Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Odmítnutá ministryně“: Žádná protekce. Babiš nemá experty, proto oslovil mě

Autor: Jakub Veinlich - 
15. května 2017
21:40

Alena Schillerová prý tušila, že ji premiér odmítne coby nominantku hnutí ANO na ministryni financí. Bohuslav Sobotka (ČSSD) ji ale ani nevyslechl – Schillerová přitom čekala za dveřmi koaliční rady. V rozhovoru pro Studio Blesk.cz mluvila náměstkyně Andreje Babiše o své rodině i mediálním striptýzu. 

Už mohlo být skoro po krizi. Bohuslav Sobotka ale odmítl návrh Andreje Babiše, aby ho nahradila v čele ministerstva financí jeho dosavadní náměstkyně pro cla a daně Alena Schillerová.

Schillerová: Sobotka hodil mou práci do koše

„Odmítnutí jsem čekala,“ řekla Schillerová k postoji premiéra. Šokovaly ji prý ale důvody, které premiér uvedl ve svém prohlášení, prý se vůbec nezakládají na pravdě. „Cítím se po 27 letech ve státní službě velmi poškozena – jako by hodil 27 let mé práce do koše, tak nějak se cítím,“ dodala náměstkyně.

Alena Schillerová odmítá, že by ona nebo Andrej Babiš nějak ovlivňovali šetření finanční správy kvůli dluhopisům. Kontrolou teď prý procházejí všechny subjekty, které korunové dluhopisy nakoupily. Tedy i Agrofert. 

Alena Schillerová odmítnutí od premiéra čekala:

Seznámení s Babišem

Před nástupem na ministerstvo Schillerová pracovala na různých pozicích daňových úřadů. Na ministerstvo se přihlásila do výběrového řízení. „S Andrejem Babišem jsme se neznali. Nikdy mi nevysvětlil, proč si vybral mě. Začali jsme se poznávat, až když jsme spolu začali pracovat,“ tvrdila v rozhovoru pro Blesk.cz Schillerová.

Schillerová zároveň také odmítla, že by ji k Babišovi přivedla dcera, která je v Brně za ANO radní, anebo její zeť, který věnoval hnutí v Brně 1,5 milionu korun. Žádný vliv v ANO prý ale nemá.

Alena Schillerová se s Babišem prý dřív neznala:

Babiš nemá odborníky 

Jestli přijme nominaci na ministryni, se prý Schillerová rozhodovala asi týden. Ještě před tím si prý nechala vysvětlit důvody od Andreje Babiše. „Měla jsem ale jednu zásadní podmínku – že se budu chovat apoliticky úřednicky a zajistím chod ministerstva,“ řekla Schillerová, která prý kývla jen proto, že chtěla pomoct resortu a lidem, které zná.

„Já jsem věděla, že jdu do jámy lvové, že se vystavuji veřejnému striptýzu v přímém přenosu, ale přesto jsem si řekla, že se o to pokusím a že pomůžu resortu, který se stal mým životním osudem,“ tvrdí náměstkyně. Schillerová také připouští, že Babišovi chybí odborníci, které by na ministerstva dosadil. „To je evidentní, jinak by neoslovoval mě a já bych měla o problém méně,“ přiznala Schillerová, která zároveň odmítla, že by za ANO kandidovala ve volbách.

Podle premiéra by ale byla Schillerová jen prodlouženou rukou Andreje Babiše, který by řídil ministerstvo zvenku. To ale náměstkyně kategoricky odmítá. „Andrej Babiš nemá jak ovlivňovat. V zásadních věcech jsou karty rozdány,“ dodala náměstkyně a zároveň ale přiznala, že jí Babiš minimálně jednou denně volá, píše v průběhu dne SMS zprávy anebo e-maily.

Podle Schillerové by navíc Babiš neměl na zasahování do chodu ministerstva čas, protože chce jezdit po republice kvůli předvolební kampani:

Video  Studio Blesk s Alenou Schillerovou  - Jakub Veinlich, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

homednes ( 16. května 2017 11:30 )

prosím, čtěte: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Svinska-lez-dezinformacni-incest-Petr-Zantovs ky-podrobne-rozebral-jak-media-vytvorila-kauzu-Babisovych-nahravek-Novinarska-parta-se-pry-uz-zcela- utrhla-ze-retezu-487582

1kago1 ( 16. května 2017 09:19 )

Lidi, vam to nedochazi??? Kalous usaty opet ovlivnuje media!!! Dnes je soud s Parkanovou - zlodejska akce CASA. Parkanovou dosadila TOP 09 a Kalous usaty za ni orodoval v PS, v mediich ale i vyhrozoval policii. Vse je na youtebe, staci vyhledat. Pardon, vam media predhodi Babise, aby se o TOP 09 nemluvilo. Skoda pres 800.000.000,-Kc. Pro kalouse usateho je blizici se bilionek malickosti! http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2120412-exministryne-parkanova-jde-k-soudu-kauz u-casa-zacne-rozpletat-po-peti-letech-od Tradicni politicke strany jsou NEVOLITELNE!!!

zaka ( 16. května 2017 09:17 )

a kdyby byl tak kdo za bolševismu nespolupracoval 99% národa běhala na první máj do průvodu a pod.Dívejte se na něj jako na člověka který podporuje charitu a pracuje pro česko

zaka ( 16. května 2017 09:12 )

Co můžete čekat od plešatýho technokrata který nezná nic jiného než podvod a zlodějnu Podívejte co socanů je a bylo vyšetřováno.Oni mu to radí ti poradci ale on půjde stejně do p....e

zada ( 16. května 2017 08:51 )

z diskuze přecopy : Sobotko a jemu věrní, rozlučte se ve volbách s hlasy žen tohoto národa., jasnázpráva, 16. 5. 2017 8:48:37 ... za to co jste provedli s pí. Schilerovou vám slušná žena hlas nedá!!! To je urážka všech pracovitých a slušných žen této společnosti!!!! Ženy, ukažte těm mužským , kdo má v této republice taky slovo!!!! Tohle nám tady Sobotko, Kalousku, Bělobrádku a další noshledi zavádět nebudete. Demokracie je věcí lidu a také žen!!! Urážet nás za práci pro tuhle zem nikdo nebude!! "Vlasta z pověstí českých " by se svámi nemazlila!!!!! Kalousku a Bělobrádku ty k těm jeho věrným patříš taky, mlátit lidi na ulici a znevažovat práci žen, protože chcete vykrást našetřené peníze na MF!!!! nehjcdte tam pí. Schilerovou, protože ona by vám tyhle peníze nerozpustila!! Urážíte nás všechny pracovité ženy!!!!! Jste jen křupani, mor a líseň politiky!!!! A ještě jste nevychovaní. Ženy, při volbách těmhle řupanům hlas nedávejte!!! nebo nám udělají život ještě těžší než doposud!!!!! je jim jedno jak žijeme s malými dětmi, jak se staráme o své staré rodiče, invalidy a nemocné. Jen si to svoje hovínko politický mažou kudy mohou!! Ženy urážet nebudete. Volby jsou v našich rukách, milé ženy tohoto národa!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa