Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyhrožoval pistolí poslanci „za komunistický kecy“. Dostal podmínku a nesmí pít

Poslanec Jiří Valenta (KSČM) měl plynovou pistoli namířenou do obličeje. Útočník vyvázl s podmínkou, pokutou a zákazem alkoholu.
Poslanec Jiří Valenta (KSČM) měl plynovou pistoli namířenou do obličeje. Útočník vyvázl s podmínkou, pokutou a zákazem alkoholu.  (Autor: Blesk / Jaroslav Šimáček, Archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
26. ledna 2017
21:18

Sedmačtyřicetiletému muži s iniciály J. K., který loni v září na soukromé akci v plzeňské restauraci ohrožoval plynovou zbraní poslance KSČM Jiřího Valentu kvůli jeho stranické příslušnosti, uložil soud podmíněný sedmiměsíční trest a pokutu 2000 korun. Napsal to dnes web Lidovky.cz.

K podmínce se zkušební dobou na 30 měsíců muže odsoudil Okresní soud Plzeň-město za přečin násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci a za přečin výtržnictví.

Verdikt padl ve zrychleném soudním řízení za incident, který se odehrál na soukromé oslavě v restauraci v Sokolovské ulici. Podle policie muž poslanci vyhrožoval zastřelením, po vyslovení výhrůžek ale bez fyzického napadení z restaurace odešel. O den později se sám přihlásil policii a vypověděl, že svoje jednání dopředu neplánoval a že nijak nesouviselo s Valentovým zaměstnáním.

„Řekl mi, že mě za ty moje komunistický kecy zastřelí. Vytáhl pistoli a tak ze 40 centimetrů mi mířil mezi oči,“ popsal ale poslanec incident serveru Lidovky.

Muže tak obžaloba vinila z vyhrožování jednotlivci usmrcením pro jeho politické přesvědčení a z výtržnosti na veřejném místě „z důvodu osobní nevraživosti vůči osobě poškozeného pro jeho komunistické přesvědčení“ a „v úmyslu jej zastrašit“. Soud mu vedle podmíněného trestu a pokuty uložil také zákaz pít po dobu podmínky alkohol. Podle rozsudku se má vzdát i plynové zbraně, kterou Valentu ohrožoval.


salto ( 27. ledna 2017 09:22 )

Kdyby tebe někdo střelil do ři.ti, tak by byl tvůj přítel asi pěkně nasr.ný

kiwi65 ( 26. ledna 2017 22:21 )

 Další krok k novodobý totalitě.Ještě že děcka už mají rozum a žijí mimo tento banánistán.Já už to nějak doklepu,ale málokdo si asi představoval že to po cinkání takhle dopadne....

DBBS ( 26. ledna 2017 21:47 )

Komunisti by se měli střílet beztrestně.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa