Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Bych se poblil.“ Poslanec ČSSD a krajský šéf si nadávali ve volebním štábu

Autor: zst - 
10. října 2016
16:30

Ostrá hádka se strhla ve volebním štábu ČSSD v Pardubicích. Ještě před vyhlášením výsledků se do sporu dostal poslanec Jan Chvojka, který kandidoval do zastupitelstva, a krajský šéf Pavel Svoboda. Informoval o tom server iDnes.cz.

Slovní přestřelkou podle webu vyvrcholila pře na sociálních sítích, která se týkala Chvojkovy prosby, aby ho lidé zakroužkovali, tedy aby mu dali preferenční hlas. Svoboda to neschvaloval a mladému poslanci přes sociální síť vzkázal, že to je na jeho úkor i úkor ČSSD.

„Ty esemesky, co jsi mně včera poslal, tady číst nebudu, protože bych se poblil. Jsi neskutečně drzej, chovej se slušně, urážíš jen lidi,“ křičel údajně Chvojka v sobotu na krajského šéfa. „Tohle je náš krajský šéf! Takový hlupák! Jsi hloupej! Proč mně posíláš sprostý esemesky? Co si to dovoluješ? Stydíš se za to? Měl bys,“ řekl také. O reakci Svobody na Chvojkova emotivní slova se web nezmiňuje.

„I mezi přáteli může dojít ke zbytečné emotivní hádce. Mrzí mě, že náš soukromý rozhovor, který nebyl určen médiím a veřejnosti, MF Dnes účelově zneužila,“ komentoval pro Blesk.cz s odstupem spor Chvojka a narážel tak mimo jiné na to, že noviny a web spadají pod Andreje Babiše (ANO).

ČSSD v krajích ztratila, mohou padat hlavy

Daleko větší frustraci ale čelila ČSSD o několik hodin později. Ve volbách do zastupitelstev krajů ztratila na hnutí ANO a musí tak vyklidit dominantní postavení ve většině krajů. Jestli se dostane do krajských koalic, je zatím otázkou. Výhru slaví pouze v Jihočeském kraji a na Vysočině.

Paradoxně může na úspěchu ANO ale ČSSD alespoň částečně vydělat. Příkladem je situace v Královéhradeckém kraji, kde chtějí strany vítěze vyšachovat. ČSSD je tak zpět ve hře o posty radních. Obsadit by přitom měla jen 6 křesel, kdežto ANO hned 14.

Ve Středočeském kraji to na křesla radních ale pro změnu pro ČSSD nevypadá. Prozatímní informace hovoří o koalici STAN, TOP 09 a hnutí ANO.

aaobcanka ( 10. října 2016 22:44 )

POZOR ! Hnutí pro Prahu 1-22 jsou většinou přeběhlíci z ODS. Nezapomeňte za rok u parlamentních voleb, jaký podraz na vítěze ANO v krajích vykonaly : ČSSD, TOP, ODS. Za rok volme ANO a nebo klidně i KSČM, za nichž tu byl aspoň řád a pořádek. ........................................................................ Voliči TOP a ČSSD nezůstali doma. 1) Voliči TOP se vrátili ke své osvědčené mateřské tunelářské "firmě" ODS. 2) Voliči ČSSD přešli k ANO. Sobotka ztratil své mnohaleté voliče, neboť : 1) instaloval jako vzor policistů p. Chovance, jenž je negativním vzorem, a to jako údajný podvodník na plzeňských právech. Práva měl vystudovat, aniž by na VŠ jezdil, a místo za x let jen za pár měsíců. Sobotka nejenže neodsoudil podraz p.Chovance, když p.Chovanec udal p.Haška svému guru, Sobotkovi, po prezidentských volbách, tj. že byl s Haškem a spol. u prezidenta Zemana, ale navíc p. Chovance vzal na post ministra, kde mají působit čestní nekřiváci, nepodrazáci, neudavači, 2) Sobotka hájil muslimské migranty, budoucí možné vrahy našich dětí. 3) Sobotka neměl už při předchozích volbách prezidentů podrazit svoji stranu ČSSD, tj. Zemana, kdy volil paradoxně Klause. Podvody a lži se politikům neodpouštějí.

ivoadler ( 10. října 2016 16:55 )

Protibabišovské koalice jsou výsledkem jeho odmítání spolupracovat s komunisty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa