Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Diktát „Milošovo koupání“ si dobíral Zemana s Babišem. Učitelka řekla detaily

Autor: zst, vr, Mii - 
22. dubna 2017
05:01

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) strčí prezidenta do Vltavy a Miloše Zemana při výlovu lákají na alkohol. Takové perly obsahovala práce žáka páté třídy jedné z pražských jazykových základních škol, která na sociálních sítích baví Česko. Učitelka Tereza Cachová Blesku prozradila, že diktát pro spolužáky dávali dohromady hned dva chlapci. A zmínila i to, co rodiče dětí říkají na Babišovo pozvání na Čapí hnízdo.

„Milošovo koupání“ hýbe internetem. Autorem ale není jediný žák, ale rovnou dvojice chlapců. Ti naznačili o prezidentu Miloši Zemanovi, že je alkoholik, o vicepremiéru Babišovi zase, že je záškodník, když prezidenta strčil do Vltavy. Chlapcům je podle učitelky 11 let.

Cachová sama netušila, jak velký povyk zveřejněná práce způsobí. „Ne, vůbec. Já jsem to původně sdílela jen mezi svými kamarády, ale poté, co jsem se zeptala rodičů dětí, tak jsem to dala veřejně. Přišlo mi to legrační,“ připustila.

Děti dostaly od učitelky za úkol vymyslet diktát pro své spolužáky. Měl mít ideálně kolem sedmi vět a obsahovat různé gramatické jevy jako přímou řeč nebo procvičení i/y. Cvičení psaly jen čtyři děti, ostatní byly na přijímacích zkouškách na gymnázia. A text se začal rychle šířit.

Žák 5. třídy vymyslel diktát na téma Babiš a Zeman. Učitelka prozradila, že mu pomáhal kamarád... Žák 5. třídy vymyslel diktát na téma Babiš a Zeman. Učitelka prozradila, že mu pomáhal kamarád... | reprofoto Facebook Tereza Cachová


Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček v reakci na text učitelku nešetřil. „Je vidět, že dítky vyučuje a ideově vede vzorná soudružka učitelka, která je politicky vyspělá a má správný světonázor. Takto politicky vyspělé soudružky učitelky nepamatuji ani z doby před rokem 1989,“ řekl k dětské kritice. Jeho reakci ale bere Cachová jako lichotku. „Samozřejmě,“ zdůraznila.

To ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš poslal rodičům přes Blesk pozvánku na Čapí hnízdo, které žáci ve své práci zmínili také. „Jsem rád, že se i do paměti dětí vryly výrazy ‚sorry jako‘ a Čapí hnízdo. Budu rád, když se mi žák ozve, pozvu ho i s rodiči na Čapí hnízdo a rád jim to tam ukážu, můžeme spolu nakrmit lemury,“ napsal vicepremiér v reakci na žákovu kritiku.

A pozvánka padla na úrodnou půdu. „Já už jsem tu zprávu přeposlala rodičům, mají radost,“ dodala učitelka.

Zatímco děti se na Čapí hnízdo můžou teprve těšit, Miloše Zemana tu Andrej Babiš už pohostil. Připomeňte si to:

Video  Zeman přijel do Babišova hnízda. Prezidentovi o holi pomohl golfový vozík.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video  „Bimbo“ u Babiše. Zeman pokřtil klokana, stovky dětí jásaly.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

amgal ( 23. dubna 2017 07:31 )

chudák jsi ty vypatlanče

montevideo ( 22. dubna 2017 18:20 )

Ať si každý volí, koho chce, ale jen buran to nocí napsané na klopě (nebo kdekoliv jinde).

borka30 ( 22. dubna 2017 15:32 )

Jo a je to obdivovatelka Karla Schwarzenberga. Na face je s fotkou "Volím Karla". Nemá co na této škole dělat.

borka30 ( 22. dubna 2017 15:28 )

ZŠ Brána jazyků Praha - tam prosím tato hvězda učí.

pepsI ( 22. dubna 2017 15:18 )

RUDOUŠI budete zde pleskat patama i kozama kdyby vyšel diktát o pravicové straně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa