Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Šokovalo mě to.“ Zaorálek řekl detaily, jak ho měl Babiš zastrašovat

Autor: Jakub Veinlich - 
12. května 2017
05:00

Ministr zahraničních věcí a místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek se ve středu rozčílil ve Sněmovně na Andreje Babiše. Vicepremiér a ministr financí ho prý kvůli odvolání z vlády vydíral silou svých novin. Babiš se už ve vládní lavici zlobil, že jsou to „sprosté lži“. Jenže Zaorálek v rozhovoru pro Blesk.cz nyní popsal detaily inkriminované schůzky. 

Seběhlo se to při snídani ve čtvrtek minulý týden. Lubomír Zaorálek dorazil za Andrejem Babišem kvůli penězům, které chce Česko poslat na financování školy v Chorvatsku, a kvůli penězům pro Ukrajinu. Andrej Babiš prý o tématu schůzky věděl, začal s popisem schůzky v rozhovoru pro Blesk.cz Zaorálek.

„My jsme se bavili o těchto finančních věcech. A právě při tom přišla řeč na to, co shodou okolností leželo na stole. Tam byl výtisk nějakých novin, které pan Babiš zvedl a říkal: „No ale k čemu je to naše dohadování, když to vypadá, že mě chcete odvolat?“ zrekapituloval Babišova slova Zaorálek. „No, to snad ještě není tak akutní,“ zareagoval prý ministr zahraničí.

 

Schůzku potvrdil ve Studiu Blesk i sám Babiš. „S panem Zaorálkem jsem byl teď na snídani,“ prohodil šéf ANO mezi řečí při rozhovoru s redaktorkou Blesku. A následně mluvil o ministru zahraničí jako o schopném řečníkovi. „Umím si s ním povídat a nemám z něho nějaký divný pocit,“ tvrdil Babiš. Bylo to v pasáži rozhovoru na téma, jestli nedal Zaorálkovi „polibek smrti“, když o něm mluvil jako o možném premiérovi, který měl vystřídat Bohuslava Sobotku (ČSSD).

Lubomír Zaorálek popsal pro Blesk.cz průběh schůzky, kde byl údajně zastrašován Andrejem Babišem: 

Debata u pracovní snídaně plynula, ale Babiš podle Zaorálka při pohledu na noviny prohodil větu, která se prý ministrovi zahraničí vrátila při projevu šéfa ANO ve Sněmovně, když poslanci řešili jeho nahrávky.

„Řekněme – v průběhu toho mě velice překvapila a docela zarazila věta, kterou v jedné chvíli Andrej Babiš řekl: „Tak to zkuste, mě odvolejte a pak poznáte, pak vám ukážu, co ta má média dovedou,“ popsal Zaorálek údajné Babišovy výhrůžky.

Babiš deníky MF Dnes a Lidové noviny už přímo nevlastní, s celým Agrofertem je začátkem letošního roku v návaznosti na novelu zákona o střetu zájmů převedl do svěřenského fondu. Na nahrávkách s dnes už bývalým redaktorem MF Dnes Markem Přibilem z loňského roku řeší časování kauz v novinách na své politické rivaly z řad ČSSD. Po jejich zveřejnění ale opakovaně odmítl, že by udělal cokoli nezákonného.

velka_0 ( 13. května 2017 01:58 )

V bandu zbabělců (v davu "odvážných", ale jako jedinci srabi) se změnila ČSSD. . Nevolitelné strany : ODS, TOP, KDU, ČSSD. . Volme ANO, SPD, KSČM !

aaobcanka ( 12. května 2017 17:16 )

Zaorálku, sorry, ale táhni už do háje ! Nejsi chlap s gulema, jsi baba, tzn. antisexuál i pro nás, stařeny natěšený

aaobcanka ( 12. května 2017 17:13 )

Veronika Březinová a my, Ostrava : . Socani chrání migranty a cikány, za urážky můžete i sedět v té naší TOP sluníčkářsko-***ské, ODS tunelářské "demokracii" : . https://www.novinky.cz/diskuse?id=485349&articleId=/krimi/437656-urazel-mensiny-na-socialnich-si tich-hrozi-mu-az-tri-roky-vezeni-za-hanobeni.html&sectionId=3&page=1#c17304849 . Takže nesmíte je hanobit , musíme o nich psát takto : Romové (popř. migranti), původně cikáni, jsou velmi slušni a pracoviti lide, mame je moc a moc radi, pro jejich vuni a čistotu, včetně slušneho chovani a vyjadřovani na veřejnosti !! Je velka škoda,že tento stat nevyuživa cikanskeho potencialu, hlavně v pracovni sfeře a 95% musi nechtěně doma ležet na socialnich davkach, kdy potom ne vlastni vinou dochazi mezi rodinnymi přislušniky k sexualnim incestum,kdy jsou mlada cikanska děvčata nucena rodit ve 13 až 15 letech ale na druhou stranu se timto staraji aby měl na duchodce kdo pracovat aby bylo na starobni duchody ale hlavně na ty invalidni, kdy mnoho cikanu ma ve svem pohnutem životě tolik stresu, že se s toho musi zblaznit a pobirat ID ! Co řici dale o našich milych a přivandrovalych cikanech,snad, že bez jejich obohaceni si život představit nedovedeme,vždy když nějakeho potkam,zbystřim a držim pevně tašku i šrajtofli! A toto nam pomaha byt stale ve střehu abychom nic nestratili. Cikani jsou zabavni lide, radi zpivaji a tanči až do rannich hodin,tim nikdy nezaspime ! . Václav Procházka, Kladno: Tak to asi chudák autor z výše uvedeného odkazu napsal něco drsného (o cikánech). Třeba, že romský workholismus je závažný sociálně patologický jev. . Michal Nečas a my, Mikulůvka : Chce to už konečně změnu ! Proto je třeba, lidi, abychom volili SPD Tomia Okamury. Ev. Babišovo ANO. A nakonec dnes je už i přijatelná KSČM, vždyť komunisti se chovali slušně, školství, zdravotnictví, zemědělství a nejen těž.hospodářství fungovalo za nich skvěle. Pak vše ODS/TOP/KDU/ČSSD prodaly cizákům !

aaobcanka ( 12. května 2017 14:24 )

Kveta Huskova, Praha : TV NOVA a ČT předvádí svoji "objektivitu a nestrannost". Až se těch několik tisíc mladých lidí z Václaváku probudí z "revolučního" cca 5 měsíčního mejdanu (do říjn. voleb), tak bude vše jinak. Občané rozhodnou při volbách, i když teď názor většiny sedící doma tu bandu ČSSD+ODS+KDU+TOP nezajímá. . Pavel Berník a my, Praha 6 : Pamatujte, "vlastenci" sluníčkáři, bukvice, ČT + TV NOVA masivní manipulátorská propaganda bude poražena, protože říjen se blíží. Zaběhnuté 28 let vládnoucí politické strany ODS+TOP+KDU+ČSSD sklidí, co zasely. Čas se blíží, nazdar bazar a čest vaší "těžké" práci většinou ze studentských a PSP a senátních a úřednických lavic. Tam se "nadřete, darmožrouti, nemakačenkové ! . Josef Král a my, Lovosice : Zase fraška na Václaváku + náměstíčkách, pár zlodějů přišlo podpořit mega zloděje a lháře z vlád 28 let zde nás okrádajících. Kdo to platí ? Kalousek asi ne - ten jen krade, ten nerozdává. . Jiří Kráčmar, Ostrava : Héérečka Bára Štěpánová nám ukáže správnou cestu. Možná pojede na koloběžce Růžovou zahradou ) . Václav Korsa, Cheb : Jedna z moudrostí říká : "Když tě někdo pomlouvá, máš něco, co on nemá !" Pan Babiš má asi důkazy na Kalouskovic TOP+ODS+ČSSD+KDU. Je nejlepší MF, díky manažerským schopnostem má velký majetek a zaslouženou přízeň většiny voličů, sedící ale doma, neztrácející čas v tlačenicích na Václaváku s naivními nezkušenými studenty a gay-bukvicemi. Zato Sobotka je nejhorší MF, nakradený majetek musí skrývat a většina voličů jej nemůže ani cítit. Tj. důvod, proč se snaží Babiše to socanské chucpe zničit a kromě mediální žumpy a kolaborantské šmíry se rozhodl použít ještě i tupé stádo pražské galerky. . Zdeněk Špička, Kralupy nad Vltavou : Stádo kalouskových pomatenců na Václaváku bude za chvíli zase zvonit klíči. Ale, že si ten Kalousek a spol. nahrabal, když to může sponzorovat.

budybad ( 12. května 2017 13:50 )

Pro řadového občana jsou důležité výsledky.Za vlády socanů a ods se jen stát zadlužova a nebyly prachy na nic, nezvyšovaly se důchody a platily se poplatky za kde co. Daně soustavně šly nahoru.Dnes je nezaměstnanost je nejmenší, a když se přestalo dávat kámošům tak je i na důchody.Je mi srdečně jedno co Babiš vlastní,nakonec po 90sátém se oběvilo hodně rychlých milionářů, a Babiš na svém pracoval a odváděl daně v Česku.To jiní měli firmy někde na ostrovech a kde vzali prachy ví bůh.Kdo není blbej volí Babiše,u něj padne lidem alespoň něco a stát se nezadlužuje.Sobotka a spol se můžou postavit třeba na hlavu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa