Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Babiš promluvil o seznamu úředníků z ČSSD. „Farský je lhář,“ čertí se

Autor: Jitka Mikysková - 
7. března 2018
20:35

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) měl prohlásit, že si nechal vypracovat seznam sociálních demokratů na ministerstvech a státních úřadech. Tvrdí to aspoň volební lídr Starostů a nezávislých Jan Farský, podle kterého to zaznělo na schůzce vyjednávacích týmů hnutí ANO a STAN. Podle Farského Babiš počítá s tím, že ČSSD nebude chtít o své lidi na státních úřadech přijít a seznam má jako trumf pro vyjednávání se sociálními demokraty o vládě. Babiš v rozhovoru pro Blesk Zprávy Farského tvrzení ostře odmítl. Přiznal ale, že jistým přehledem úředníků přece jen disponuje.

Jak se díváte na oznámení na Úřad pro ochranu osobních údajů od Mladých sociálních demokratů, oni vás obviňují z toho, že máte seznam sociálních demokratů na úřadech. Říká to pan Farský.

Pan Farský lhal jako tradičně. Protože my jsme se bavili o zákoně o státní službě, bavili jsme se o tom, jak kdysi naše koaliční vláda, naši partneři chtěli koaliční náměstky a my jsme je nechtěli, protože my nemáme za sebou bytový dům plný různých funkcionářů, kteří potom skončili na úřadě vlády. Samozřejmě ta informace je nesmyslná. Já jsem mluvil o tom, že jsem si nechal udělat přehled nárůstu zaměstnanců jednotlivých rezortů podle jednotlivých koaličních stran a že jsou tam velké nárůsty, o tom jsem mluvil, ale nikdy nebyla řeč o tom, ani se to nedá dělat, že by někdo zjišťoval, že to je nějaký člen strany. Je to nesmysl, proč bych to dělal.

Mladí sociální demokraté panu Farskému věří a prý neměli důvod si to ověřovat…

Tak to známe, jak to funguje u novinářů, jeden řekne lež, že jsem prohrál soud například a už to všichni kopírujete.

Právě proto si to ověřujeme, v úterý jsme mluvili s panem Farským, který si na svém tvrzení trvá.

Pan Farský je lhář. Sedělo tam vícero lidí, kteří to mohou potvrdit. Já jsem nemluvil, ani to není možné, aby se zjišťovalo u úředníků, jestli je členem nějaké strany nebo není. Jsou nominanti političtí, ti byli na politické náměstky nebo náměstky, a já jsem se bavil o nárůstu zaměstnanců podle jednotlivých rezortů podle politických stran, jak to bylo přiděleno politickým stranám. A tam ty nárůsty byly vysoké a to je všechno. A samozřejmě i Úřad vlády, kde narostli lidi o 50 procent. A samozřejmě že tam byli lidi z Lidového domu, jako ekonom pan Špidla. Já jsem přišel na Úřad vlády a nebyl tam nikdo z hnutí ANO. To je ten rozdíl a pan Farský lže, když říká něco jiného.

To říká a trvá na tom.

To je mi líto. Je to nesmysl, jak bychom to zjišťovali. Je to blbost.

Mladí sociální demokraté povolali na Babiše Úřad pro ochranu osobních údajů

Mladí sociální demokraté v úterý podali podnět Úřadu pro ochranu osobních údajů ohledně premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO), který si měl podle tvrzení Jana Farského (STAN) nechat vypracovat seznam členů ČSSD, kteří působí na ministerstvech a státních úřadech.

O existenci seznamu informoval v únoru časopis Respekt. Mládežnická organizace považuje vytváření seznamů členů stran za porušení lidských práv a svobod a Jan Farský na svém tvrzení trvá. Babiš už v úterý prostřednictvím své tiskové mluvčí označil výrok za lež.

pavel11 ( 19. prosince 2018 09:13 )

Farský Rakušan,Gazdík politická hruza,křiváci,šmejdi,závistivci nevolitení exoti!!!

kacer56 ( 8. března 2018 13:24 )

Je to možný,ta nula pochází z takový díry u Semil,jmenuje se to Nouzov,má to asi 5 baráků a tak by tam na ty ovce,dřív než se vnutil do politik měl čas.

kacer56 ( 8. března 2018 13:21 )

K tomu semilskému praseti se nemá cenu ani vyjadřovat. Lže a manipuluje s fakty celý jeho zbytečný,prolhaný život.Přesně se hodí mezi Gazdidlo a Rakušánka. Ta trojka blbců,by mohla kandidovat na největšího demagoga sněmovny.

ovartovar ( 7. března 2018 23:57 )

Ani prezident. Já ho chápu, zdraví je zdraví.

marmat ( 7. března 2018 22:52 )

PRACOVITOST A LIDOVOST ...NIC PODOBNÉHO NÁM OPRAVDU NIKDO DOSUD NEPŘEDVEDL ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa