Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Poslanci cupují Vondráčka za schůzi o Babišovi. „Dělá ze mě vola,“ stěžuje si Stanjura

Autor: ČTK - 
26. dubna 2019
14:02

Poslanci se v pátek přeli kvůli termínu svolání mimořádné schůze, na níž chtěli opoziční ODS, Piráti a lidovci probírat zprávu Nejvyššího kontrolního úřadu, státní rozpočet a údajný střet zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO). Jádrem sporu se stala skutečnost, že ji předseda dolní komory Radek Vondráček (ANO) svolal na den, kdy byl Babiš na plánované zahraniční cestě.

Protestní dopis pětice opozičních klubů proti Vondráčkovu postupu přečetl na plénu šéf poslanců STAN Jan Farský. Žádali v něm po předsedovi Sněmovny omluvu. „Nezachoval jste se nadstranicky. Postupoval jste pouze v zájmu svého politického subjektu a v příkrém rozporu se zájmy zákonodárného sboru, v jehož čele stojíte,“ citoval Farský z dopisu, k němuž se připojila i frakce TOP 09.

Vondráček se omluvit odmítl. Řekl, že předsedovi poslanců ODS Zbyňku Stanjurovi původně navrhoval termín na pátek od 11:00, Stanjura ale chtěl podle Vondráčka kvůli delšímu časovému prostoru čtvrtek. Vondráček řekl, že následně telefonoval šéfům pirátské a lidovecké frakce Jakubu Michálkovi a Janu Bartoškovi, kteří se čtvrtkem neměli problém. „Co jsem dělal nekorektního k Poslanecké sněmovně?“ tázal se Vondráček.

Hádky o voly

Stanjura řekl, že Vondráčkova argumentace je stejná, jako by ho pozval do restaurace, nechal ho vybrat termín a neřekl mu, že zvolil takový, kdy je zavřeno. Předseda poslanců ODS Vondráčkovi vzkázal, že z něho „dělá vola“. Šéf Sněmovny reagoval, že odpovědnost za to, zda je, nebo není „za vola“, si každý nese sám. „Nebudu se omlouvat za to, že jsem svolal schůzi podle přání a požadavku toho, kdo ji chtěl svolat,“ zdůraznil.

Babiš se ve čtvrtek účastnil setkání premiérů zemí visegrádské čtyřky a Japonska v Bratislavě. Vládní poslanci upozorňovali, že tato informace byla dopředu známa z vládního webu.

Sněmovna ve čtvrtek neschválila návrh programu mimořádné schůze, schůze se tak neuskutečnila. Zástupci trojice opozičních stran následně oznámili, že podnítí novou schůzi se stejným nebo obdobným programem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marmat ( 26. dubna 2019 16:45 )

Ještě chvíli cupujte Vondráčka......Ať vidíme přesně -CO JSTE ZAČ ???!

marmat ( 26. dubna 2019 16:43 )

petr12:U nich jim producírování přerostlo do sebevražedné podoby...To se nezvládnutému EGU stává !Chytrej má ego pod větší kontrolou...Jinak bychom na TOHLE přišli podstatně později-CO JSOU vlastně ZAČ ?!Dva snaživí, nevycválaní samožerové

marmat ( 26. dubna 2019 16:36 )

Dostal tehdy pouze prázdnou pet-lahví!!!! Klidně mohla být plná....policii TO bylo šumák ! A poťouchlé duo Kalda/Stanjura se bavilo jak NIKDY!!! Dva "volové" ???

marmat ( 26. dubna 2019 16:33 )

Nejšílenější fórek dua Stanjura/Kalousek byl vloni při schůzi o důvěře vládě !!! Podivně NE/fungující Policie pustila na necelý metr placené trolly do blízkosti dveří PS!Tam "vystrčili" v nainscenované (mimořádné) pauze tito DVA intrikáni pana premiéra.

petr12 ( 26. dubna 2019 16:30 )

sTAJNURA STEBE NIKDO NEMUSÍ DĚLAT VOLA TY JSI VUL JAK KRÁVA!! a Farský Michálek a celá opozice je výkvět koko.u!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa