Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Dárek“ za Čapí hnízdo? Babišova starší dcera Adriana (39) dostala luxusní vilu

Autor: J. Tomek, J. Kopřiva - 
21. listopadu 2018
12:32

Kdo vymyslel projekt Čapí hnízdo? Podle nejnovější verze premiéra Andreje Babiše (ANO) to byla jeho starší dcera Adriana Bobeková (39). Také ona, stejně jako její bratr Andrej, trpí podle premiéra duševní nemocí, už v dospívání jí byla diagnostikována bipolární porucha. I přesto, stejně jako její bratr, figuruje v údajném dotačním podvodu, který se týká  farmy Čapí hnízdo, ona ale už byla u výslechu. Od svého otce dostala luxusní vilu v pražských Kunraticích, a to jen těsně před otevřením Čapího hnízda.

Nápad na vybudování ekofarmy dostala podle nejnovější verze právě Bobeková, a to díky své lásce ke zvířatům. „Moje starší dcera, která má ráda koně a měla přítelkyni, která také měla koně, přišla s tím projektem a následně se rodina dohodla, že to bude rodinná firma,“ řekl premiér v neděli na Nově. Přitom v dokumentu Matrix AB z roku 2015 tvrdil, že je Čapí hnízdo ta nejlepší věc, kterou kdy vymyslel on sám.

Nemovitosti za desítky milionů

Krátce před otevřením farmy Čapí hnízdo daroval Bobekové v květnu 2010 její otec Andrej Babiš luxusní vilu v pražských Kunraticích. Podle webu Hlídacípes.org dostala dcera tmavou moderní stavbu do výlučného vlastnictví, aby majetek nepřipadl do společného jmění manželů. Podle zápisu v katastru nemovitostí má starší premiérova dcera v Kunraticích ještě jednu nemovitost, a to jen pár set metrů od své vily. Betonový rodinný dům s velkým pozemkem navazujícím na les měla koupit za 35 milionů korun. Celou sumu podle webu složila tehdy 33letá Bobeková ještě před podpisem smlouvy.

Studium v USA

Adriana je nejstarším dítětem Babiše z jeho prvního manželství, dle profesní sítě LinkedIn má vystudovanou univerzitu v americkém Bostonu a působila v představenstvu společnosti Imoba spadající do Agrofertu – bývalého holdingu jejího otce (v současnosti je ve svěřenském fondu kvůli zákonu o střetu zájmů). V roce 2008 ale změnila zaměstnání a přešla do nové firmy – Farma Čapí hnízdo. Tam zastávala funkci předsedkyně dozorčí rady.

Holding je rodina

Těsně před svým vstupem do Čapího hnízda se stihla Adriana v roce 2007 provdat. Jejím vyvoleným se stal Martin Bobek (42) z Bratislavy. Muž se rychle zapracoval do rodinného holdingu a postupně stoupal v hierarchii koncernu, až to nakonec dotáhl na vedoucího obchodní divize pro zemědělské komodity v Agrofertu. Manželé spolu mají dvě dcery.

 

Nemocní sourozenci

Babiš má dvě děti z prvního manželství, kdy si vzal svoji spolužačku z gymnázia a lékařku Beatu. Jak dcera Adriana, tak i syn Andrej ml. podle premiéra trpí psychickou nemocí. Předseda vlády řekl, že »junior«, který předtím pilotoval dopravní letadlo, má schizofrenii. Dcera má dle jeho tvrzení od 16 let bipolární poruchu, kdy se u ní střídají mánie a deprese. Oba dva – syn i dcera – drželi podíl ve firmě Čapí hnízdo v době, kdy mělo dojít k domnělému dotačnímu podvodu. Policie zatím mluvila jen s Bobekovou, i když ta se odvolávala na svůj zdravotní stav. U Babiše ml. musí spolupracovat se švýcarskými kolegy, jelikož miliardářův syn je tamním občanem.

zada ( 22. listopadu 2018 14:26 )

No a co jako má bejt)))), já dostal od táty chalupu a od babičky les, a propírá se to někde???? Kdyby měl táta fabriku, tak ji dá taky mě, jenže místo "práce" chodil na demostrace a tak máme velký kulový)))), takže mi moc nanaškudlil))))Blesk chce akorát vyvolat v občanech závist a zlobu na bohatýho premiéra. Kdo jste něco dostl od rodičů, tak ty, ty, ty, - a Blesk se ptá za co asi?!?!? Tomuhle článku se fakt směju))))

prasatkopepicek ( 22. listopadu 2018 11:51 )

A nemuze byt treba problem v tom, ze Kellner na kone nebral dotace?

insignia ( 22. listopadu 2018 11:18 )

... Když som šel z Čapáku z požehnání, potkal som Babiša znenadání, potkal mě zdravil mě, pečenou koblihu daroval mně. Chlapec to má za pár a nepomůže mu ani Popelníček s fašistou Tondou.

matylda-rut ( 22. listopadu 2018 11:11 )

Od rána do noci tady vysedáš.Pořádně makat se ti nechce.😜 Seš zralej do Bohnic.🚐👨‍🍳

matylda-rut ( 22. listopadu 2018 11:01 )

Jednak sem Zemana nevolila a píšu jak mi zobák narost.A pro tebe zloděje a bejvalýho stbáka to stačí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa