Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Horáčkovi bodovala kampaň, Drahoše zlákal STAN. Co dělají hradní kandidáti?

Autor: Jakub Veinlich - 
27. května 2018
05:50

Měl velké ambice, ale prezidentem se textař Michal Horáček nestal a skončil před branami druhého kola. Jeho kampaň teď ale získala uznávané ocenění. To Jiřímu Drahošovi utekl úřad hlavy státu jen těsně, skončil druhý. Z veřejného života se úplně nestáhl a v těchto dnech finišuje přípravu na senátní volby. Kandidovat by měl na Praze 4. Blesk Zprávy zjistily, že by ho měli mít na své kandidátce jako nezávislého Starostové.

Co dělá čtyři měsíce od prezidentských voleb Michal Horáček? „To, co jsem dělal i před kampaní: pomáhám těm, co si sami pomoci nemohou, čtu, píšu. A připravuji se na podzim, kdy znovu povedu tvůrčí seminář na jedné vysoké škole,“ řekl Horáček pro Blesk Zprávy.

Vůči prezidentovi Miloši Zemanovi má dál stejné výhrady. „Pan Zeman se nadále chová způsobem, proti kterému jsem nabízel alternativu. Neudivuje mě to tedy. Nejvíc se mi příčí jeho posluhování zájmům Ruska, což poškozuje zásadní zájmy Česka,“ míní čtvrtý z prezidentské volby.

Jeden trumf z prezidentské kampaně ale Horáček přece jen má. Agentura, která se mu starala o kampaň, získala tento týden v Amsterdamu prestižní ocenění.„Ocenění prestižní světovou cenou Sabre Award pro české profesionály, jmenovitě Ewing Public Relations, je dost mimořádné. A potvrzuje i to, že jsem si pro kampaň vybíral schopné, tvůrčí lidi,“ chválí svůj bývalý tým Horáček. Nevyloučil, že je za to pozve na drobnou oslavu. „Může být,“ odpověděl stručně.

Cenu za prezidentskou kampaň Michala Horáčka přebírala za vítěznou agenturu Radka Hrstková Cenu za prezidentskou kampaň Michala Horáčka přebírala za vítěznou agenturu Radka Hrstková | Facebook/Radka Hrsková

Horáček si analýzu neúpěchu neudělal

Stejná agentura v České republice navíc zastupuje bývalého hejtmana jihočeského kraje a dnešního místopředsedu ČSSD Jiřího Zimolu. Její sesterská firma zas spolupracovala na kampani hnutí Starostové a nezávislí.

Analýzu, proč i přes oceňovanou kampaň v prezidentských volbách neuspěl, si Horáček podle svých slov neudělal. Nevidí k tomu důvod. „Ani ne. K čemu by to bylo dobré? Další podobné angažmá nechystám,“ tvrdí dnes.

Předvolební období chce ale podle svých slov vtělit do své další práce. V současné době pracuje na autorském albu zpěvačky Nadi Válové. Současným politikům nemůže navíc zapomenout usnadňující nástup komunistů k moci.

„Role komunistů při skládání vlády mě osobně mimořádně vadí, pobuřuje mě. Je to strana, která přinejmenším nikdy neměla a dosud nemá zájem o českou cestu do Evropy a svobodného světa, a hledí nás oslabit v zájmu těch, kteří našimi spojenci nejsou. Takové Rusko ostatně spojence nemá, zná jen vazaly. A těmi být nesmíme,“ stěžuje si Horáček. I proto se podle svých slov například účastnil protestů proti účasti prezidenta Miloše Zemana na nedávném sjezdu KSČM v Nymburce.

Drahoš, Fischer a Hilšer zabojují o Senát

To Horáčkovi další soupeři na politický boj nezanevřeli. Jiří Drahoš, Marek Hilšer i Pavel Fischer už vyhlížejí další volby. Všichni tři chtějí kandidovat v říjnu do Senátu.

Video  Drahoš: Horáčkův výrok jsem nepochopil. Silnější kandidát tu nebyl  - Jakub Veinlich, Aleš Brunclík/ Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

„Jiří Drahoš bude kandidovat za nás. Oficiálně by to měl zveřejnit v příštích dnech,“ řekl Blesk Zprávám důvěryhodný zdroj blízký vedení hnutí Starostové a nezávislí. Stejnou kandidátku zvažuje podle dalšího zdroje také Marek Hilšer. Zatímco Drahoš bude kandidovat v Praze 4, Hilšer by měl v Praze dvě a tři. Podporu politických stran kromě ANO, SPD a KSČM pak hledá i bývalý diplomat Pavel Fischer. Svou kandidaturu oznámil letos v únoru. V boji o Senát ho vyzve na Praze 12 bývalý ministr financí z hnutí ANO Ivan Pilný.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

salto ( 29. května 2018 08:11 )

Tak to by měl pan Drahoš s manželkou zase objíždět chudobince aby ukázal jakýže to je lidumil

hejhej ( 27. května 2018 14:48 )

Drahošovi jde o pořádně plné koryto a je mu jedno, za kterou stranu. Je to ubožák, stejně jako ostatní neúspěšní kandidáti.

misha46 ( 27. května 2018 10:51 )

Lůza v akci

sores ( 27. května 2018 09:56 )

Co dělají?? No chtějí se dostat k moci co jiného! Rozhodně jim nezáleží aby byla vyšší život.úroveň, důstojné důchody a ne podprůměrné za 42 let těžké dřiny. Aby se opět stavěly "králíkárny" a mohl do ciziny letecky i nemilionář i ti co berou 15tis.Na tom všem jim nesejde,prachů oni mají habaděj tak chtějí moc,vládnout.

melindala ( 27. května 2018 09:27 )

Největší borka je Horáček utratil 40 miliónů, vedl papalášskou kampaň a přišel mizerný výsledek, šok každý milionář pomáhá, jenom vekslák o tom furt žvaní, nějakej komplex nedoceněnosti nebo co

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa