Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Potíže exprimátora Svobody: Obavy kvůli mrtvici. Kdo také vyděsil kolapsem Sněmovnu?

  • Autor: simao,jt - 
    18. 5. 2019
    06:05

    Postihla ho mrtvice? Kolem zdravotního stavu exprimátora Prahy Bohuslava Svobody (ODS) panují nejasnosti, jisté ale je, že mu jeho okolí drží palce, aby byl znovu v pořádku. A podle pátečního vyjádření by měl brzy opustit nemocnici. Zkolaboval přímo ve Sněmovně, bohužel to však není první případ, kdy na její půdě stihla politika nečekaná zdravotní indispozice. Loni jela záchranka pro Karla Schwarzenberga, v minulosti i pro další poslance.

  • 1.Kolaps Svobody a přání uzdravení

    „Pan docent je můj blízký člověk a mám ho tak ráda, že o něm nic říkat nebudu. Chtěla bych mu jen vzkázat, ať je rychle fit, držíme mu pěsti,“ řekla Aha! první dáma ODS Alexandra Udženija.

    Exprimátor Bohuslav Svoboda zkolaboval a záchranáři ho vezli ze Sněmovny s podezřením na mozkovou příhodu. „Panu docentovi už je lépe a v nejbližší době půjde do domácího léčení,“ řekla Blesku mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitka Zinke. Exprimátora podle ní nejvíc bolí koleno, které si při pádu „natloukl“.

    Sdílnější není ani mluvčí ODS Jana Havelková. „Mohu potvrdit, že pan docent Svoboda je v péči lékařů. S ohledem na rodinu a její soukromí nebudu situaci více komentovat,“ podotkla. Svoboda má s manželkou Pavlou syny Adama (9) a Alexe (5), z předchozího manželství má pak tři již dospělé děti. Jeho případ bohužel není ojedinělý.

    Do štábu ODS dorazil i exprimátor Bohuslav Svoboda. Vyprovodila ho Alexandra Udženija. Do štábu ODS dorazil i exprimátor Bohuslav Svoboda. Vyprovodila ho Alexandra Udženija. | Foto Blesk - David Malík

  • 2.Se Špidlou „zamával“ tlak

    V roce 2004 zkolaboval ve Sněmovně přímo premiér – tehdejší šéf vlády Vladimír Špidla (ČSSD), kterého zradilo zdraví při jednání poslaneckého klubu. I pro něho musela do Sněmovní ulice přijet „rychlá“. Po převozu do nemocnice byl však vyšetřen a následně propuštěn do domácí léčby. Příčiny tehdy nebyly naštěstí závažné. Se Špidlou „zamával“ nízký tlak.

    Expremiér Vladimír Špidla (29. 4. 2019) Expremiér Vladimír Špidla (29. 4. 2019) | Foto Blesk - Michal Protivanský

  • 3.Maštálka: Operace aorty

    A další kolaps při jednání poslaneckého klubu. Tentokrát u komunistů v roce 2016 volali záchranku Jiřímu Maštálkovi, který je dnes europoslancem za KSČM. Situace byla však vážnější než u premiéra Špidly. Maštálka musel na operaci kvůli potížím s aortou.

    Europoslanec Jiří Maštálka (KSČM) převzal od Vladimira Putina Řád přátelství. Europoslanec Jiří Maštálka (KSČM) převzal od Vladimira Putina Řád přátelství. | Reuters

  • 4.Faltýnek: Prasklý vřed

    Stejně jako Svoboda, taktéž do Ústřední vojenské nemocnice v Praze – Střešovicích putoval šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. U něho se objevily potíže před dvěma lety. V roce 2017 zkolaboval také ve Sněmovně – patrně kvůli prasklému žaludečnímu vředu.

    Šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek ve Sněmovně Šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek ve Sněmovně | Foto Blesk - Alexandr Malachovský

  • 5.Kníže se sesunul před Kalouskem

    Na den, kdy přímo na plénu ve Sněmovně zkolaboval Karel Schwarzenberg, zavzpomínal jeho stranický kolega Miroslav Kalousek. „To se přiznám, že jsem byl vyděšený, protože jsem byl v bezprostřední blízkosti. Karel přišel, takhle mi něco ukazoval na mobilu, já vlastně dodneška nevím, co mi chtěl ukázat, protože v okamžiku, kdy mi to začal ukazovat, mu šly najednou oči v sloup. A opravdu ztratil vědomí. My jsme se logicky báli,“ líčil pro Blesk Zprávy jednu ze zdravotních patálií Schwarzenberga z poslední doby. I knížeti museli volat záchranku.

    Video  Schwarzenberg (80) upadl ve Sněmovně: Vyděšení poslanci přerušili schůzi.  - PSP
    Video se připravuje ...

xiioma ( 18. května 2019 10:51 )

... tak se nedívej na rodinné fotky.

Manowar ( 18. května 2019 10:30 )

Není se čemu divit,nemají žádný pohyb,tučná jídla a chlast.

.tg.bb ( 18. května 2019 09:36 )

Mrtvice je nejspíš mozková. A transplantace mozku je skutečně zatím dost nejistá

Escaperoom ( 18. května 2019 09:16 )

pekaaaros ( 18. května 2019 09:00 )

zdraví máme jen jedno. občas někdo dostane druhý, ale až po transplantaci, která je vždycky trochu nejistá. Prostě by se člověk neměl tolik stresovat a nasí.rat. Politici taky. Jenže oni to neumí. Právě proto jsou to takový ***.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa