Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poslanci ANO vytáhli do boje za šéfa: „Lex Babiš“ ženou k Ústavnímu soudu

Autor: pet/čtk - 
23. února 2017
12:19

Poslanci hnutí ANO ve čtvrtek odešlou k Ústavnímu soudu podání, které se týká takzvaného lex Babiš. Shromáždili pod ně 44 podpisů. Ústavní soud už se novelou zákona, která omezila podnikání předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, zabývá z podnětu prezidenta Miloše Zemana. Podrobnosti návrhu hnutí ANO vysvětlí odpoledne na tiskové konferenci vedení sněmovního klubu, informoval ve čtvrtek mluvčí ANO Vladimír Vořechovský.

Hnutí ANO podobně tvrdí, že části novely zákona o střetu zájmů jsou protiústavní. Podnět podle dosavadních informací směřuje proti ustanovením, která nedovolují přístup firem členů vlády k veřejným zakázkám, k dotacím a k investičním pobídkám a která omezují vlastnictví médií.

Už před více než týdnem disponoval klub ANO podpisy 42 poslanců, z toho tří z klubu Úsvitu. Počet podpisů je dostatečný, pod návrh Ústavnímu soudu se musí podepsat nejméně 40 poslanců.

Místopředseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) dříve uvedl, že jeden z právních rozborů ukazuje na vady v procesu přijímání novely. Je možné, že skupina poslanců ji napadne jako celek.

ceslo ( 23. února 2017 14:05 )

vaše obzory jsou omezené,navštivte Bohnice

ceslo ( 23. února 2017 14:03 )

kobliha chutná?

tounny44 ( 23. února 2017 13:44 )

Babiš je se Zemanem nejlepší, to se ví a proto zlodějum leží v žaludku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa