Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Václav Klaus mladší v líhni ODS: Buďte radikální, patří to k mládí

Autor: bru/ČTK - 
2. prosince 2017
14:35

V čele spolku Mladí konzervativci bude stát další dva roky jejich dosavadní místopředseda Milan Vyskočil. Do funkce ho zvolili delegáti kongresu, který se uskutečnil dnes v Praze. Vyskočil nahradil Jiřího Fremra, který vedl Mladé konzervativce devět let a nyní již nekandidoval. Na kongres dorazil i Václav Klaus mladší, který vyzval konzervativce, aby radikálně obhajovali nízké daně a svobodu, podle něj k mládí radikalismus patří.

Vyskočil obdržel v tajné volbě 109 ze 120 platných hlasů. „Chci pracovat, chci jezdit po republice, navštěvovat vaše kluby,“ uvedl po zvolení. Chtěl by se také věnovat propagaci Mladých konzervativců.

Video  Klaus mladší nováčkem ve Sněmovně: Poprvé za 48 let mě bude živit stát  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Na kongresu Mladých konzervativců vystoupilo několik hostů. Místopředseda ODS europoslanec Evžen Tošenovský mimo jiné uvedl, že strana přežila čtyřleté období hrůzy, nyní se začíná vracet k normálním časům. Zhruba jedenáctiprocentní výsledek ODS ve sněmovních volbách ale Tošenovský pokládá za slabý. „ODS musí znovu útočit na 20 procent a více,“ řekl. Nový poslanec ODS Václav Klaus mladší nabádal k radikální obhajobě konzervativních hodnot, tedy třeba svobody a nízkých daní, protože k mládí podle něho radikalismus patří.

Líheň ODS

Řada bývalých členů Mladých konzervativců působila nebo působí v politice. Například jejich místopředsedou byl v minulosti bývalý olomoucký primátor a někdejší poslanec ODS Martin Novotný. Členem byl i někdejší ministr vnitra ODS Ivan Langer, europoslanec Jan Zahradil (ODS) nebo bývalý ministr spravedlnosti za ODS a nynější předseda TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil.

Speciál Prezidentské volby 2018 zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

hejhej ( 4. prosince 2017 13:58 )

tatazdenekk: Jsi duševní ubožák, který si dokonce " myslí", že je vtipný.

hejhej ( 4. prosince 2017 13:56 )

4552:Kdyby v případě p.Klause pomohla plastická operace vrozené vady, určitě by jí podstoupil. Na druhé straně pan V.Klaus ml. je velice chytrý, což je nejdůležitější!!!!!!

Pollo ( 3. prosince 2017 18:00 )

 Vlastně se stydím. Ale já ten obličej nemohu vidět. Fakt by se s tím něco nedalo dělat? Takový chytrý chlap.

tgbg ( 2. prosince 2017 18:31 )

Další ruský služebníček. Stejně jako fotr a alkoholik z hradu.

4552 ( 2. prosince 2017 17:45 )

vubec nechápu proč nejde na plastickou operaci, vždyt peněz má dost. v dnešní době by mu ten obličej dali do normálního stavu. vždyt to má opravdu jak strašidelnou masku . nechápu....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa