. září 2019 17:10 )

Hřib dubák to je žranice,ale hřib hořčák v Praze je na poblití.

Ocicko ( 18. září 2019 16:43 )

Kéž by se to stalo i v Praze. Ale to nehrozí "Korytář Hřib" jen-tak své teplé místečko neopustí. Co to musí být za člověka, který vystuduje lékařskou fakultu, složí Hipokratovu přísahu,dá se k Piráům a navíc pak dělá primátora.
Asi je to dobře pro případné budoucí pacienty !!

xoxo ( 18. září 2019 14:24 )

Jablonec zaplesá - takového primátora měli vykopnout už dávno. Zdá se že on, ani jeho mužná krasavice, nejsou úplně v pořádku...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa