Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Delegáti ČSSD si krátili sjezd kartami, čtením Blesku i pivem. A hlučeli

Autor: Zuzana Štíchová - 
19. února 2018
06:10

Nezvyklý hluk doprovázel nedělní mimořádný sjezd ČSSD. Debata o směřování strany probíhala nejen na pódiu, ale po celém sále. Třeba i u lahve piva. A část těch, co nehlučeli, se bavila interaktivně nebo čtením novin. Blesk už přitom nachytal delegáty před rokem. Také v Hradci Králové došlo na souboj s počítačem v karetní hře Solitaire určené pro osamělé hráče. V Brně se jedna z delegátek pustila i do křížovky.

Sociální demokraté jsou v tomto ohledu nepoučitelní. Blesk přistihl delegáty během projevu předsedy a premiéra Bohuslava Sobotky při „chytání lelků“ už loni v Brně, zástupci členské základny nebyli pro sjezd zapálení aspoň na oko ani tentokrát.

Nadšení delegátů na 40. sjezdu ČSSD. Nadšení delegátů na 40. sjezdu ČSSD. | Karel Kopáč

Někteří se odebrali ke stolkům na okraji sálu ke kávě a pivu na podrobnější debatu o problémech ČSSD, i proto nebylo v sále místy téměř slyšet vlastního slova. Jiní hladinu hluku nezvyšovali, ale bavili se kartami, šachy nebo jinými hrami na tabletech a mobilech.

Mezi delegáty se ale našli také přeborníci v šachu. Mezi delegáty se ale našli také přeborníci v šachu. | Karel Kopáč

Skupinka delegátek se dokonce ponořila do Nedělního Blesku, fotograf je zachytil nad články o Jiřím Pomejem a dceři Davida Hasselhoffa. A soutěžilo se i ve hře Blesku Trhák...

Růžové brýle vedení

Delegáty vytrhl „z letargie“ pouze Jiří Zimola, který před svým kandidátským projevem na předsednický post, rozdal delegátům růžové brýle, které podle něj používalo dosavadní vedení strany. Přes růžové brýle bylo prý vidět, že si Škromach pořídil větší bazének a ČSSD byla bez dluhů, navíc uvažovala, že k Lidovému domu přikoupí ten Obecní nebo Slovanský. Podívejte se na zábavné vystoupení jihočeského exhejtmana:

sores ( 19. února 2018 11:27 )

Tak je to vždy při záběru kamery na politiky!! Čumí do mobilu nebo chrápou a pracující češi je daněmi ještě platí! Lidi ale mlčí tak holt jim to nevadí,že.

zadnice ( 19. února 2018 11:11 )

Tady je vidět jaký "zájem" mají delegáti ČSSD, zrovna tak se "baví" i pos.anci vparlamentu. Podle toho jsou i "výstupy" z jednání a hlasování!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa