Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Babiš exkluzivně pro Blesk: Podám trestní oznámení za nahrávky a odposlechy

Autor: vr, val - 
4. května 2017
10:44

Vicepremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš podá trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli nahrávkám, na kterých údajně hovoří s redaktorem Mladé fronty Dnes o obsahu deníku. Řekl to ve čtvrtek ráno v rozhovoru pro Blesk. Vadí mu, že byl údajně odposloucháván.

„Mám podezření, že jsem léta odposloucháván, a považuji to za skandální,“ řekl Babiš. Podá kvůli tomu trestní oznámení na neznámého pachatele.

VIDEO: Babiš o trestním oznámení
Video  Exkluzivně: Babiš podá trestní oznámení kvůli nahrávkám a odposlechům.  - Vera Renovica, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Důvodem jsou nahrávky, které se objevily v minulých dnech. Muž s hlasem jako Babiš na jedné z nich sprostě nadává kolegům ve vládě. Na druhé pak zaznělo, jaké kauzy má publikovat deník MF Dnes z koncernu Agrofert. Babiš autenticitu nahrávek nepopřel, podle něj je to „špína“. Novinář Marek Přibil dostal obratem vyhazov.

„Je neuvěřitelné, že mě někdo může odposlouchávat na ministerstvu financí, na bezpečnostní radě státu. Pan premiér místo toho, aby to řešil, tak vyzývá lidi, aby to poslouchali,“ kritizoval Babiš ve čtvrtek ráno.

Premiér Bohuslav Sobotka ve středu večer na tiskové konferenci vyzval občany, aby si nahrávky poslechli a udělali si sami obrázek. „Opakovaně prohlašoval: Já neřídím novináře, neúkoluji svá média. Dnes se ukázalo, že v této věci lhal. Andrej Babiš v této věci opakovaně lhal. A já bych chtěl vyzvat občany, pokud na to samozřejmě mají žaludek, ať si tu nahrávku pustí,“ prohlásil Sobotka po jednání grémia ČSSD.

Chovanec: Vyhozený slouha

Na Babišovo prohlášení ve studiu Blesku zareagoval i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). „Usvědčený lhář Andrej Neovlivňuju Babiš se snaží odvést pozornost od obsahu nahrávek k jejich pořízení. Jen on sám ale ví, kde všude se jeho manipulátorské schůzky konaly a kdo jim byl přítomen. A ještě pan redaktor. Vyhozený slouha. Proč asi?“ napsal Chovanec na Twitteru.

Celý rozhovor s Andrejem Babišem sledujte zde:

Video  Celý rozhovor s Babišem: Vím, kdo na mě sbírá kompro! A svatbu s Monikou do toho netahejte   - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Vládní krizi sledujeme ONLINE zde. 

bursik ( 4. května 2017 18:20 )

koupi si vsechny i Blesk jak Bohus na labutich

bursik ( 4. května 2017 18:18 )

Andrejko mluvi hur jak posledni baca, cemu se divi - Nagyova ,ta umi take Petule verejne usmrtit nahravkou. Fakt je ze arogantni politici berou velike penize a nepracuji -Sobotka klucik s Grossem Zlata mladez socanu a milackove Zemana.Intriky nasali ihned a kradeni take,jen zadna robota za nima neni videt.Byt zamestnancem Agrofeldu znamena mit oznaceni od Babise tak jednoznacne ze tohle by si zadny tovarnik ke svym zamestnancum nedovolil

hadafan ( 4. května 2017 17:44 )

Nežádám od nikoho opravu,měj si svůj názor,pokud se ti můj nelíbí tvoje věc,neplet se mezi dospelé.

hadafan ( 4. května 2017 17:31 )

vidím ,že můj popis Babiše tě velmi zaujal,že jsi ho explicidně narouboval na Kalouska,nemáš svůj názor ,že musíš kopírovat?????

11karel11 ( 4. května 2017 17:27 )

Pane Babiši, jste pro ně nepohodlný politik, nechcete s nimi hrát, tak se vás musí zbavit, opakuje se to. tak jak se zbavili pana Rátha a šli až do krajnosti. Na vás se také brousí kosa. Přejeme vám, aby jste to ustál.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa