Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

ČSSD nechce platit stamiliony Altnerovým dědicům. Znovu žádá soud o odklad

Autor: ČTK - 
23. dubna 2019
19:27

Česká strana sociálně demokratická (ČSSD) už požádala o další odklad verdiktu, podle něhož má zaplatit dědicům právníka Zdeňka Altnera 338 milionů korun. Návrh na odklad právníci strany zaslali Nejvyššímu soudu (NS). ČTK to dnes potvrdili mluvčí soudu Petr Tomíček i mluvčí ČSSD Petr Vurbs. Původní odklad rozsudku zrušil před týdnem Ústavní soud.

„V minulém týdnu nám byl zaslán od právníků ČSSD nový návrh na odklad vykonatelnosti rozhodnutí Městského soudu v Praze,“ uvedl Petr Tomíček.

Pražský Městský soud už v březnu 2016 přiznal Altnerovi za zastupování ČSSD od roku 1997 ve sporu o pražský Lidový dům 18,5 milionu korun a další více než tři stovky milionů jako smluvní pokutu. Strana ve stejném roce úspěšně zažádala NS o odklad verdiktu. Odklad ale minulý týden v úterý 16. dubna zrušil Ústavní soud na žádost dědiců Altnera, který mezitím v listopadu 2016 zemřel.

Po doručení úterního rozhodnutí Ústavního soudu bude rozsudek o nároku Altnerových vůči ČSSD znovu pravomocný a vykonatelný. Předseda ČSSD Jan Hamáček hned po oznámení zrušení původního odkladu řekl, že se bude strana snažit dosáhnout dalšího odkladu.

Altner před svou smrtí podal na sociální demokracii exekuční návrh. Podle Hamáčka však straně ani po zrušení původního odkladu verdiktu zatím exekuce bezprostředně nehrozí. Je podle něj zastavená do rozhodnutí o dovolání ČSSD. Advokát Altnerových Václav Veselý se naopak domnívá, že exekuce, původně zahájená už v roce 2016, nyní opět „automaticky naběhne“.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

agfor ( 23. dubna 2019 22:36 )

Pro se stali zákonodárci - aby vlastní zákony nemuseli dodržovat, a když na ně někdo tlačí, tak si zákony přizpůsobí. A to tahle ebranka chce řídit (spíše zřídit) už takhle velkej binec v EU.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa