Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman vzpomínal na Škromacha: I nejkrásnější člověk na selfie vypadá jako idiot

Autor: Jaroslav Šimáček - 
26. ledna 2017
12:46

Dobře naladěný prezident Miloš Zeman zahájil třetí a závěrečný den návštěvy Plzeňského kraje setkáním s vedením škol i studenty z Domažlic. Během dotazů vzpomněl na mistra selfie Zdeňka Škromacha (ČSSD), se kterým se prezident svého času také vyfotil, svého kadeřníka Sebastiana, amerického prezidenta Donalda Trumpa, skupinu Ortel i migranty.

Miloš Zeman před studenty nejprve kritizoval, že se Česko chtělo stát „národem advokátů a ekonomů“ a nevěnovalo tolik pozornosti řemeslům a technickým oborům. „Pak se najednou ukázalo, že ani advokáti, ani ekonomové nás neuživí. Každý chtěl být manažerem. Já jsem dokonce nedávno četl seznam profesí, v tom seznamu byla položka rakvář – manažer. Nemám nic proti tomu, aby někdo byl dobrý výrobce rakví, ale nechápu, proč při tom ještě musí být manažer,“ glosoval to prezident.

Škromachovo selfie, Ortel a gotická subkultura

Došlo však i na úsměvné momenty. Jedna ze studentek Zemana požádala, zda k němu místo dotazu může přijít na pódium a vyfotit se s ním. Prezident jí doporučil, že za ním má přijít po debatě, on ji „lascivně“ obejme kolem ramen a vyfotí se spolu.

Jen si k tomu ona dívka musí sehnat fotografa. „Díky Zdeňkovi Škromachovi, mistru selfie, jsem se naučil, že i nejkrásnější člověk na selfíčku vypadá jako totální idiot,“ pobavil Zeman studenty z gymnázia i středních odborných škol.

Milovník selfie Zdeněk Škromach a Miloš Zeman Milovník selfie Zdeněk Škromach a Miloš Zeman | ČTK

Padaly i specifické dotazy – na skupinu Ortel či třeba na to, jaký má Zeman názor na gotickou subkulturu. „Já jsem v životě neslyšel ani jednu jejich písničku, ale férově a sportovně respektuji, že tato skupina skončila, tuším že na druhém místě v anketě Zlatý slavík. Ať se nám to líbí anebo nelíbí, respektujme, že někdo je v nějaké soutěži úspěšný,“ uvedl o skupině Ortel Zeman, který prý neříká, že se skupinou Ortel nesouhlasí, protože ji nezná. 

Prezident upozornil, že jeho oblíbená skupina je ABBA. Neznalost však projevil Zeman ještě jednou – při dotazu, jak vnímá gotickou subkulturu. „Buďte ráda, že nejste barokní, to byste byla tlustá. A to nejste,“ říkal studentce. O gotické subkultuře prý bude muset říct své manželce.

Zemanův kadeřník za 700 korun a „pár chlupů“ francouzského prezidenta

Protože se v sále sešli mj. budoucí elektromechanici, od nichž dostal Zeman retro rádio, kuchaři a číšníci, ale třeba také kosmetičky, kadeřníci a kadeřnice, Zeman v Domažlicích prozradil to, kolik platí za holiče – v současnosti je to 700 korun i s dýškem.

Prezident si posteskl, že v Novém Veselí na jeho oblíbené Vysočině ho to vyšlo na 60 korun. Ale mělo to i své stinné stránky „Zase ale moje žena říkala: Pak nevycházej 14 dní z domu, protože vypadáš jako oškubaná slepice,“ prohodil Zeman.

„Mám dobrého kadeřníka, jmenuje se Sebastian, chodí mě stříhat jednou měsíčně. Doufám, že je to na mě trochu vidět. A jeho honorář je daleko, asi tak stonásobně nižší, než honorář kadeřníka francouzského prezidenta Francoise Hollanda,“ narážel Zeman na kauzu platu Hollandova holiče. 

Zeman prozradil, že při návštěvě francouzské hlavy státu v Praze se prý neustále díval na „těch pár chlupů na hlavě“ Francoise Hollanda a přemýšlel, za co kadeřníkovi platí. Deník Le Monde loni uvedl, že kadeřník Olivier Benhamou má hrubý měsíční plat 9 895 eur, což činí přes 267 tisíc korun.

Zeman: Trump je „chlap, který má koule“

Došlo však i na vážnější témata – migrační krizi či ozbrojování občanů kvůli terorismu. Prezident se tradičně zastával možnosti ozbrojování občanů legálně drženými zbraněmi. „Mimochodem, moje manželka má také pistoli,“ připomněl Zeman.

Studentům také prozradil, čím mu přijde sympatický nový americký prezident Donald Trump, za kterým se Zeman letos chystá na návštěvu do Bílého domu. 

„Vyzývá k boji proti ilegální migraci, v jeho případě z Mexika, ale to teď není podstatné. Za druhé vystupuje proti islámskému terorismu a za třetí odmítá tzv. politickou korektnost. Abych dal konkrétní příklad – politicky korektní člověk používá výrazu mezinárodní terorismus. Politicky nekorektní člověk využívá termín islámský terorismus,“ podotkl Zeman a citoval expremiéra Mirka Topolánka: „Je to chlap, který má koule.“

Rýpl si naopak do EU, což je dle Zemana dobrá myšlenka se špatným provedením, řízená špatnými lidmi. Mj. proto, že Unie nebyla schopna chránit své hranice.

Zemanova chvála Babišovy EET

Otázkou je, zda ministru financí Andreji Babišovi (ANO) zvonilo během čtvrtečního poledne v uších. Zeman totiž dostal dotaz i na to, jaký názor má na elektronickou evidenci tržeb. „Vysoce pozitivní, protože se domnívám, že pomůže odstranit daňové podvody. U nás se podvádí neúměrně ve vztahu k ostatním evropským zemím,“ upozorňoval Zeman.

A vypočítával plusy EET hovořící pro to, proč evidenci podpořit: „Dobrý technický náběh, první pozitivní výsledky a odhad 18 miliard korun rozpočtových příjmů ročně, až se to celé zaběhne.“

„EET, třebaže se říkalo, že si to úložiště dat klekne, tak to naprosto hladce najelo,“ chválil Zeman zvládnutí technické stránky věci a vyzdvihl i další plus: „Uvádí se, že v tom segmentu tržeb, o který se jedná, což jsou pohostinství, restaurace atd., se tržby zvýšily o sto procent, to znamená, že předtím tam byly tzv. černé tržby.“

spirito2302 ( 4. června 2017 12:49 )

Naprosto s vámi souhlasím

zdenekk-kouri-curaky ( 28. ledna 2017 10:35 )

pište mi na email:zdendatorad@seznam.cz Moje heslo:Kouřim rad a rychle!! Vaš zdenekk

reypal ( 27. ledna 2017 09:33 )

Jsou modely,které vypadají stupidně na momentkách,jsou ale i tací,kteří vypadají jako idioti stále.

deep_ass_flsting ( 26. ledna 2017 21:54 )

Nedělejte z toho zdenkka pořád debila, víc už to nejde!

Hunt ( 26. ledna 2017 20:16 )

opencard:A co budeš dělat ty ,výtoku z pochvy Naděždy Krupské?Zase budeš jen strachy zalezlý v kanálu a akci za tebe udělá tvůj fotr politruk?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa