Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Ojebávání státu“ Sobotka s Babišem na schůzce promlčeli. Šéfa ANO to mrzí

Autor: ČTK, Mii - 
8. února 2017
18:20

K nezvykle ostrému výroku, který premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) minulý týden vyřkl na konto ministra financí Andreje Babiše (ANO), se koaliční špičky během středečního jednání vlády nevracely. Sobotka slovy „Babiš ojebal stát“ hodnotil vicepremiérův nákup dluhopisů Agrofertu. Ministr financí to řekl novinářům před začátkem odpoledního jednání koaliční vlády. Ostrý slovník považuje na předvolební boj.

Sobotka v pátek na Facebooku slovy „Babiš ojebal český stát“ ohodnotil Babišovu transakci z roku 2013, kdy si ministr pořídil dluhopisy Agrofertu za 1,482 miliardy Kč. Využil tak mezery v zákoně, protože dluhopisů v hodnotě jedné koruny se kvůli zaokrouhlování netýkala daň. Podle serveru Echo24 si tak přijde na 90 milionů korun ročně bez placení daně. Babiš odmítá, že by udělal cokoliv nezákonného.

I když výrok vyvolal velkou odezvu, žádný z koaličních partnerů se k němu ve středu nevracel. „Je to klasika, vždy když se vidíme, tak není žádný problém. Mě to mrzí, je to nějaký už předvolební boj. Naučil jsem se už být trochu splachovací,“ řekl ve středu Babiš novinářům. Vulgární výraz označil za nepřijatelný. 

Hubnutí na předvolební billboardy

K Sobotkovu výroku se později vyjadřovali i další ministři ČSSD. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) například uvedl, že Sobotka jen začal mluvit Babišovým slovníkem. „Pokud pan Chovanec říká, že tomu lépe rozumím, tak já tomu dobře rozumím i bez těch vulgarit,“ řekl Babiš.

Babiš ve středu novinářům také řekl, že nyní řeší jiné problémy. Kvůli chystané volební kampani hubne, shodil už 1,7 kilogramu. Podobný úkol má před sebou také ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Do červnového fotografování kandidátů ANO na billboardy by měl podle Babiše shodit deset kilogramů.

gabreta ( 8. února 2017 19:52 )

Pleteš si chlapče Turecký ho*vno s medem. Koženýho stíhají za tunelování fondů! Že by Babiš tuneloval svoje firmy, tak o tom jsem zatím neslyšel!!

hchkr ( 8. února 2017 19:39 )

Terminátor jebátor

kiwi65 ( 8. února 2017 19:13 )

 Když to bere agent Bureš tak že mu to umožnil zákon a ničeho se nedopustil,tak proč stíhají Koženýho?????Tomu to taky umožnil zákon...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa