Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Babiš odchodu Stuchlíka rozumí. „Pro lidi z byznysu je politika plná podrazů,“ řekl

Autor: ČTK, tva - 
8. června 2019
16:20

Premiér Andrej Babiš (ANO) chápe pražského zastupitele a někdejšího kandidáta ANO na primátora Petra Stuchlíka, který se rozhodl odejít z politiky. O jeho kroku spolu diskutovali a Babiš ho akceptoval, jak řekl předseda vlády novinářům v sobotu v Bratislavě. Zároveň zdůraznil, že Stuchlíka do čela kandidátky ANO pro komunální volby v Praze nevybral sám, ale bylo to skupinové rozhodnutí.

Stuchlík odchází z ANO a příští týden rezignuje také na mandát v zastupitelstvu hlavního města. „Já mu rozumím. Pro lidi z byznysu, kteří přicházejí z úplně jiného světa, než je svět politiky plný podrazů a nedodržení slov, to je těžké,“ řekl Babiš a podotkl: „Chci mu poděkovat za jeho angažmá a podporu.“

Podnikatel a zakladatel společnosti Fincentrum Stuchlík byl v loňských komunálních volbách lídrem ANO v Praze jako nestraník. Nahradil Patrika Nachera, kterého dříve v referendu zvolili pražští členové hnutí. Babiš se ohradil proti tomu, že o lídrovi pro pražské volby rozhodl sám: „Bylo to rozhodnutí nějakého týmu nějakých lidí, kteří jsou kolem mě. Na rozdíl od (bývalé pražské primátorky Adriany) Krnáčové, což bylo moje rozhodnutí,“ řekl premiér.

Babiš se otřel o pirátského primátora Hřiba

ANO skončilo ve volbách až na pátém místě a ocitlo se v opozičních lavicích. V Praze vládne koalice Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN). Primátorem se stal Zdeněk Hřib (Piráti). „Zkrátka to dopadlo, jak to dopadlo. I když já jsem přesvědčen, že město jako Praha potřebuje manažera a ne nějakého doktora, který se stal ajťákem a který ani moc nerozumí nějakým základním ekonomickým a manažerským postupům,“ dodal Babiš v narážce na Hřiba.

V zimě se stal Stuchlík členem nejsilnější vládní strany a uvažoval i o tom, že by se na sjezdu stal členem předsednictva. Měl ambice i v pražské organizaci ANO. Nakonec se ale rozhodl svou roční politickou kariéru ukončit a znovu se naplno věnovat podnikání.

marmat ( 8. června 2019 21:46 )

zdenkku: Né každý zná Vaše "triky a grify"

marmat ( 8. června 2019 21:43 )

ctrlcopy: Tipujete velmi stranicky a VELMI shovívavě...k Pirátum např.

marmat ( 8. června 2019 21:39 )

Tak snad nebude muset na operaci žaludku, kterej se mu z Hřiba, Pospíšila a spol. .."nepravidelně obracel".......Jeho paměti budou nepochybně na film

panamira ( 8. června 2019 19:43 )

Cype: Snad dobře, že jde do prd@le. Stuchlík se tak akorát hodil do reklamy s Horstem.
Všemu rozuměl a jedině mu šlo o prachy, koukalo mu to z očí, teplomet.
.

hradnisamohonka ( 8. června 2019 17:51 )

Ti dva rozšafně se smějící hošani mají špínu zažranou až v mozku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa