Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ovčáček má pionýrské „kompro“ na Kalouska. Exšéf TOP 09 šel s pravdou ven

Autor: kal, vr - 
9. března 2018
16:45

Bývalý šéf TOP 09 Miroslav Kalousek platí ve Sněmovně za hlasitého kritika komunistů. Jenže někdejší ministr financí v mládí sám s minulým režimem „zhřešil“, jak na svém Facebooku sdílel hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Zatímco nyní Kalousek v kravatě kritizuje „esenbáky“ mezi svými kolegy, v minulosti v pionýrském šátku recitoval s veřejnou bezpečností v zádech. Ukazuje to historický snímek, jehož pravost předseda poslanců TOP 09 pro Blesk.cz potvrdil.

Jiřímu Ovčáčkovi koluje v žilách tolik záští vůči straně Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska, že by se dala stáčet. Jeho účty na sociálních sítích jsou plné výpadů vůči TOP 09, která na druhou stranu platí za výrazné odpůrce stávající hradní sestavy. Jeden z příspěvků Ovčáčka přesto vybočil ze zajeté linie, když se na něm objevil mladý Kalousek v pionýrském šátku.

Je něco takového opravdu možné? Není to laciná fotomontáž, která má za cíl poškodit šéfa poslanců TOP 09 ještě víc, než podzimní volební zisk jeho strany? Kalousek pro Blesk uvedl, že je to opravdu on, ve svém vysvětlení zahrál ale na citlivou strunu. Vlastní rodiče.

„Ano, jsem to já. Rodiče doufali, že když vstoupím do Pionýra, pustí mě bolševik alespoň na zemědělskou průmyslovku. Doufali marně, musel jsem do učňáku. Jezdíval jsem po recitačních soutěžích, soudruzi si nás objednávali jako takzvanou kulturní vložku. To bylo v 70. letech velmi oblíbené,“ uvedl Kalousek.

Ovčáček mezitím stihl přidat vedle historického snímku bývalého šéfa TOP 09 svoje vlastní „retro“. A vyzval lidi na svém Facebooku, aby hlasovali, kdo je jim sympatičtější.

Dodejme, že Kalousek byl ve čtvrtek jedním z hostů inaugurace prezidenta Miloše Zemana, Ovčáčkova šéfa. Ale také se neváhal zvednout, když mu přišlo, že útok na Zdeňka Bakalu, jeho média a veřejnoprávní Českou televizi je v Zemanově řeči „přes čáru“.

Video  Část poslanců TOP 09 a ODS odešla během projevu Miloše Zemana při jeho inauguraci.  - Jakub Veinlich,
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joachimk ( 13. března 2018 21:41 )

Věřil by někdo, že Xaver bývala slušné děvče? No a teď je z ní kanálie, že by si od ní homelessdog buřta nevzal. A ten slovník - jako bych slyšel Mirdu.

joachimk ( 13. března 2018 21:38 )

Přečtěte si Peroutkův článek oslavující Hitlera na jeho narozeniny. Možná se vám bude líbit.

joachimk ( 13. března 2018 21:33 )

Kníže perlilo, že by prezident neměl napadat veřejnoprávní média. Prezident nenapadá věřejnoprávní média, kníže zase něco zaspalo. Prezident napadá Bakalova, Kalouskova a Sörösova média. ČT ať si vysílá co chce ale výhradně za peníze Bakaly, Söröse a Kalouska.

mirkazam ( 10. března 2018 13:06 )

ganzanie...v čem dnes jedeš ty chytrolínko...to ti dá fachu,než vždycky sesmolíš ty svoje ,,moudra "...

pfoto1 ( 10. března 2018 08:34 )

Jen pro zajímavost, byla jste hrubá, vulgární, nebo jinak nepřijatelná? Já totiž nemohu přijít na důvod blokace, kromě svých názorů, které asi cenzor nesdílí. V podmínkách si Blesk vyhrazuje právo "mazat příspěvky", ale nikde nepíše, že se musím vyjadřovat jen v souhlasném duchu s jeho články. Pokud zde odpoví sám cenzor, tak budu raději, alespoň budu konečně vědět na čem jsem. Skrývat se za mlčením nemuste, neboť stejně víme, že zde úřadujete. Děkuji

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa