Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Unavený Schwarzenberg poprvé po operaci na veřejnosti: Zdříml si a laškoval s hosteskou

Autor: ula - 
17. května 2019
15:05

Nejstarší český poslanec Karel Schwarzenberg (81, TOP 09) se poprvé po nedávné komplikované operaci srdeční chlopně objevil na veřejnosti. Na předání Cen Arnošta Lustiga sice přišel o holi a občas si zdřímnul, ale také si zalaškoval s hosteskou.

Kníže strávil v nemocnici několik dlouhých týdnů, kdy se zotavoval z náročného zákroku. Lékaři mu měnili srdeční chlopeň, kterou mu operovali před lety. Je ale alergický na heparin a lékaři ho operovali bez narkózy, pouze v lokální anestezii.

V nemocnici se čestný předseda TOP 09 prý nudil. „Když je člověk delší dobu v nemocnici, tak se obyčejně nudí. Je rozdíl mezi špitálem a šantánem,“ řekl Schwarzenberg Blesk Zprávám. V nemocnici ho navštívila i budoucí slovenská  prezidentka Zuzana Čaputová.

Po dlouhé rekonvalescenci se mírně zarostlý Schwarzenberg objevil na veřejnosti na předávání Cen Arnošta Lustiga. Jak už říkal dříve, s rekonvalescencí po operaci se pojí řada omezení, která zřejmě zahrnují přísnější jídelníček. 

Kníže tak mohl jen smutně přihlížet, jak si kardinál Duka dává kalorický oběd. Na druhou stranu si při tom i zdřímnul a pak si zalaškoval s půvabnou hosteskou. Nakonec si zavolal odvoz a odjel jaguárem ze svého soukromého vozového parku.

AliAlice ( 6. června 2019 18:41 )

Zdříml si...pardón,on by někdy vzhůru ??

salto ( 18. května 2019 17:57 )

Escaperoom: Taky si myslím, kdyby ten čas co prospal ve Sněmovně, vládě atd. věnoval učení jazyka českého (nejlépe s nějakým kvalitním logopedem) - tak by dnes byl jeho verbální, potažmo psaný projev minimálně na úrovni Jaroslava Haška, případně Bohumila Hrabala

vikiki ( 18. května 2019 08:49 )

no už se nedivím že stále zvyšují odchod do důchodu, taková práce to by se mi také líbilo, vyspat se v pracovní době dostat za pakatel nažrat, proboha co tam ještě straší, je na posměch ale soudnost ta mu chybí

ma-o ( 18. května 2019 08:22 )

Jen prase může něco takového napsat.

prasatkopernicek ( 18. května 2019 07:56 )

Uslimpaný noblesní poserplina placeny za spani.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa