Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Komentář: Zemana na Hradě potřebuje Mynář a Nejedlý. Směnil byznys za doktory?

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
6. února 2017
15:00

Prezident Miloš Zeman se umí udělat potřebný, to tedy ano. Poprvé se ke kandidatuře na prezidenta nechal přemlouvat na Vysočině, teď celý teátr opakuje na Hradě. Ke druhé kandidatuře ho nejvíc už nějaký čas přemlouvá hradní kancléř Vratislav Mynář a poradce Martin Nejedlý. Ne náhodou: Právě oni potřebují prezidenta ke svému politicko-obchodnímu vlivu. 

Takže Zeman zřejmě poruší svůj slib, že jedna jeho pětiletka na Hradě všem úplně stačí, a zvedne to i podruhé – zdá se. Oznámit svou případnou druhou kandidaturu sice oficiálně hodlá až 9. března, jeho poslední mediální výstupy však naznačují, že je v podstatě rozhodnuto. Nejen v rozhovoru pro Českou televizi řekl, že přesvědčování jeho týmu ke druhé kandidatuře ovlivní jeho rozhodování.

Přitom i sám Zeman podle některých hradních informací cítí, že si druhou jeho pětiletku nezasloužíme, a bez naléhání hlavně Mynáře s Nejedlým by se nejradši vrátil do důchodu. Ostatně ČSSD i jejího šéfa a premiéra Bohuslava Sobotku zničil ažaž, z Jiřího Ovčáčka udělal nejznámějšího českého baviče a jezdit každý měsíc na stejná místa do stejných krajů za stejnými lidmi časem omrzí i sebevětší ego a narcismus.

Fotogalerie Zemanův ples na Hradě. Kdo všechno dorazil? 41 fotografií

A zvlášť když se u toho očividně zhoršuje váš zdravotní stav, jenž bývá u starších lidí hlavním argumentem. Dvaasedmdesátiletý Zeman dnes v podstatě „neusedí“ delší jednání, nevyjde schody a stále hůř chodí. Na prezidentských cestách ho ve fabrikách k lidem vyvážejí i na nákladních výtazích, což pro prezidenta není nejdůstojnější dopravní prostředek. Zeman tak podle některých informací svou druhou kandidaturu v podstatě vyměnil za permanentní špičkovou lékařskou péči: Vy si tady dělejte byznys a o mě ať se starají lékaři.

Nejen Mynář s Nejedlým si za to kupují příslib svého dalšího politicko-obchodního vlivu směrem na Východ, hlavně do Číny a Ruska. Právě Zeman je dnes na Hradě garantem vstřícné obchodní politiky k oběma těmto zemím – ať už jde o zrušení ruských obchodních sankcí, nebo odevzdání Prahy čínským agentům během české návštěvy jejich prezidenta. Ostatní prezidentští kandidáti chtějí hradní politiku otočit – nebo aspoň pootočit – na Západ. Snad jen Zdeněk Škromach chce být druhý Zeman, u něj je ale jistota, že ho voliči nechají v bazénku na Moravě.

Nejedlý s Mynářem to se Zemanem a politicko-obchodním vlivem před časem zkoušeli i se stranou Zemanovců. Voliči je ale radši nepustili do Sněmovny, takže dnes ovládají pouze Hrad. Nejedlý, jenž vždy dělal byznys s Ruskem, tu sice nemá žádnou oficiální funkci, přesto má ale na Hradě k dispozici skoro větší kancelář než prezident. Navíc bez funkce se taky nikomu nemusí zodpovídat, fakt chytré.

Spíš než prezidentův poradce ve skutečnosti funguje jako lobbista. Právě takhle se totiž v politice demonstruje i platí politický vliv. Mynář má sice problémy s bezpečnostní prověrkou, přesto ale u ničeho nechybí. Pokud by Zeman na Hradě skončil a vrátil se na Vysočinu k jelitům a slivovici, nezbude z toho všeho ani mlžná pára.

cepp ( 6. února 2017 20:44 )

 To nebylo myšleno na Holece, ale na kandidáta na prezidenta a odpověď je /porážka/.

sensadrak ( 6. února 2017 19:22 )

Je fakt, že pokud nevyhraje, tak se uchlastá. Komentář je výstižný, Zemana potřebují individua jako Mynář, Nejedlý, Zbytek, Ovčáček...prostě špína.

tgbg ( 6. února 2017 18:46 )

Toho uslintaného chrchlu, který si dělá do gatí potřebuje na Hradě akorát nacista Putler.

Rafan4321 ( 6. února 2017 17:18 )

 pro SANTIKXAUZ : uz jsem se te ptal v diskuzi u predchoziho clanku : V cem spociva zemakovo vlastenectvi ? Jak se to u neho projevuje ? To, ze je prorusky a procinsky vime a s tema imigrantama ? To jen hraje na strunu takovych blbinku jako jsi ty , jinak je mu to jedno . Nikde jsem neslysel a necetl, ze by Zemana chtela a potrebovala cela republika, NELZI ! Po jeho odchodu z postu prezidenta skutecne niz nezbyde, ani ta zamlzena para .

krtekzhor ( 6. února 2017 16:50 )

u mě je zeman lhář a zmr-d.lhal že vyhodí mynáře když nebude mít prověrku a on ho nevyhodil.vyznamenání dává svým známým bohdalce a hulkovi kteri mu málem skočili do pr-dele a těm kteří si ho zaslouží těm ho nedá.dále je to ožralecké samolibé hova-do ktere se ani nemíní omluvit za peroutku a vrchol drzosti je co řekl o svem narodu a to-„To, co nyní řeknu, není projevem univerzitní povýšenosti ani sarkasmu. Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní, nebo alkoholik a zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt.

Zobrazit celou diskusi