Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kauza Lidový dům pokračuje, o 338 milionů se s ČSSD budou soudit Altnerovy děti

Autor: ČTK, nkov - 
17. ledna 2019
13:53

O peníze v kauze Lidový dům se mohou podle rozhodnutí Okresního soudu pro Prahu-východ z konce loňského roku soudit s ČSSD Patrik a Veronika Altnerovi, děti po zemřelém advokátovi Zdeňkovi Altnerovi, kterému strana za jeho služby má zaplatit téměř 338 milionů korun. Informoval o tom server Seznam Zprávy. Okresní soud se zabýval tím, zda nejstarší Altnerův syn Zdeněk, který odmítl dědictví, nepoškodil své děti. Po jeho rozhodnutí se spor mezi sociální demokracií a Altnerovou rodinou může vrátit k Nejvyššímu soudu. Informaci webu potvrdil advokát Altnerových Václav Veselý.

Advokátu Zdeňku Altnerovi přiznal pražský městský soud 31. března 2016 téměř 338 milionů korun za to, že ČSSD od roku 1997 zastupoval ve sporu o vlastnictví pražského Lidového domu. Podle rozsudku mu ČSSD má zaplatit 18,5 milionu korun, nejvýraznější část celkové částky však tvořila smluvní pokuta, která za 5734 dní od podání žaloby do vynesení rozsudku činí 318 milionů korun.

ČSSD podala proti rozhodnutí soudu dovolání. Bývalý advokát Altner ale zhruba půl roku po vyhlášení verdiktu městského soudu zemřel a následné dědické řízení dosud komplikovalo projednání dovolání před Nejvyšším soudem. Podle Seznam Zpráv Nejvyšší soud má nyní rozhodnout, jestli stvrdí vyplacení peněz.

„Rozhodnutí (okresního soudu) jsme v kopii obdrželi v prosinci loňského roku. Předpokládáme, že na jeho základě je už možné jednoznačně stanovit okruh dědiců po zesnulém,“ uvedl mluvčí NS Petr Tomíček. Kdy soud v kauze rozhodne, nechtěl spekulovat.

Podle Veselého se nyní mimo jiné čeká, až notářka vydá usnesení, že dědici po Altnerovi jsou jeho děti Patrik a Veronika.

Video  Miloš Zeman o ČSSD a kauze Altner  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kradlous ( 18. ledna 2019 10:03 )

Vyčůránek už nemůže takto cenit zuby.

boxer ( 17. ledna 2019 14:34 )

Jenom tu pakáž socanskou pěkně vyždímejte !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa