Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman pozval Valachovou do ložnice. Postel šla stranou, lampičky zůstaly

Autor: Jakub Veinlich - 
29. května 2017
13:15

Zhruba hodinovou epizodu v pokoji brněnského hotelu International za sebou mají prezident Miloš Zeman a končící ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD). Se svými návrhy tu Zeman sice neuspěl. Pikantní ale je, že na místo jednání se proměnila hotelová ložnice, ze které jen zmizely postele. Jejich čela i lampičky tu zůstaly. Zeman prý žádné zvláštní požadavky v hotelu nemá, nájem za speciální patro mu platí Jihomoravský kraj. 

Na místech, kde lidé běžně spí nebo si užívají dalších životních radostí, prezident Miloš Zeman odrazoval ministryni školství Kateřinu Valachovou (ČSSD) od rezignace. Ke schůzce jim posloužil speciálně upravený hotelový pokoj, kde rázem nebyl ke spánku žádný prostor. Na zajímavost upozornila na Facebooku novinářka Eva Paseková.

„Vystěhovali jsme dvě postele a nastěhovali stůl s jednacími židlemi a přinesli malé občerstvení,“ popsal Blesk.cz přestavbu podle Zemanova přání marketingový a PR ředitel hotelu Michal Řičánek.

Taková přání prý hosté mívají běžně. Podobné požadavky na úpravy tu měl před třemi lety i tým motocyklového závodníka Valentina Rossiho, když podepisoval smlouvu s Yamahou. Závodník měl nedávno nehodu a je v nemocnici.

„My hostům upravujeme patro podle jejich požadavků. Je speciálně zařízeno – jsou tam větší pokoje a další místnosti,“ doplnil informace Řičánek.

Právě tento hotel je Zemanovou „základnou“ pro celý jeho pobyt v Jihomoravském kraji. „Pan prezident to má zarezervované až do 31. května, kdy bude odjíždět,“ řekl Blesk.cz hotelový manažer.

Premiér navrhuje za Kateřinu Valachovou na post ministra jejího dosavadního náměstka Stanislava Štecha:

Zemanův tým má k dispozici větší část exekutivního patra hotelu, které je také zabezpečeno, dovnitř se nikdo nepovolaný nedostane. „Musím říct, že pan prezident se chová velmi spoře a příliš velké požadavky nemá. Hlavně aby vše fungovalo,“ dodal Řičánek s tím, že prezident má k dispozici po celou dobu vlastní hotelový personál a náklady na ubytování a další služby hradí Jihomoravský kraj.

Ani atmosféra hotelového pokoje ale na ministryni Valachovou očividně nezapůsobila. Zeman ji totiž od rezignace neodradil. Ve středu by tak měl být její poslední den v úřadu – pro Zemana pak zas posledním dnem v Jihomoravském kraji.

joudajoudovy ( 30. května 2017 07:20 )

a jakou postel ma lybuna? tez ji ma tak nastlanou od posluhovacky?

stenly29 ( 29. května 2017 13:44 )

Už se to krátí oběma. Těším se na civilizovaného prezidenta.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa