Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zemanovi černoch z letáku nevadí. Kulturou násilí jsou podle něj muslimové

Autor: bru, zst - 
8. ledna 2017
15:30

Obchodní řetězec Lidl se stal terčem rasistických útoků. Důvod? Čechům hnul žlučí leták, pro který řetězec oblékl do nabízeného oblečení modela tmavé pleti. Prezidentu Zemanovi nevadí, protože černošská kultura nevybízí na rozdíl od muslimů k násilí.

Obchodní řetězec Lidl se od začátku tohoto týdne potýká s nenávistnými komentáři na svém facebookovém profilu. Důvodem byl leták propagující oblečení, které má na sobě model tmavé pleti. Někteří lidé řetězec obviňují z multi-kulturní propagandy a ze snahy odradit české zákazníky. Lidl nařčení odmítá.

„Až černoši začnou páchat teroristické činy a budou vyhazovat do povětří nebo pomocí nákladního auta vraždit, tak mi budou vadit. Nikoliv proto, že jsou černoši, ale proto, že by jejich kultura vyzývala k násilí. Nezapomeňte, že islámská kultura vyzývá k násilí,“ komentoval Zeman vlnu nenávisti, která se vzedmula proti řetězci.

Nenávist muslimů doložil citací z Koránu. „Zabij své nepřátele nebo je zotroč,“ parafrázoval část hlavního náboženského textu muslimů Miloš Zeman.

Spot s Ferim je výborná recese

Hlava státu také v souvislosti s černošským modelem na letáku Lidlu připomněla spot politiků v čele s mladým teplickým radním Dominikem Ferim. Feri, sám tmavší pleti, sedí ve vaně a další politici ho myjí s narážkami na „špínu v politice“.

„Beru to jako výbornou recesi. Nepokládám to za nic rasistického nebo xenofobního,“ smál se videu, které se objevilo před krajskými volbami v říjnu loňského roku, Zeman.

Celý záznam pořadu S prezidentem v Lánech:

Video  O teroru, Chartě 77 i adopci Jiřího Ovčáčka: Byli jsme S prezidentem v Lánech.  - Blesk
Video se připravuje ...

Pollo ( 12. ledna 2017 10:18 )

 Lidi neblbněme. Na fotce je prostě kluk v mikině ☺.

e.44 ( 9. ledna 2017 12:29 )

Pokud má Ikea v katalogu pro ČR černocha (nevím, neviděla jsem, nezajímá mě a předpokládám že tam nepředvádí oblečení)a žádný skandál z toho není, pouze to potvrzuje mnou níže napsané - skandál kolem černocha z letáku Lidlu uměle a úmyslně vyvolalo samotné vedení Lidlu. Takže si položme otázku co že jsou pro Lidl Češi? A rovnou si odpovězme - zdroj peněz jako zákazníci kupující ty jejich umělé barvené nechuťárny a navrch lživou kampaní lehce zneužitelní pokusní králíci. Já být zákaznicí Lidlu (jako že nejsem, dvakrát jsem tam před lety z nouze vlezla, všechno mi přišlo divné a když jsem si pak přečetla složení dortu ve kterém byly kromě mouky jen podřadné umělé náhražky všeho ostatního, už nikdy víc), tak už tam nikdy nepůjdu nakupovat ne kvůli tomu, že na jejich letáku byl černoch ale kvůli tomu, jak toho Lidl proti Čechům sprostě manipulativně vyuužil.

joudajoudovy ( 9. ledna 2017 08:15 )

zajimavy ukaz.... LIDL v katalogu cernocha nesmi mit, ale ikea muze?

e.44 ( 9. ledna 2017 05:44 )

Ten černoch na reklamním letáku Lidlu byla úmyslná provokace ze strany Lidlu aby na sebe upoutal pozornost. Lidl to sám nepřímo potvrdil tím, že na FB smazal všechny příspěvky, pod kterými lidé psali do komentářů, že jsou jen dvě možnosti proč se ten černoch na reklamním letáku v ČR objevil. Že buď jde o nebetyčnou blbost pracovníků reklamního oddělení, jelikož je už dávno dokázáno, že pokud oblečení předvádí model jiné rasy než jaká je v drtivé většině v zemi pro kterou je reklama určena, tak to snižuje prodej, jelikož to mate lidi z toho důvodu, že oblečení jinak vypadá na bělochovi, jinak na černochovi a jinak třeba na Asiatovi nebo Arabovi. A pokud tedy nešlo o to, že u nich v reklamním dělaj blbci, tak že šlo o úmyslnou provokaci využívající současnou protimuslimskou náladu v ČR, za účelem zviditelnění Lidlu. Všechny příspěvky pod kterými byly komentáře v tomto smyslu Lidl nekompromisně mazal zatímco příspěvky pod kterými byly sprosté primitivní až jakoby úmyslně přehnaně xenofobní komentáře na svém profilu nechal a vlezle sluníčkářsky na ně zástupce Lidlu odpovídal

pomoooc-hori ( 8. ledna 2017 16:43 )

Kašpare, přišel sis zase honit minipindíka?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa