Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z Alex Mynářové je hradní youtuberka. Bez nároku na honorář, hájí se

Video se připravuje ...
Autor: simao, jt - 
26. října 2018
11:55

Alex Mynářová postupně mizí z televizních obrazovek. Stala se však hlavní tváří nového Youtube kanálu Pražského hradu, kde provází jeho zákoutími. Manželka hradního kancléře to dělá ve svém volném čase a bez nároku na honorář, sdělil Blesku mluvčí Jiří Ovčáček. A sama Mynářová promluvila i o tom, zda se nějak řeší i její televizní budoucnost.

Alex Mynářová kdysi působila na obrazovkách České televize. Z té doby má mezi kamarádkami třeba i moderátorku Světlanu Witowskou. Ale jí samotné v televizi nakonec pšenka nerozkvetla.

Vztah s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem, který umocnila svatba v Osvětimanech i narození syna, jí totiž ve veřejnoprávní televizi poněkud přibouchl dveře. Zkoušela to na TV Barrandov, objevila se dokonce v rozhovorech s prezidentem Milošem Zemanem, které si však pro sebe zcela přivlastnil šéf televize Jaromír Soukup. A také v pořadu Vlivní. Nyní má však nový „job“, kde se může realizovat před kamerou. Byť bezplatný.

Ovčáček: Je to skvělá profesionálka

Mynářová se totiž čerstvě objevila na novém Youtube kanálu Kanceláře prezidenta republiky. „Nová videa nestojí státní rozpočet a tedy daňové poplatníky ani haléř,“ ujišťuje v reakci pro Blesk hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

K angažování Alex Mynářové pak Zemanův mluvčí dodává: „Paní Mynářová působí bez nároku na honorář ve svém volném čase. Oslovili jsme ji, protože je to skvělá profesionálka. Jsme rádi, že souhlasila.“

Nová videa prý budou publikována každý týden. První trojici tvoří pozvánka na Pražský hrad, Slavnostní tabule na Pražském hradě a ohlédnutí za dnem otevřených dveří. 

O budoucnosti na Barrandově jedná

„Nejsem a nebudu zaměstnancem Kanceláře prezidenta republiky,“ vzkázala přitom Blesku sama Mynářová. „Příspěvky natáčím ve svém volném čase bez nároku na honorář,“ potvrdila. 

A ohledně své další televizní budoucnosti zůstala poněkud tajemná. „K návratu na TV Barrandov mohu pouze říct: jednáme, uvidíme,“ dodala „paní kancléřová“.

Inspirace v zahraničí

Vedle starání se o rodinu - tedy malého i velkého Vratislava - si tak nyní může Alex čas od času odskočit uvést další z hradních příspěvků, poodhalujících oponu Pražského hradu veřejnosti. 

„Inspirovali jsme se v zahraničí a připravili první z obrazových příspěvků, kterými bychom Vám rádi přiblížili instituce pracující na Pražském hradě, výstavy, koncerty, zákulisí oficiálních akcí, historické souvislosti i péči o naši národní kulturní památku číslo 1. Zároveň Vás touto formou srdečně zveme k osobní návštěvě Pražského hradu, a to i míst stojících obvykle mimo zájem turistů,“ upozorňují autoři hradních videí. 

Za vznikem reportáží prý stojí především pracovníci Sekce administrativní z prezidentské kanceláře, jejíž součástí je také Oddělení styku s veřejností. „Natáčení je bez dalšího nároku na státní rozpočet. O radu a bezplatnou spolupráci jsme vzhledem k jejím profesním zkušenostem požádali i paní Alexandru Mynářovou, která se ve svém volném čase podílí na výběru témat a zejména na jejich zpracování,“ dodávají autoři. 

Video  Moderátorka Alex Mynářová (35) přišla o miminko. Čekala holčičku!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

renataren ( 5. listopadu 2018 13:01 )

A tady tady jsme to všude dělali.... Historička Alex...

PPP150W ( 26. října 2018 17:45 )

Nyní má však nový „job“.....jistě by jí nejvíc slušel blow job....

klara23_ ( 26. října 2018 17:13 )

dovolim si oponovat alternativním hodnocením: pí A.M.je vizuálně tuctová žena s dost tvrdým, předstíraně sebevědomým ale jinak vyhoukaným výrazem a šíleně kobylými zuby. Ano jako mladší se někomu mohla líbit, ale stářím se ty tvrdé a protivné rysy (odraz její psyché) jen znasobí a ještě obnaží. Je vysloveně a hodně nesympatická. Ne chytrá, ale vychytralá, ne inteligentní, protože prosluněná léta jejího manžela brzy skončí a prijde tvrdý pád a dlouhodobé následky.Pracovotá není, prtože to vše dělala pravě jen proto aby nemusela pracovat. Nepreji pí A.M.nic zlého, ale chci jí pripomenout že věřejná špína (dělaná její rodinou) se tak nebo tak promítne do jejího psychického a tělesného zdraví a nepřímo i štěstí. P.S. zubatá už klepe u ovara u dverí. Pak prijde rychla změna puso

klara23_ ( 26. října 2018 16:55 )

at udělá raději reportáž jak jeden ekonomický z**d....pardoj jeji manzel, organizuje ten kamenolom velikosti Václaváku v chranéné a veřrjnosti nepřístupné Lánské oboře! https://zpravy.idnes.cz/mynar-kamen-stihany-sef-obory-tezba-v-lanech-fz7-/domaci.aspx?c=A181024_17 4241_domaci_lva

blamal ( 26. října 2018 16:15 )

To uz se tý dámičce splnilo, žádnej strach.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa